AKM'de piyano keyfi

GÜNDEM 25.01.2020 - 13:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKM'de piyano keyfi

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) klasik müzik severleri bu kez üflemeli çalgılar eşliğinde piyano konserinde buluşturdu.

haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası şefi ve genel müzik direktörü Hakan Şensoy yönetirken, başarılı piyano sanatçısı Özgür Ünaldı da solist olarak izleyenlerin karşısına çıktı. Konser, Özgür Ünaldı'nın piyanosuyla besteci G.Rossini'nin 'Hırsız Saksağan Operası Uvertürü'nü seslendirmesiyle başladı. Ünaldı, besteci G. Gershwin'in caz müzikle senfonik müziği başarıyla sentezlediği ünlü 'Mavi Rapsodi' isimli eserini de üflemeli çalgılardan oluşan orkestra eşliğinde seslendirdi. Türkiye'de ve yurt dışında düzenlenen uluslararası birçok yarışmalarda başarıları ve ödülleri bulunan, halen Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yardımcı doçent olarak görev yapan sanatçı Özgür Ünaldı ayakta alkışlandı, çiçekle teşekkür edildi. Konserin ikinci bölümünde de orkestra G. Rossini'nin 'Cezayir'de Bir İtalyan Kızı Operası Uvertürü' ve K. Weill'ın 'Üç Kuruşluk Opera Süiti'ni yorumladı.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) klasik müzik severleri bu kez üflemeli çalgılar eşliğinde piyano konserinde buluşturdu.

haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası şefi ve genel müzik direktörü Hakan Şensoy yönetirken, başarılı piyano sanatçısı Özgür Ünaldı da solist olarak izleyenlerin karşısına çıktı.

Konser, Özgür Ünaldı'nın piyanosuyla besteci G.Rossini'nin 'Hırsız Saksağan Operası Uvertürü'nü seslendirmesiyle başladı. Ünaldı, besteci G. Gershwin'in caz müzikle senfonik müziği başarıyla sentezlediği ünlü 'Mavi Rapsodi' isimli eserini de üflemeli çalgılardan oluşan orkestra eşliğinde seslendirdi.

Türkiye'de ve yurt dışında düzenlenen uluslararası birçok yarışmalarda başarıları ve ödülleri bulunan, halen Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yardımcı doçent olarak görev yapan sanatçı Özgür Ünaldı ayakta alkışlandı, çiçekle teşekkür edildi.

Konserin ikinci bölümünde de orkestra G. Rossini'nin 'Cezayir'de Bir İtalyan Kızı Operası Uvertürü' ve K. Weill'ın 'Üç Kuruşluk Opera Süiti'ni yorumladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.