Serik 20 devlet ve hükümet başkanını ağırladı
Serik 20 devlet ve hükümet başkanını ağırladı
Antalya’nın Serik ilçesi, bu yıl 5’incisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na ev sahipliği yaparak uluslararası diplomasi sahnesinde bir kez daha adını duyurdu.
Antalya’nın Serik ilçesi, bu yıl 5’incisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na ev sahipliği yaparak uluslararası diplomasi sahnesinde bir kez daha adını duyurdu.
haberimizvar.net-150’den fazla ülkeden katılımın gerçekleştiği forumda yaklaşık 20 devlet ve hükümet başkanı ile çok sayıda üst düzey temsilci bir araya geldi. Küresel ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı organizasyon, Türkiye’nin uluslararası alandaki güçlü duruşunu bir kez daha ortaya koydu.
KUMBUL; “ EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUZ.”
Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, ilçenin böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından duyduğu gururu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu’na ilçemizin ev sahipliği yapmasından büyük onur duyuyoruz. Bu organizasyon, sadece ülkemizin değil, aynı zamanda Serik’in de dünya çapında tanınmasına vesile oluyor. İlçemizin turizm potansiyeli ve misafirperverliği, diplomasiyle birleşerek çok özel bir atmosfer oluşturdu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Forum boyunca düzenlenen panellerde, barışın tesisi, enerji güvenliği, iklim değişikliği ve bölgesel işbirliği gibi kritik başlıklar masaya yatırıldı. Katılımcılar, küresel sorunlara ortak çözümler geliştirmek amacıyla fikir alışverişinde bulundu.
Serik’in ev sahipliği yaptığı bu büyük buluşma, ilçenin uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlarken, Türkiye’nin diplomasi vizyonunu da güçlendirdi.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
