CHP’nin çağrısına rağmen Meclis toplanmadı

GÜNDEM 28.02.2020 - 13:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

CHP’nin çağrısına rağmen Meclis toplanmadı

İdlib’deki saldırının ardından Ankara’da alarm sürüyor. CHP ve HDP yönetimi olağanüstü toplandı. Meclis’in olağanüstü toplanması çağrısı ise AKP’de karşılık bulmadı. Partilerin bakan tarafından bilgilendirilmesi bekleniyor.

haberimizvar.net- İdlib’deki gelişmelerin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapılan CHP’de bugün de olağanüstü MYK toplantısı yapılıyor. CHP, İdlib’deki saldırının ardından Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. Gece saat 02.00’de kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Türk Ordusu, TBMM’nin ordusudur. Onlarca şehidimiz varken TBMM’nin buna sessiz kalmasını beklemememiz gerekir. Bu nedenle CHP olarak konuyu görüşmek üzere TBMM’yi kapalı oturumla toplantıya çağırıyoruz” dedi. HDP YÖNETİMİNDEN İDLİP TOPLANTISI Kılıçdaroğlu bu çağrıdan bir süre sonra Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çağrı Şentop’a da iletildi; ama gece bir karar alınmadı. CHP MYK bugün saat 11.00’de olağanüstü toplandı. İdlib’deki gelişmelerin ardından HDP yönetimi de Eş Genel Başkan Mithat Sancar başkanlığında genel merkezde bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da İstanbul’daki programlarını iptal ederek Ankara’ya döneceği öğrenildi. CHP’NİN ÇAĞRISI KARŞILIK BULMADI CHP’nin Meclis’in olağanüstü toplanmasıyla ilgili çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener destek verdi. Çağrı sabah saatlerinde AK Parti grubunda değerlendirildi. Edinilen bilgiye göre bu çağrı sıcak gelişmeler dolayısıyla uygun bulunmadı. Ancak gün içinde partilerin bakan tarafından bilgilendirilebileceği belirtiliyor. CHP’DEN ‘TOPLANALIM’ ÖNERGESİ CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İdlib’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere 29 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 14.00’te TBMM’nin olağanüstü toplanmasını öngören önergeyi, bugün saat 12.30’da TBMM Başkanlığı’na verecek. Meclis üyelerin beşte birinin yazılı istemi üzerine toplantıya çağrılabiliyor. Bunun için 120 milletvekilinin imza vermesi yeterli. CHP’nin 139 milletvekili bulunuyor. Meclis iç tüzüğüne göre Meclis Başkanının bu talebi 7 gün içinde yerine getirmesi gerekiyor. Ancak TBMM genel kurulu zaten normalde salı günü yani dört gün sonra toplanacak. TBMM’nin daha önce toplanması ise Şentop’un vereceği karar bağlı. (Kaynak: Gazete Duvar) 
İdlib’deki saldırının ardından Ankara’da alarm sürüyor. CHP ve HDP yönetimi olağanüstü toplandı. Meclis’in olağanüstü toplanması çağrısı ise AKP’de karşılık bulmadı. Partilerin bakan tarafından bilgilendirilmesi bekleniyor.

haberimizvar.net- İdlib’deki gelişmelerin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapılan CHP’de bugün de olağanüstü MYK toplantısı yapılıyor. CHP, İdlib’deki saldırının ardından Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. Gece saat 02.00’de kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Türk Ordusu, TBMM’nin ordusudur. Onlarca şehidimiz varken TBMM’nin buna sessiz kalmasını beklemememiz gerekir. Bu nedenle CHP olarak konuyu görüşmek üzere TBMM’yi kapalı oturumla toplantıya çağırıyoruz” dedi.

HDP YÖNETİMİNDEN İDLİP TOPLANTISI

Kılıçdaroğlu bu çağrıdan bir süre sonra Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çağrı Şentop’a da iletildi; ama gece bir karar alınmadı. CHP MYK bugün saat 11.00’de olağanüstü toplandı. İdlib’deki gelişmelerin ardından HDP yönetimi de Eş Genel Başkan Mithat Sancar başkanlığında genel merkezde bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da İstanbul’daki programlarını iptal ederek Ankara’ya döneceği öğrenildi.

CHP’NİN ÇAĞRISI KARŞILIK BULMADI

CHP’nin Meclis’in olağanüstü toplanmasıyla ilgili çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener destek verdi. Çağrı sabah saatlerinde AK Parti grubunda değerlendirildi. Edinilen bilgiye göre bu çağrı sıcak gelişmeler dolayısıyla uygun bulunmadı. Ancak gün içinde partilerin bakan tarafından bilgilendirilebileceği belirtiliyor.

CHP’DEN ‘TOPLANALIM’ ÖNERGESİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İdlib’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere 29 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 14.00’te TBMM’nin olağanüstü toplanmasını öngören önergeyi, bugün saat 12.30’da TBMM Başkanlığı’na verecek. Meclis üyelerin beşte birinin yazılı istemi üzerine toplantıya çağrılabiliyor. Bunun için 120 milletvekilinin imza vermesi yeterli. CHP’nin 139 milletvekili bulunuyor. Meclis iç tüzüğüne göre Meclis Başkanının bu talebi 7 gün içinde yerine getirmesi gerekiyor. Ancak TBMM genel kurulu zaten normalde salı günü yani dört gün sonra toplanacak. TBMM’nin daha önce toplanması ise Şentop’un vereceği karar bağlı. (Kaynak: Gazete Duvar) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.