Gazeteci Küçükaydın’a ÇGD’den destek

GÜNDEM 07.02.2020 - 13:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gazeteci Küçükaydın’a ÇGD’den destek

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, Konyaaltı sahil işletme ihalesinin iptali hakkında düzenlenen basın toplantısında, soru sorduğu için savcılık tarafından hakkında soruşturma açılan gazeteci Ebru Küçükaydın’la dayanışma çağrısı yaptı.

haberimizvar.net-Genel koordinatörümüz gazeteci Ebru Küçükaydın’a Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında düzenlenen basın toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelttiği sorular nedeniyle savcılık tarafından soruşturma başlatılmasına Çağdaş Gazeteciler Derneği  (ÇGD) Akdeniz Şubesi’nden de tepki geldi. ÇGD YAZILI AÇIKLAMA YAPTI Ebru Küçükaydın’a soruşturma açılmasının benzeri görülmemiş bir olay olduğunu vurgulayan ÇGD Antalya Şubesi yaptığı yazılı açıklamada, “Gazeteciler kamunun hakkı bulunan her türlü iş ve işlemde aykırılıkları, hukuksuzlukları, haksızlıkları anlamak, ortaya çıkarmak ve hukuksuzluk giderilene kadar konuyu takip etmekle yükümlüdürler. Hukuk saflarında mücadele edenlerin çabalarını değerlendirerek kanunsuzlukları sorgulamakla yükümlü olan savcılık makamı, bunun yerine gazetecilere soruşturma açma yoluna gitmiştir. Meslektaşımız Ebru Küçükaydın’la ilgili açılmış olan ‘soru sorma’ soruşturması, benzeri görülmemiş bir olaydır” ifadelerine yer verdi. Soruşturmanın takipçisi olacaklarını aktaran ÇGD Akdeniz Şubesi bütün gazetecileri dayanışmaya davet etti. 
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, Konyaaltı sahil işletme ihalesinin iptali hakkında düzenlenen basın toplantısında, soru sorduğu için savcılık tarafından hakkında soruşturma açılan gazeteci Ebru Küçükaydın’la dayanışma çağrısı yaptı.

haberimizvar.net-Genel koordinatörümüz gazeteci Ebru Küçükaydın’a Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında düzenlenen basın toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelttiği sorular nedeniyle savcılık tarafından soruşturma başlatılmasına Çağdaş Gazeteciler Derneği  (ÇGD) Akdeniz Şubesi’nden de tepki geldi.

ÇGD YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Ebru Küçükaydın’a soruşturma açılmasının benzeri görülmemiş bir olay olduğunu vurgulayan ÇGD Antalya Şubesi yaptığı yazılı açıklamada, “Gazeteciler kamunun hakkı bulunan her türlü iş ve işlemde aykırılıkları, hukuksuzlukları, haksızlıkları anlamak, ortaya çıkarmak ve hukuksuzluk giderilene kadar konuyu takip etmekle yükümlüdürler. Hukuk saflarında mücadele edenlerin çabalarını değerlendirerek kanunsuzlukları sorgulamakla yükümlü olan savcılık makamı, bunun yerine gazetecilere soruşturma açma yoluna gitmiştir. Meslektaşımız Ebru Küçükaydın’la ilgili açılmış olan ‘soru sorma’ soruşturması, benzeri görülmemiş bir olaydır” ifadelerine yer verdi.

Soruşturmanın takipçisi olacaklarını aktaran ÇGD Akdeniz Şubesi bütün gazetecileri dayanışmaya davet etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.