‘Hukuk tanımazlar’ dedi, tüzüğü gösterdi!

KULİS 11.11.2022 - 18:03, Güncelleme: 11.11.2022 - 18:08
 

‘Hukuk tanımazlar’ dedi, tüzüğü gösterdi!

İYİ Parti Kepez İlçe delege seçimlerinin parti genel merkezi tarafından iptal edilmesinin ardından ilçe yönetim kurulu kararıyla delege listesi belirleme yetkisi oy çokluğuyla Başkan Mesut Emrah Yıldırımlar’a verildiğini haberimizvar.net duyurmuştu. Haberimizin ardından ilçe başkan adayı Bülent Erol, sosyal medya hesabından “Be akılsızlar, hukuk tanımazsınız biliyoruz da okuma yazma da mı bilmezsiniz” diyerek, parti tüzüğünün ilgili maddesi üzerinden kararın yanlış olduğu konusunda uyardı.

haberimizvar.net- İYİ Parti Kepez İlçe’de delege seçimleriyle ilgili tartışma bitmiyor. haberimizvar.net’in İYİ Parti Kepez İlçe Yönetimi’nin parti tüzüğü ikinci kısım bünyesinde Parti Teşkilatları’nın çalışma usul ve esasları bölümü 15 madde A bölümü 2. bendi ve devamı gereği yönetim kurulunca delege seçimleri için 3 kişiden oluşan Seçim Takdir Komisyonu belirlemesi ve tek yetkili olarak da İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar’ı oy çokluğuyla atamasını duyurmasının ardından seçimin yapılmayacağını öğrenen partililerden tepki geldi. İLÇE BAŞKAN ADAYI EROL’DAN JET YANIT Kepez İlçe Başkan adayı Bülent Erol, sosyal medya paylaşımıyla alınan kararın yanlış olduğunu duyurdu. Erol, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Be akılsızlar, hukuk tanımazsınız biliyoruz da okuma yazma da mı bilmezsiniz... Parti Tüzüğü'nde delege sayılarının belirlenmesi için anlatılan hesap yöntemini delege adı belirleme şeklinde anlayacak ve bu konuda İlçe Başkanı'na yetki verecek bir karara imza atacak kadar cahilsiniz. Tüzüğün ilgili bölümleri aşağıda. Aldığınız kararlar, tüzüğümüzün hiçbir maddesine uymamakta. Hukuki haklarımızı kimseye gasp ettirmeyeceğiz. İYİ Parti Tüzüğü İlçe kongre delegeleri  MADDE 15 Delege sayısının köy ve mahallelere göre tespitinde, kayıtlı üye sayısı dört yüzden fazla ise öncelikle her köy veya mahalleye birer delege tahsis edilir. Geri kalan delege sayısı, İYİ Parti'nin son genel seçimde o ilçede almış olduğu toplam oya bölünür. Çıkan katsayının o ilçeye bağlı her mahalle veya köyde alınmış oyla çarpımı sonucunda çıkan sayıyla, tahsis olunan sayının toplamı, ilgili mahalle veya köyün ilçe kongresi için seçeceği delege sayısını teşkil eder... Delege seçimleri, hafta sonu yapılmak zorundadır. Seçimden on beş gün önce mahalle ve köy delege seçimlerinin nerede ve hangi saatler arasında yapılacağı, delege sayısı ve parti üye listesi ilçe başkanlığında askıya çıkarılmak suretiyle ilan edilir. Listeler seçim sonuna kadar askıda kalır. İlçe yönetim kurulu, her köy ve mahallede kayıtlı parti üyelerinin listelerini, üyelerin tanınmasını ve onlara ulaşılabilmesini sağlayacak T.C. Kimlik Numaralarını ve iletişim bilgilerini içerir şekilde, Üye Kayıt Defterine de uygun olarak ayrı ayrı hazırlayıp köy ve mahalle temsilciliğine tebliğ eder.  Söz konusu liste hoparlör, ilan tahtası ve varsa basın yayın, internet, sosyal medya yoluyla en az on beş gün önce ilan edilir. Ayrıca ilçe başkanlığınca üye kayıt bilgilerindeki cep telefon numaralarına listenin askıya çıktığına ve seçimlerin tarih, saat ve yerine ilişkin bilgilendirme mesajı atılır. Askıdaki listelere ilk yedi gün içerisinde ilçe seçim kurulu nezdinde itiraz edilebilir.  İlçe seçim kurulunun itiraza ilişkin vereceği karar kesindir.”    
İYİ Parti Kepez İlçe delege seçimlerinin parti genel merkezi tarafından iptal edilmesinin ardından ilçe yönetim kurulu kararıyla delege listesi belirleme yetkisi oy çokluğuyla Başkan Mesut Emrah Yıldırımlar’a verildiğini haberimizvar.net duyurmuştu. Haberimizin ardından ilçe başkan adayı Bülent Erol, sosyal medya hesabından “Be akılsızlar, hukuk tanımazsınız biliyoruz da okuma yazma da mı bilmezsiniz” diyerek, parti tüzüğünün ilgili maddesi üzerinden kararın yanlış olduğu konusunda uyardı.

