Turizmde dijital işgal

TURİZM 03.10.2019 - 18:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Turizmde dijital işgal

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Booking’in temel sıkıntısı Türkiye’de vergi ödemek istememesidir. Bu dijital kapitülasyondur. Sizin ülkenizi bir tek kurşun atmadan dijital işgal etmiş oluyorlar.” dedi.

haberimizvar.net- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir televizyon programına katıldı. Programda turizm sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, online rezervasyon portalı ‘booking.com’un Türkiye’de vergi ödemek ve Türk mahkemelerine karşı tüketici sorumluluğu almak istemediğini belirterek, bu yaklaşımı dijital kapitülasyon olarak değerlendirdi. HAKSIZ REKABET booking.com’a, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin haksız rekabet dolayısıyla dava açtığını hatırlatan Bakan Ersoy, dava sonucunda mahkemeler tarafından ‘booking.com’un yürütmesinin durdurulduğunu söyledi. Bakan Ersoy, “Bu dijital kapitülasyondur. Sizin ülkenizi bir tek kurşun atmadan işgal etmiş oluyorlar dijital yöntemle. Biz onların ülkelerinde bunları yapmıyoruz” diye konuştu. TÜRKİYE’NİN OLMAZSA OLMAZI Türkiye’de otellere hizmet edip vergi ödememenin haksız rekabet doğurduğunu dile getiren Ersoy, müşterilerin de bir sorun yaşadıklarında Türk mahkemeleri aracılığıyla booking.com’un üzerine gidemediğini dile getirdi. Ersoy, ayrıca yurt dışından Türkiye’ye yapılan rezervasyonlarda da herhangi bir kısıtlamanın olmadığını kaydetti.  Aylardır booking.com gibi hizmet üreten şirketlerle görüştüklerini ve Türkiye’nin iki tane olmazsa olmaz kuralını kendilerine anlattıklarını vurgulayan Ersoy, kurallara ve kanunlara uyulması gerektiğinin altını çizdi.   
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Booking’in temel sıkıntısı Türkiye’de vergi ödemek istememesidir. Bu dijital kapitülasyondur. Sizin ülkenizi bir tek kurşun atmadan dijital işgal etmiş oluyorlar.” dedi.

haberimizvar.net- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir televizyon programına katıldı. Programda turizm sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, online rezervasyon portalı ‘booking.com’un Türkiye’de vergi ödemek ve Türk mahkemelerine karşı tüketici sorumluluğu almak istemediğini belirterek, bu yaklaşımı dijital kapitülasyon olarak değerlendirdi.

HAKSIZ REKABET

booking.com’a, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin haksız rekabet dolayısıyla dava açtığını hatırlatan Bakan Ersoy, dava sonucunda mahkemeler tarafından ‘booking.com’un yürütmesinin durdurulduğunu söyledi. Bakan Ersoy, “Bu dijital kapitülasyondur. Sizin ülkenizi bir tek kurşun atmadan işgal etmiş oluyorlar dijital yöntemle. Biz onların ülkelerinde bunları yapmıyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN OLMAZSA OLMAZI

Türkiye’de otellere hizmet edip vergi ödememenin haksız rekabet doğurduğunu dile getiren Ersoy, müşterilerin de bir sorun yaşadıklarında Türk mahkemeleri aracılığıyla booking.com’un üzerine gidemediğini dile getirdi. Ersoy, ayrıca yurt dışından Türkiye’ye yapılan rezervasyonlarda da herhangi bir kısıtlamanın olmadığını kaydetti.  Aylardır booking.com gibi hizmet üreten şirketlerle görüştüklerini ve Türkiye’nin iki tane olmazsa olmaz kuralını kendilerine anlattıklarını vurgulayan Ersoy, kurallara ve kanunlara uyulması gerektiğinin altını çizdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.