Hayvan dostlarını sevindirdi

YAŞAM 05.08.2022 - 13:50, Güncelleme: 05.08.2022 - 13:50
 

Hayvan dostlarını sevindirdi

Konyaaltı Sahili’ne gelen yerli ve yabancı turistler için yapılan köpek parkuru sevindirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan köpek parkuru her gün yeni can dostları misafir ediyor.

haberimizvar.net- Sahildeki köpek parkuru yerli yabancı turistler ile yöre halkının hizmetinde. Belediye görevlileri ise buraya bırakılacak olan köpek için mama ve su bırakıyorlar. Her gün temizliği de yapılan köpek parkuru için turistler,” Yetkililere çok teşekkür ederiz. Malum denize gelirken bile onları evde yalnız bırakmaya gönlümüz razı olmuyor. Biz nereye onlar oraya. Ama bazı yerlere köpekle giriş yapamıyoruz. Ona da saygı duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi yetkililer ne güzel düşünmüş onlara çok teşekkür ederiz. Üstelik mama ve su da var. Parkur tertemiz. Keşke ülkemizin her yerinde böyle yerler olsa, bizler için tatil çok daha kolay olacak.” Şeklinde konuştular. KONTROLLERİ YAPILIYOR Köpek parkurunda her gün bir görevlide bulunuyor. Mama ve suyun dışında ve veterinerlik hizmeti de veriliyor. Köpek parkuruna bırakılan köpeklerin muayenesi yapılıyor. Hasta olanlar sahiplerine bırakılıyor. Aşısı eksik olanlara aşı yapılıyor.  Ayrıca köpekler burada eğitiliyor. Konyaaltı sahilinin Kuşkavağı Mahallesi bölgesinde ve sahile çok yakın bir alanda bulunan köpek parkurundan mahalle sakinleri de yararlanıyor. Gece bekçi köpeklerini yürüyüşe çıkardığında mutlaka parkura uğrayarak sevimli can dostlarıyla çok güzel eğlenceli vakit geçiriyor. Kuşkavaklılarda yetkililere köpek parkuru için teşekkür ediyor ve “Hayvanlara önem veren onları seven yetkililerimiz var. Ne mutlu bize” dediler. KÖPEKSEVERLERE UYARI Veteriner hekim Emrah Küçükağa, köpeklerin diğer hayvanlara göre çok çeşitli özellikleri bulunduğunu belirterek, “Verilen komutlara eğitildikten sonra harfiyen uyarlar, Sevdiğiniz bu sevimli dostları aşılarını, sağlık kontrollerini ihmal etmeyin beslenmelerine özen gösterin. Banyolarını yaptırın. Eğitimlerini devam ettirin, onlarla uzun vakitler geçirmeye çalışın. Sevginizi gösterin.” Şeklinde konuştular. SEVİMLİ CANDOSTLAR Hayvanlar aleminde köpekler en çok insanlara yaklaşabilen ve onlarla dost olabilen hayvanların başında geliyor. Sahibine sadık olmalarıyla da ünlüdür. Köpekler evcil ve vahşi olarak hemen hemen dünyanın birçok yerinde yaşarlar. Keskin koku alma ve işitme kabiliyetleri ile etçil memeleri sınıfına girerler. Sahibine bağlılığı ile de ün salmışlardır. Ömürleri birçok etkene göre değişmekle birlikte 15 ile 20 yıl arasındadır. Köpek, köpekgiller familyasına ait, görünüş ve büyüklükleri farklı 400’den fazla ırkı olan, etçil bir memelidir. Köpekler sürü hayvanlarıdır ve net hareket ses ve davranışlara ihtiyaç duyarlar. Evde baskın olanın siz olduğunu anlaması için yavru köpeğinizi her gün aynı yerde, aynı anda ve siz ve aileniz yemek yedikten sonra besleyin. Alt türlerinden biri olan köpek, tilki ve çakallarla da yakın akrabalardır.  
Konyaaltı Sahili’ne gelen yerli ve yabancı turistler için yapılan köpek parkuru sevindirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan köpek parkuru her gün yeni can dostları misafir ediyor.

haberimizvar.net- Sahildeki köpek parkuru yerli yabancı turistler ile yöre halkının hizmetinde. Belediye görevlileri ise buraya bırakılacak olan köpek için mama ve su bırakıyorlar. Her gün temizliği de yapılan köpek parkuru için turistler,” Yetkililere çok teşekkür ederiz. Malum denize gelirken bile onları evde yalnız bırakmaya gönlümüz razı olmuyor. Biz nereye onlar oraya. Ama bazı yerlere köpekle giriş yapamıyoruz. Ona da saygı duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi yetkililer ne güzel düşünmüş onlara çok teşekkür ederiz. Üstelik mama ve su da var. Parkur tertemiz. Keşke ülkemizin her yerinde böyle yerler olsa, bizler için tatil çok daha kolay olacak.” Şeklinde konuştular.

KONTROLLERİ YAPILIYOR

Köpek parkurunda her gün bir görevlide bulunuyor. Mama ve suyun dışında ve veterinerlik hizmeti de veriliyor. Köpek parkuruna bırakılan köpeklerin muayenesi yapılıyor. Hasta olanlar sahiplerine bırakılıyor. Aşısı eksik olanlara aşı yapılıyor.  Ayrıca köpekler burada eğitiliyor. Konyaaltı sahilinin Kuşkavağı Mahallesi bölgesinde ve sahile çok yakın bir alanda bulunan köpek parkurundan mahalle sakinleri de yararlanıyor. Gece bekçi köpeklerini yürüyüşe çıkardığında mutlaka parkura uğrayarak sevimli can dostlarıyla çok güzel eğlenceli vakit geçiriyor. Kuşkavaklılarda yetkililere köpek parkuru için teşekkür ediyor ve “Hayvanlara önem veren onları seven yetkililerimiz var. Ne mutlu bize” dediler.

KÖPEKSEVERLERE UYARI

Veteriner hekim Emrah Küçükağa, köpeklerin diğer hayvanlara göre çok çeşitli özellikleri bulunduğunu belirterek, “Verilen komutlara eğitildikten sonra harfiyen uyarlar, Sevdiğiniz bu sevimli dostları aşılarını, sağlık kontrollerini ihmal etmeyin beslenmelerine özen gösterin. Banyolarını yaptırın. Eğitimlerini devam ettirin, onlarla uzun vakitler geçirmeye çalışın. Sevginizi gösterin.” Şeklinde konuştular.

SEVİMLİ CANDOSTLAR

Hayvanlar aleminde köpekler en çok insanlara yaklaşabilen ve onlarla dost olabilen hayvanların başında geliyor. Sahibine sadık olmalarıyla da ünlüdür. Köpekler evcil ve vahşi olarak hemen hemen dünyanın birçok yerinde yaşarlar. Keskin koku alma ve işitme kabiliyetleri ile etçil memeleri sınıfına girerler. Sahibine bağlılığı ile de ün salmışlardır. Ömürleri birçok etkene göre değişmekle birlikte 15 ile 20 yıl arasındadır. Köpek, köpekgiller familyasına ait, görünüş ve büyüklükleri farklı 400’den fazla ırkı olan, etçil bir memelidir. Köpekler sürü hayvanlarıdır ve net hareket ses ve davranışlara ihtiyaç duyarlar. Evde baskın olanın siz olduğunu anlaması için yavru köpeğinizi her gün aynı yerde, aynı anda ve siz ve aileniz yemek yedikten sonra besleyin. Alt türlerinden biri olan köpek, tilki ve çakallarla da yakın akrabalardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.