haberimizvar.net- İYİ Parti Kepez İlçe’de delege seçimleriyle ilgili tartışma bitmiyor. haberimizvar.net’in İYİ Parti Kepez İlçe Yönetimi’nin parti tüzüğü ikinci kısım bünyesinde Parti Teşkilatları’nın çalışma usul ve esasları bölümü 15 madde A bölümü 2. bendi ve devamı gereği yönetim kurulunca delege seçimleri için 3 kişiden oluşan Seçim Takdir Komisyonu belirlemesi ve tek yetkili olarak da İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar’ı oy çokluğuyla atamasını duyurmasının ardından seçimin yapılmayacağını öğrenen partililerden tepki geldi.

İLÇE BAŞKAN ADAYI EROL’DAN JET YANIT

Kepez İlçe Başkan adayı Bülent Erol, sosyal medya paylaşımıyla alınan kararın yanlış olduğunu duyurdu. Erol, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Be akılsızlar, hukuk tanımazsınız biliyoruz da okuma yazma da mı bilmezsiniz...

Parti Tüzüğü'nde delege sayılarının belirlenmesi için anlatılan hesap yöntemini delege adı belirleme şeklinde anlayacak ve bu konuda İlçe Başkanı'na yetki verecek bir karara imza atacak kadar cahilsiniz.

Tüzüğün ilgili bölümleri aşağıda.

Aldığınız kararlar, tüzüğümüzün hiçbir maddesine uymamakta.

Hukuki haklarımızı kimseye gasp ettirmeyeceğiz.

İYİ Parti Tüzüğü

İlçe kongre delegeleri 

MADDE 15

Delege sayısının köy ve mahallelere göre tespitinde, kayıtlı üye sayısı dört yüzden fazla ise öncelikle her köy veya mahalleye birer delege tahsis edilir. Geri kalan delege sayısı, İYİ Parti'nin son genel seçimde o ilçede almış olduğu toplam oya bölünür. Çıkan katsayının o ilçeye bağlı her mahalle veya köyde alınmış oyla çarpımı sonucunda çıkan sayıyla, tahsis olunan sayının toplamı, ilgili mahalle veya köyün ilçe kongresi için seçeceği delege sayısını teşkil eder...

Delege seçimleri, hafta sonu yapılmak zorundadır. Seçimden on beş gün önce mahalle ve köy delege seçimlerinin nerede ve hangi saatler arasında yapılacağı, delege sayısı ve parti üye listesi ilçe başkanlığında askıya çıkarılmak suretiyle ilan edilir. Listeler seçim sonuna kadar askıda kalır. İlçe yönetim kurulu, her köy ve mahallede kayıtlı parti üyelerinin listelerini, üyelerin tanınmasını ve onlara ulaşılabilmesini sağlayacak T.C. Kimlik Numaralarını ve iletişim bilgilerini içerir şekilde, Üye Kayıt Defterine de uygun olarak ayrı ayrı hazırlayıp köy ve mahalle temsilciliğine tebliğ eder.  Söz konusu liste hoparlör, ilan tahtası ve varsa basın yayın, internet, sosyal medya yoluyla en az on beş gün önce ilan edilir. Ayrıca ilçe başkanlığınca üye kayıt bilgilerindeki cep telefon numaralarına listenin askıya çıktığına ve seçimlerin tarih, saat ve yerine ilişkin bilgilendirme mesajı atılır. Askıdaki listelere ilk yedi gün içerisinde ilçe seçim kurulu nezdinde itiraz edilebilir.  İlçe seçim kurulunun itiraza ilişkin vereceği karar kesindir.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.