Havlamasınlar diye ses tellerini kesmişler

GÜNDEM 04.12.2020 - 13:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Havlamasınlar diye ses tellerini kesmişler

Ankara'da bodrum katta elverişli olmayan koşullarda farklı cinslerde 68 köpek besleyen kadının ve kayınvalidesinin evine de baskın yapıldı. Kadına ve kayınvalidesine 42 bin 891 TL ceza kesildi.

haberimizvar.net-Ankara’da oturduğu binanın bodrumunda 68 köpeği, kafeslerin içinde elverişsiz koşullarda ticari amaçla beslediği için para cezası uygulanan Cangül Ç.’den sonra kayınvalidesi Fatma Ç.’nin de köpekleri uygunsuz koşullarda beslediği ortaya çıktı. Fatma Ç.’nin evine yapılan polis baskında 9 köpek ve 6 kediye el konulurken, kadına da para cezası uygulandı. Keçiören ilçesinde bulunan binanın bodrum katında kafeslerin içinde uygunsuz koşullarda beslenen 23’ü yavru 68 köpek tespit edildi. Sesleri çıkmaması için ses telleri kesildiği iddia edilen ve ticari amaçla beslenen köpeklere, önceki gün yapılan baskında el konularak Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim edildi. KAYINVALİDENİN EVİNE BASKIN Olayla ilgili inceleme başlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, hayvan severler ile yaptıkları görüşmelerde Cangül Ç.’nin kayınvalidesi Fatma Ç.’nin de aynı şekilde evinde uygunsuz koşullarda köpek beslediğini belirledi. Ses çıkarmamaları için ses telleri kesildiği ileri sürülen hayvanlar, belediyenin hayvan barınağına götürülerek gözlem altına alındı. Tespitler üzerine 68 köpeğin her biri için 181 TL ceza ve onaysız üretim faaliyetinde bulunmaktan 12 bin 308 TL ceza verildi. C.Ç'nin kayınvalidesi F.Ç'nin ise aynı şekilde 14 köpeği uygunsuz bulundurması üzerine her bir köpek için 181, onaysız üretim faaliyetinde bulunmaktan dolayı da 13 bin 394 TL idari para cezası verildiği ifade edildi.Dün akşam Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Keçiören Belediyesi ekipleri, polis eşliğinde Fatma Ç.’nin evine baskın yaptı. Evde, ticareti yapılmak üzere uygunsuz koşullarda üretildiği belirlenen 7’si gebe, 2’si yavru 9 köpek ve 6 kedi bulundu. ‘SES TELLERİNİN KESİLMİŞ OLDUĞUNU GÖRDÜK’ Polis baskınına eşlik eden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Ankara Temsilcisi Tülay Danacıoğlu, uzun uğraşlar sonucu tespit edilen kaçak üretim ağının ikinci ayağının da çökertildiğini söyledi. Danacıoğlu, merdiven altı üretim ile uzun yıllardır mücadele verdiklerini belirterek, “Hayvanlar apartman dairesinde olduğu için ses tellerinin kesilmiş olduğunu ve bundan dolayı havlayamadıklarını gördük. Hiç köpek sesi duymadık. Hepsi cins ve üretime tabi olan hayvanlar. Hayvan severler lütfen buralardan almasın. Barınaklar sizlere muhtaç canlarla dolu. Lütfen satın almayın, sahiplenin. Merdiven altı üretim sizler satın aldıkça daha da fazla artacak ve böyle vahşet verici durumlarla karşılaşacağız” dedi. ‘EZİYET’ SUÇUNDAN SORUŞTURMA Öte yandan hem Cangül Ç., hem de Fatma Ç. hakkında, köpeklerin ses tellerinin kesildiğinin raporla tespit edilmesi halinde ‘hayvanlara eziyet’ suçundan suç duyurusunda bulunularak soruşturma başlatılacağı belirtildi.  
Ankara'da bodrum katta elverişli olmayan koşullarda farklı cinslerde 68 köpek besleyen kadının ve kayınvalidesinin evine de baskın yapıldı. Kadına ve kayınvalidesine 42 bin 891 TL ceza kesildi.

haberimizvar.net-Ankara’da oturduğu binanın bodrumunda 68 köpeği, kafeslerin içinde elverişsiz koşullarda ticari amaçla beslediği için para cezası uygulanan Cangül Ç.’den sonra kayınvalidesi Fatma Ç.’nin de köpekleri uygunsuz koşullarda beslediği ortaya çıktı.

Fatma Ç.’nin evine yapılan polis baskında 9 köpek ve 6 kediye el konulurken, kadına da para cezası uygulandı.

Keçiören ilçesinde bulunan binanın bodrum katında kafeslerin içinde uygunsuz koşullarda beslenen 23’ü yavru 68 köpek tespit edildi.

Sesleri çıkmaması için ses telleri kesildiği iddia edilen ve ticari amaçla beslenen köpeklere, önceki gün yapılan baskında el konularak Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim edildi.

KAYINVALİDENİN EVİNE BASKIN

Olayla ilgili inceleme başlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, hayvan severler ile yaptıkları görüşmelerde Cangül Ç.’nin kayınvalidesi Fatma Ç.’nin de aynı şekilde evinde uygunsuz koşullarda köpek beslediğini belirledi.


Ses çıkarmamaları için ses telleri kesildiği ileri sürülen hayvanlar, belediyenin hayvan barınağına götürülerek gözlem altına alındı. Tespitler üzerine 68 köpeğin her biri için 181 TL ceza ve onaysız üretim faaliyetinde bulunmaktan 12 bin 308 TL ceza verildi. C.Ç'nin kayınvalidesi F.Ç'nin ise aynı şekilde 14 köpeği uygunsuz bulundurması üzerine her bir köpek için 181, onaysız üretim faaliyetinde bulunmaktan dolayı da 13 bin 394 TL idari para cezası verildiği ifade edildi.Dün akşam Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Keçiören Belediyesi ekipleri, polis eşliğinde Fatma Ç.’nin evine baskın yaptı. Evde, ticareti yapılmak üzere uygunsuz koşullarda üretildiği belirlenen 7’si gebe, 2’si yavru 9 köpek ve 6 kedi bulundu.

‘SES TELLERİNİN KESİLMİŞ OLDUĞUNU GÖRDÜK’

Polis baskınına eşlik eden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Ankara Temsilcisi Tülay Danacıoğlu, uzun uğraşlar sonucu tespit edilen kaçak üretim ağının ikinci ayağının da çökertildiğini söyledi. Danacıoğlu, merdiven altı üretim ile uzun yıllardır mücadele verdiklerini belirterek, “Hayvanlar apartman dairesinde olduğu için ses tellerinin kesilmiş olduğunu ve bundan dolayı havlayamadıklarını gördük. Hiç köpek sesi duymadık. Hepsi cins ve üretime tabi olan hayvanlar. Hayvan severler lütfen buralardan almasın. Barınaklar sizlere muhtaç canlarla dolu. Lütfen satın almayın, sahiplenin. Merdiven altı üretim sizler satın aldıkça daha da fazla artacak ve böyle vahşet verici durumlarla karşılaşacağız” dedi.

‘EZİYET’ SUÇUNDAN SORUŞTURMA

Öte yandan hem Cangül Ç., hem de Fatma Ç. hakkında, köpeklerin ses tellerinin kesildiğinin raporla tespit edilmesi halinde ‘hayvanlara eziyet’ suçundan suç duyurusunda bulunularak soruşturma başlatılacağı belirtildi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.