İlk teklif 2.578 TL

EKONOMİ 28.11.2019 - 17:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İlk teklif 2.578 TL

Bir çalışanın yaşama maliyetinin aylık 2 bin 577 lira olarak hesaplandığını belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin de bu rakamın altında olmayacağını söyledi.

haberimizvar.net-Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücreti belirlemek üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 2 Aralık’ta yapacak. İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine bakanlıkta yapacak. Toplantıda işçi kesimini temsil edecek olan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, yapılan hesaplamaya göre bir çalışanın yaşam maliyetinin aylık 2 bin 578 liraya yükseldiğini belirterek, “Asgari ücret teklifinde yaşam maliyetinin altında hiçbir şeyi konuşmayız” dedi. CHP heyetinin Türk-İş ziyareti sırasında konuşan Atalay, nihai rakamı Hak-İş ve DİSK ile görüştükten sonra belirleyeceklerini ifade etti. YÜZDE 27’YE KARŞILIK GELİYOR Asgari ücret 2020 lira. Atalay’ın telaffuz ettiği rakam ise yüzde 27’lik bir artışa karşılık geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) ise 2020 yılı için enflasyon yüzde 8,5 olarak öngörülüyor. Bu orandan zam yapılması halinde ise asgari ücret AGİ hariç 2 bin 191 lirada kalacak.    
Bir çalışanın yaşama maliyetinin aylık 2 bin 577 lira olarak hesaplandığını belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin de bu rakamın altında olmayacağını söyledi.

haberimizvar.net-Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücreti belirlemek üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 2 Aralık’ta yapacak. İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine bakanlıkta yapacak.

Toplantıda işçi kesimini temsil edecek olan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, yapılan hesaplamaya göre bir çalışanın yaşam maliyetinin aylık 2 bin 578 liraya yükseldiğini belirterek, “Asgari ücret teklifinde yaşam maliyetinin altında hiçbir şeyi konuşmayız” dedi. CHP heyetinin Türk-İş ziyareti sırasında konuşan Atalay, nihai rakamı Hak-İş ve DİSK ile görüştükten sonra belirleyeceklerini ifade etti.

YÜZDE 27’YE KARŞILIK GELİYOR

Asgari ücret 2020 lira. Atalay’ın telaffuz ettiği rakam ise yüzde 27’lik bir artışa karşılık geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) ise 2020 yılı için enflasyon yüzde 8,5 olarak öngörülüyor. Bu orandan zam yapılması halinde ise asgari ücret AGİ hariç 2 bin 191 lirada kalacak.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.