Hazine arazileri satışa çıkarıldı

YEREL 17.04.2021 - 11:06, Güncelleme: 17.04.2021 - 11:06
 

Hazine arazileri satışa çıkarıldı

Datça’nın ünlü Kargı koyundan sonra Kaş Kalkan’da 14 değerli arsa satışa çıkarıldı. Avukat Tuncay Koç, “Bazı yandaşlar zengin olacak. Doğal denge bozulacak, daha fazla betonlaşacak” diye tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’nın Kaş ilçesinde 14 kıymetli arsanın satışı yapılacak. 14 arsanın satışı ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün satışa çıkardığı 14 arsanın tamamı Kaş’a bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan’da yer alıyor. Arsaların hepsi denize nazır bir alanda bulunuyor. Arsaların en büyüğü 1367 metrekare, en küçüğü ise 1000,99 metrekare.  EN KÜÇÜK ARSA 3 MİLYON LİRA En küçük arsanın satış bedeli olarak 3 milyon 154 bin lira, en büyük arsanın satış bedeli olarak da 4 milyon 446 bin lira olarak belirlendi. Arsaların metrekaresi ortalama 3 bin 150 lira ile 3 bin 413 lira arasında satışa sunuluyor. Hepsi imarlı olan arsalardan 9’u tercihli kullanım alanı, 5’i de günübirlik tesis alanı olarak geçiyor. Arsaların toplam satış bedeli 49 milyon 958 lira, ancak arsaların bu değerin üstünde alıcı bulması bekleniyor. Arsaların satışı ihale yöntemiyle 27-28-29 Nisan günleri Kaş Milli Emlak Şefliğinde yapılacak. İhaleye girmek için daha önceden yüzde 10 teminat yatırmak gerekiyor. SATIŞA TUNCAY KOÇ’TAN TEPKİ Arazilerin satışa çıkarılmasına tepki gösteren çevre davaları avukatı Tuncay Koç, “Kaş’a bağlı Kalkan, küçük ve güzel bir beldedir, arkası dağ, önü denizdir. Arazi az olduğundan değerlidir. 128 milyar doların kime verildiğini söylemeyen hükümet, daralmış bütçeyi bu arazileri satarak kurtarmayacak elbette... Bakmayın ihale ile satılacağına kimlere gideceği bile bellidir bu arazilerin.  Böylece Kalkan’da kitle turizmine bir adım daha atılmış olacak. Bazı yandaşlar zengin olacak... Doğal denge bozulacak, daha fazla betonlaşacak... Geçen hafta Datça Kargı koyunu özelleştirme kapsamına almışlardı. Şimdi Kaş-Kalkan… Satacak KİT kalmayınca sıra koylarda, denizlerde” dedi.
Datça’nın ünlü Kargı koyundan sonra Kaş Kalkan’da 14 değerli arsa satışa çıkarıldı. Avukat Tuncay Koç, “Bazı yandaşlar zengin olacak. Doğal denge bozulacak, daha fazla betonlaşacak” diye tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’nın Kaş ilçesinde 14 kıymetli arsanın satışı yapılacak. 14 arsanın satışı ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün satışa çıkardığı 14 arsanın tamamı Kaş’a bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan’da yer alıyor. Arsaların hepsi denize nazır bir alanda bulunuyor. Arsaların en büyüğü 1367 metrekare, en küçüğü ise 1000,99 metrekare. 

EN KÜÇÜK ARSA 3 MİLYON LİRA

En küçük arsanın satış bedeli olarak 3 milyon 154 bin lira, en büyük arsanın satış bedeli olarak da 4 milyon 446 bin lira olarak belirlendi. Arsaların metrekaresi ortalama 3 bin 150 lira ile 3 bin 413 lira arasında satışa sunuluyor. Hepsi imarlı olan arsalardan 9’u tercihli kullanım alanı, 5’i de günübirlik tesis alanı olarak geçiyor. Arsaların toplam satış bedeli 49 milyon 958 lira, ancak arsaların bu değerin üstünde alıcı bulması bekleniyor. Arsaların satışı ihale yöntemiyle 27-28-29 Nisan günleri Kaş Milli Emlak Şefliğinde yapılacak. İhaleye girmek için daha önceden yüzde 10 teminat yatırmak gerekiyor.

SATIŞA TUNCAY KOÇ’TAN TEPKİ

Arazilerin satışa çıkarılmasına tepki gösteren çevre davaları avukatı Tuncay Koç, “Kaş’a bağlı Kalkan, küçük ve güzel bir beldedir, arkası dağ, önü denizdir. Arazi az olduğundan değerlidir. 128 milyar doların kime verildiğini söylemeyen hükümet, daralmış bütçeyi bu arazileri satarak kurtarmayacak elbette... Bakmayın ihale ile satılacağına kimlere gideceği bile bellidir bu arazilerin.  Böylece Kalkan’da kitle turizmine bir adım daha atılmış olacak. Bazı yandaşlar zengin olacak... Doğal denge bozulacak, daha fazla betonlaşacak... Geçen hafta Datça Kargı koyunu özelleştirme kapsamına almışlardı. Şimdi Kaş-Kalkan… Satacak KİT kalmayınca sıra koylarda, denizlerde” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.