Hep aynı hakim!

GÜNDEM 07.09.2019 - 14:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Hep aynı hakim!

Kaftancıoğlu’na hapis cezası veren mahkemenin başkanı Akın Gürlek’in daha önce de Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD’li avukatlara hapis cezası veren hakim olduğu ortaya çıktı. Aynı mahkeme Sözcü davasına da bakıyor.

HABERİMİZ VAR – CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 7 yıl önceki sosyal medya paylaşımlarından dolayı 9 yıl 8 ay 20 gün ceza veren İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Akın Gürlek, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi başkanıyken Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’i de 2013 Nevruz’undaki konuşmaları nedeniyle yargıladı. Yargılamanın sonunda Demirtaş’a 4 yıl 8 ay, Önder’e 3.5 yıl hapis cezası verdi. SÖZCÜ DAVASI DA O MAHKEMEDE Kaftancıoğlu hakkında hapis cezası veren 37. Ağır Ceza Mahkemesi de daha önce Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve avukat arkadaşlarını yargıladı. Kozağaçlı ve arkadaşlarının ilk duruşmada savunmalarından sonra tahliye edilmeleri üzerine aynı gün gece yarısı tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Tahliye kararı veren mahkeme başkanı görevden alınıp Akın Gürlek bu mahkemeye atandı. ÇHD’nin karar duruşmasında avukatları duruşma salonundan çıkarıp kendi kendine karar verip ceza yağdırdı. Gürlek’in başkanı olduğu mahkeme aynı zamanda Sözcü Gazetesi davasına da bakıyor. HAKİMLERİ ÖZELLİKLE ATIYORLAR Hakim Akın Gürlek’in özellikle bu önemli siyasi davalara bakmasını değerlendiren Antalyalı avukat Hadi Cin, “Normalde dava dosyaları UYAP sisteminden otomatik olarak mahkemelere dağıtılıyor, dolayısıyla davayı istediğiniz mahkemeye düşürmek zor. O halde dava hangi mahkemeye düştüyse istediğiniz cezayı verecek hakimi o mahkemenin başına getirmek gerekiyor ve bunu yapıyorlar. Yani dava dosyası mahkemeye götürülmüyor, hakim dosya, dosya dolaştırılıyor. Açık yüreklilikle söylemek gerekirse şahsen tanıdığımız ve muhafazakar olan hatta direk AKP’li olan bir çok hakim de olması gereken kararı veriyor. O nedenle kesin emin oldukları ellere teslim etmek için alenen, hepimize göstere göstere hukuk tanımayan, suç işleyerek karar veren birini kritik siyasi davalara atıyorlar” dedi. ‘KORKUNÇ BİR HUKUK KATLİAMI’ Hadi Cin şunları söyledi. “Bu kesinlikle yargılama değil, ama en kötüsü ne olursa olsun bir mahkeme bunu yapıyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yargı reformu stratejisinden bahsederken ‘tokat gibi olacak’ dediği, bu korkunç hukuk katliamı oldu. Bunu ancak ‘benden sonrası tufan, canı cehenneme’ diyen bir zihniyet yapabilir. Oysa biz 70’inde zeytin dikmek isteyen, meyvesinden yemek nasip olmasa da gelecek nesillere bir zeytin dalı bırakmak isteyen bir zihniyete mensubuz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)  
Kaftancıoğlu’na hapis cezası veren mahkemenin başkanı Akın Gürlek’in daha önce de Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD’li avukatlara hapis cezası veren hakim olduğu ortaya çıktı. Aynı mahkeme Sözcü davasına da bakıyor.

HABERİMİZ VAR – CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 7 yıl önceki sosyal medya paylaşımlarından dolayı 9 yıl 8 ay 20 gün ceza veren İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Akın Gürlek, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi başkanıyken Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’i de 2013 Nevruz’undaki konuşmaları nedeniyle yargıladı. Yargılamanın sonunda Demirtaş’a 4 yıl 8 ay, Önder’e 3.5 yıl hapis cezası verdi.

SÖZCÜ DAVASI DA O MAHKEMEDE

Kaftancıoğlu hakkında hapis cezası veren 37. Ağır Ceza Mahkemesi de daha önce Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve avukat arkadaşlarını yargıladı. Kozağaçlı ve arkadaşlarının ilk duruşmada savunmalarından sonra tahliye edilmeleri üzerine aynı gün gece yarısı tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Tahliye kararı veren mahkeme başkanı görevden alınıp Akın Gürlek bu mahkemeye atandı. ÇHD’nin karar duruşmasında avukatları duruşma salonundan çıkarıp kendi kendine karar verip ceza yağdırdı. Gürlek’in başkanı olduğu mahkeme aynı zamanda Sözcü Gazetesi davasına da bakıyor.

HAKİMLERİ ÖZELLİKLE ATIYORLAR

Hakim Akın Gürlek’in özellikle bu önemli siyasi davalara bakmasını değerlendiren Antalyalı avukat Hadi Cin, “Normalde dava dosyaları UYAP sisteminden otomatik olarak mahkemelere dağıtılıyor, dolayısıyla davayı istediğiniz mahkemeye düşürmek zor. O halde dava hangi mahkemeye düştüyse istediğiniz cezayı verecek hakimi o mahkemenin başına getirmek gerekiyor ve bunu yapıyorlar. Yani dava dosyası mahkemeye götürülmüyor, hakim dosya, dosya dolaştırılıyor. Açık yüreklilikle söylemek gerekirse şahsen tanıdığımız ve muhafazakar olan hatta direk AKP’li olan bir çok hakim de olması gereken kararı veriyor. O nedenle kesin emin oldukları ellere teslim etmek için alenen, hepimize göstere göstere hukuk tanımayan, suç işleyerek karar veren birini kritik siyasi davalara atıyorlar” dedi.

‘KORKUNÇ BİR HUKUK KATLİAMI’

Hadi Cin şunları söyledi. “Bu kesinlikle yargılama değil, ama en kötüsü ne olursa olsun bir mahkeme bunu yapıyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yargı reformu stratejisinden bahsederken ‘tokat gibi olacak’ dediği, bu korkunç hukuk katliamı oldu. Bunu ancak ‘benden sonrası tufan, canı cehenneme’ diyen bir zihniyet yapabilir. Oysa biz 70’inde zeytin dikmek isteyen, meyvesinden yemek nasip olmasa da gelecek nesillere bir zeytin dalı bırakmak isteyen bir zihniyete mensubuz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.