Yaralı balıkçıl tedavi edilerek doğaya bırakıldı

YAŞAM 05.06.2020 - 12:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Yaralı balıkçıl tedavi edilerek doğaya bırakıldı

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası'nda yaşayan Yusuf Şahin, baraj gölünde yaralı halde bulduğu balıkçılı tedavi ederek doğal ortamına bıraktı.

haberimizvar.net-Kaş'a bağlı Gömbe Mahallesi'ndeki Çayboğazı Barajı'ndaki balık çiftliğinde çalışan Yusuf Şahin ve Ali Ekinci, baraj gölündeki balık kafeslerinin kıyısında hareketsiz duran gri balıkçıl buldu. Balıkçılın kanadının yaralı olduğu belirlendi. Şahin ve Ekinci bir veterinerden yardım alarak, aldıkları srey ve kremle yaralı balıkçılı tedavi etti. 4 gün sonra iyileşen balıkçıl, Çayboğazı Baraj Gölü'ndeki balık çiftliğindeki kafeslerin üstünden doğal ortamına bırakıldı. Yusuf Şahin, "Bulduğumuzda gri balıkçıl aç ve yorgundu. Onu yavru balıklarla besledik. Kendine geldi. Ardından tedavisine başladık. Her canlının yaşama hakkı vardır diyerek, sağlığına kavuşturduk. Ağırlığı 1.5 kilogramdı. İki kanat uzunluğu 2 metreye yakındı. Onu yeniden sağlıklı bir şekilde doğal ortamına bıraktık. Çok mutluyuz" dedi. 
Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası'nda yaşayan Yusuf Şahin, baraj gölünde yaralı halde bulduğu balıkçılı tedavi ederek doğal ortamına bıraktı.

haberimizvar.net-Kaş'a bağlı Gömbe Mahallesi'ndeki Çayboğazı Barajı'ndaki balık çiftliğinde çalışan Yusuf Şahin ve Ali Ekinci, baraj gölündeki balık kafeslerinin kıyısında hareketsiz duran gri balıkçıl buldu. Balıkçılın kanadının yaralı olduğu belirlendi. Şahin ve Ekinci bir veterinerden yardım alarak, aldıkları srey ve kremle yaralı balıkçılı tedavi etti. 4 gün sonra iyileşen balıkçıl, Çayboğazı Baraj Gölü'ndeki balık çiftliğindeki kafeslerin üstünden doğal ortamına bırakıldı.


Yusuf Şahin, "Bulduğumuzda gri balıkçıl aç ve yorgundu. Onu yavru balıklarla besledik. Kendine geldi. Ardından tedavisine başladık. Her canlının yaşama hakkı vardır diyerek, sağlığına kavuşturduk. Ağırlığı 1.5 kilogramdı. İki kanat uzunluğu 2 metreye yakındı. Onu yeniden sağlıklı bir şekilde doğal ortamına bıraktık. Çok mutluyuz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.