İddiaları soruşturan yok, raporlayana ceza yayınlayana da yasak ve tehdit var!

GÜNDEM 25.02.2020 - 18:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İddiaları soruşturan yok, raporlayana ceza yayınlayana da yasak ve tehdit var!

Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ve arazi toplulaştırma işi ile ilgili ciddi iddialara rağmen siyasi ve yetkili kurumlardan ses yok. Raporu hazırlayarak iddialarda bulunan şirket, alt yüklenicilikten alınarak ceza kesilirken, ilgili kurum ve kuruluşlardan iddiaları soruşturma adına tek adım atılmadı. DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ise, mal varlığını yayınladığımız habere erişim engeli kararı aldırırken, avukatı da haberin yayından kaldırılmaması takdirde www.haberimizvar.net’in kapatılacağını yazılı olarak bildirdi.

www.haberimizvar.net’in yayınladığı DSİ Dosyası kamuoyu gündemine bomba gibi oturdu. Yılan hikayesine dönen DSİ 13. (Antalya) Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 27 mahalleyi kapsayan bölgede köylülerin yerlerinin değersiz parsellere aktarılırken aralarında AKSA Otel, MNG Holding ve iş insanlarının arkalarda topladığı arsaların tapulaştırma adı altında değerli Hazine arazileri üzerine getirildiği iddialarının yer aldığı haberlerimiz üzerine DSİ 13. Bölge (Antalya) Müdürü Hayrullah Coşkun harekete geçti. HABER ERİŞİMİNİ ENGELLEME Coşkun, önce Antalya 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ne kendisinin mal varlığını yayınladığımız belgeli haberin kişilik haklarını ihlal gerekçesiyle erişim engeli talebinde bulundu. Coşkun’un bu talebi mahkeme tarafından red edildi. Bunun üzerine DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun Antalya 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. 5. Sulh Ceza Mahkemesi ‘Antalya’ya gelince trilyonluk olmuş’ başlıklı DSİ Dosyası-1 haberimize erişim engelli gelmesi adına karar aldı. AVUKATTAN TEHDİT Tebligat www.haberimizvar.net’e ulaşmadan DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun’un avukatı Yücel Esen, gazetemizin mail adresine gönderdiği yazıda; “Müvekkilim kişilik haklarını ve kamu düzeninin ihlal eden yazıların 24 saat içerisinde kaldırılmasını, aksi takdirde mahkeme kararına muhalefet etmeniz hasebiyle sitenizin tamamının erişimin engellenmesi hususunda gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı tarafınıza ihbar olunur.” ifadelerini kullandı. FİRMAYA CEZA Öte yandan, DSİ Dosyası-6’da yer alan Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ve arazi toplulaştırma işinin alt yüklenici olan ve yapılan işte yasalara, mevzuata ve yönetmeliklere aykırı kararlar alındığını iddia eden, bu nedenle eşkıya çıkan parselasyon haritasını imzalamayan firma alt yüklenicilikten alınarak, cezası kesildi. BAKANLIK, GENEL MÜDÜRLÜK VE VALİLİK Firma yetkilileri söz konusu iddiaların incelenmesi adına hazırladığı teknik raporu Antalya Valiliği’ne, Tarım ve Orman Bakanlığı’na, DSİ Genel Müdürlüğü’ne, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’ne ve işi yapan ana firma Günsayıl-Özcan İş ortaklığı yetkililerine resmi olarak teslim etmesine rağmen ne konuyla ilgili soruşturma, ne de rapora resmi olarak yanıt verildi.     DSİ Dosya 2 için tıklayınız DSİ Dosya 3 için tıklayınız DSİ Dosya 4 için tıklayınız DSİ Dosya 5 için tıklayınız DSİ Dosya 6 için tıklayınız    
Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ve arazi toplulaştırma işi ile ilgili ciddi iddialara rağmen siyasi ve yetkili kurumlardan ses yok. Raporu hazırlayarak iddialarda bulunan şirket, alt yüklenicilikten alınarak ceza kesilirken, ilgili kurum ve kuruluşlardan iddiaları soruşturma adına tek adım atılmadı. DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ise, mal varlığını yayınladığımız habere erişim engeli kararı aldırırken, avukatı da haberin yayından kaldırılmaması takdirde www.haberimizvar.net’in kapatılacağını yazılı olarak bildirdi.

www.haberimizvar.net’in yayınladığı DSİ Dosyası kamuoyu gündemine bomba gibi oturdu. Yılan hikayesine dönen DSİ 13. (Antalya) Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 27 mahalleyi kapsayan bölgede köylülerin yerlerinin değersiz parsellere aktarılırken aralarında AKSA Otel, MNG Holding ve iş insanlarının arkalarda topladığı arsaların tapulaştırma adı altında değerli Hazine arazileri üzerine getirildiği iddialarının yer aldığı haberlerimiz üzerine DSİ 13. Bölge (Antalya) Müdürü Hayrullah Coşkun harekete geçti.

HABER ERİŞİMİNİ ENGELLEME

Coşkun, önce Antalya 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ne kendisinin mal varlığını yayınladığımız belgeli haberin kişilik haklarını ihlal gerekçesiyle erişim engeli talebinde bulundu. Coşkun’un bu talebi mahkeme tarafından red edildi. Bunun üzerine DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun Antalya 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. 5. Sulh Ceza Mahkemesi ‘Antalya’ya gelince trilyonluk olmuş’ başlıklı DSİ Dosyası-1 haberimize erişim engelli gelmesi adına karar aldı.

AVUKATTAN TEHDİT

Tebligat www.haberimizvar.net’e ulaşmadan DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun’un avukatı Yücel Esen, gazetemizin mail adresine gönderdiği yazıda; “Müvekkilim kişilik haklarını ve kamu düzeninin ihlal eden yazıların 24 saat içerisinde kaldırılmasını, aksi takdirde mahkeme kararına muhalefet etmeniz hasebiyle sitenizin tamamının erişimin engellenmesi hususunda gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı tarafınıza ihbar olunur.” ifadelerini kullandı.

FİRMAYA CEZA

Öte yandan, DSİ Dosyası-6’da yer alan Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ve arazi toplulaştırma işinin alt yüklenici olan ve yapılan işte yasalara, mevzuata ve yönetmeliklere aykırı kararlar alındığını iddia eden, bu nedenle eşkıya çıkan parselasyon haritasını imzalamayan firma alt yüklenicilikten alınarak, cezası kesildi.

BAKANLIK, GENEL MÜDÜRLÜK VE VALİLİK

Firma yetkilileri söz konusu iddiaların incelenmesi adına hazırladığı teknik raporu Antalya Valiliği’ne, Tarım ve Orman Bakanlığı’na, DSİ Genel Müdürlüğü’ne, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’ne ve işi yapan ana firma Günsayıl-Özcan İş ortaklığı yetkililerine resmi olarak teslim etmesine rağmen ne konuyla ilgili soruşturma, ne de rapora resmi olarak yanıt verildi.  

 

DSİ Dosya 2 için tıklayınız

DSİ Dosya 3 için tıklayınız

DSİ Dosya 4 için tıklayınız

DSİ Dosya 5 için tıklayınız

DSİ Dosya 6 için tıklayınız

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.