Şüphelendi

SİYASET 20.06.2020 - 15:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Şüphelendi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 'savunmayı savunuyoruz' diyerek Ankara'ya yürüyüş başlatan baro başkanlarından şüphelendi: "Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?"

ANKARA – CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu ‘Burası Hafta Sonu’ programına konuk olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir örgütün başkanıyım” dedi. Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının yürüyüşüyle ilgili de değerlendirmede bulundu. Feyzioğlu, “Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir? Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım” sözlerini kaydetti.   Feyzioğlu, “Sayısı 5 bin avukatı aşan barolarda çoklu baro kurulsun sadece fikir olarak öne atıldı. Teklif yok bakın…” dedi. İstifasını isteyen ve olağanüstü genel kurul toplamasını talep eden baroları işaret eden Feyzioğlu, “İki tane alçak, savcımızı şehit ettiler. Bir müzik grubu var. Ama bu müzik grubu bir konserine savcımızı şehit eden katillerden birinin ailesini telefonla bağlıyor. ‘Hepimiz Şafak Yayla’yız’ diye sloganlar… ‘Şafak sizinle gurur duyardı’ diye konuşmalar. Bu müzik grubu terör örgütünü övdüğü için konser yapılmasına izin verilmiyor. Yargıya gidersiniz, dedikleri doğru değilse kaldırtırsınız. Ama bu müzik grubunun açlık grevi yapan solisti öldü, diye İstanbul Baro Başkanı her gün gittiği Adliye’ye adı verilen şehit savcıyı öldürenlerin ardından ‘sadece türkülerini söylemek istiyordu’ diye ağıt yakması normal mi? İstanbul’un 48 bin avukatından kaçı buna ‘normal’ der. Savcıyı şehit edenler kahraman ilan edilmez” ifadelerine yer verdi. ANTALYA BAROSU BAŞKANI: BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU FEYZİOĞLU Feyzioğlu’lun bu sözlerine Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan’dan tepki geldi. Balkan, “TBB Başkanlık makamını işgal eden Metin Feyzioğlu, 1 Haziran’da yapılan Baro Başkanları toplantısında konuşmamı dinlemeye bile cesaret edememişti. Buradan sesleniyorum: Az önce beni ve bazı Baro Başkanlarımızı yine hedef gösterdi. Başımıza bir şey gelirse sorumlusu MF’dir!” diye konuştu. AYDIN BAROSU BAŞKANI: BARO BAŞKANLARINI HEDEF GÖSTEREN TBB BAŞKANI Feyzioğlu’nun sözlerine bir tepki de Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’tan geldi. Bozkurt, “Altına imza attığınız, bizzat okuduğunuz 1 Haziran bildirisinde yazıyor ne için yürüdüğümüz. Baro başkanlarını hedef gösteren TBB Başkanı olarak geçeceksiniz tarihe. Ekranda masal anlatmak değildir başkanlık. Cübbesini teriyle sırılsıklam eden, onu namus bilen başkanlara selam olsun” dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 'savunmayı savunuyoruz' diyerek Ankara'ya yürüyüş başlatan baro başkanlarından şüphelendi: "Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?"

ANKARA – CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu ‘Burası Hafta Sonu’ programına konuk olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir örgütün başkanıyım” dedi.

Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının yürüyüşüyle ilgili de değerlendirmede bulundu. Feyzioğlu, “Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir? Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım” sözlerini kaydetti.

 

Feyzioğlu, “Sayısı 5 bin avukatı aşan barolarda çoklu baro kurulsun sadece fikir olarak öne atıldı. Teklif yok bakın…” dedi.

İstifasını isteyen ve olağanüstü genel kurul toplamasını talep eden baroları işaret eden Feyzioğlu, “İki tane alçak, savcımızı şehit ettiler. Bir müzik grubu var. Ama bu müzik grubu bir konserine savcımızı şehit eden katillerden birinin ailesini telefonla bağlıyor. ‘Hepimiz Şafak Yayla’yız’ diye sloganlar… ‘Şafak sizinle gurur duyardı’ diye konuşmalar. Bu müzik grubu terör örgütünü övdüğü için konser yapılmasına izin verilmiyor. Yargıya gidersiniz, dedikleri doğru değilse kaldırtırsınız. Ama bu müzik grubunun açlık grevi yapan solisti öldü, diye İstanbul Baro Başkanı her gün gittiği Adliye’ye adı verilen şehit savcıyı öldürenlerin ardından ‘sadece türkülerini söylemek istiyordu’ diye ağıt yakması normal mi? İstanbul’un 48 bin avukatından kaçı buna ‘normal’ der. Savcıyı şehit edenler kahraman ilan edilmez” ifadelerine yer verdi.

ANTALYA BAROSU BAŞKANI: BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU FEYZİOĞLU

Feyzioğlu’lun bu sözlerine Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan’dan tepki geldi. Balkan, “TBB Başkanlık makamını işgal eden Metin Feyzioğlu, 1 Haziran’da yapılan Baro Başkanları toplantısında konuşmamı dinlemeye bile cesaret edememişti. Buradan sesleniyorum: Az önce beni ve bazı Baro Başkanlarımızı yine hedef gösterdi. Başımıza bir şey gelirse sorumlusu MF’dir!” diye konuştu.

AYDIN BAROSU BAŞKANI: BARO BAŞKANLARINI HEDEF GÖSTEREN TBB BAŞKANI

Feyzioğlu’nun sözlerine bir tepki de Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’tan geldi. Bozkurt, “Altına imza attığınız, bizzat okuduğunuz 1 Haziran bildirisinde yazıyor ne için yürüdüğümüz. Baro başkanlarını hedef gösteren TBB Başkanı olarak geçeceksiniz tarihe. Ekranda masal anlatmak değildir başkanlık. Cübbesini teriyle sırılsıklam eden, onu namus bilen başkanlara selam olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.