Sokağa çıkma yasağına uymayanlara ceza

GÜNDEM 22.03.2020 - 13:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara ceza

Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş üzeri vatandaşlar kronik hastalığı olanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki bu yasağa uymayanlara nasıl bir yaptırım uygulanacak?

haberimizvar.net-Korona virüs salgını Türkiye'yi etkisi altına almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı son rakamlara göre 947 kişide salgın tespit edilirken, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, söz konusu yasağa ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sokağa çıkma yasağını delenlere 3 bin 150 TL cezai işlem uygulanacağını ve hakkında işlem başlatılacağını duyurdu. Arslantaş, "65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hemşehrilerimiz için sokağa çıkma yasağı getirildi İhtiyaç durumunda ALO 112-155-156 numaraları arandığında arkadaşlarımız kendilerine yardımcı olacaktır. Yasağı ihlal durumunda 3150 TL ceza TCK 195’e göre suç duyurusunda bulunulacaktır. ALO 112-155-156 numaralarını arayamayacak durumdaki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın komşuları ile mahalle ve köy muhtarlarımızın da arayabileceğinin bilinmesi çok önemlidir" ifadelerini kullandı. 
Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş üzeri vatandaşlar kronik hastalığı olanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki bu yasağa uymayanlara nasıl bir yaptırım uygulanacak?
haberimizvar.net-Korona virüs salgını Türkiye'yi etkisi altına almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı son rakamlara göre 947 kişide salgın tespit edilirken, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, söz konusu yasağa ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sokağa çıkma yasağını delenlere 3 bin 150 TL cezai işlem uygulanacağını ve hakkında işlem başlatılacağını duyurdu.

Arslantaş, "65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hemşehrilerimiz için sokağa çıkma yasağı getirildi İhtiyaç durumunda ALO 112-155-156 numaraları arandığında arkadaşlarımız kendilerine yardımcı olacaktır. Yasağı ihlal durumunda 3150 TL ceza TCK 195’e göre suç duyurusunda bulunulacaktır. ALO 112-155-156 numaralarını arayamayacak durumdaki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın komşuları ile mahalle ve köy muhtarlarımızın da arayabileceğinin bilinmesi çok önemlidir" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.