39 milyon lira verilecek

GÜNDEM 01.04.2020 - 18:34, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

39 milyon lira verilecek

Korona salgını nedeniyle Antalya’da 1-5 Nisan tarihleri arasında 38 bin 714 ihtiyaç sahibine 38 milyon 714 bin lira ödeme yapılacak.

haberimizvar.ent- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine verilecek olan ödemelerin hesaplara geçme tarihini açıkladı. 1-5 Nisan tarihleri arasında Antalya’dan 38 bin 714 kişiye 38 milyon 714 bin lira ödeme yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı (EİKP) kapsamında yapılacak desteklerin ödemelerine başlandı.  Antalya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan alınan bilgiye göre EİKP Destek Programı hak sahipleri, doğum yıllarının son rakamına göre belirlenmiş ödeme takvimine göre, 1 - 5 Nisan 2020 tarihleri arasında paralarını alacak.   KİMLERE DESTEK VERİLECEK?   İhtiyaç sahiplerinin PTT Kart kullanarak, PTT ve kamu bankaları ATM’lerinden, PTT Kartı olmayan hak sahiplerinin de PTT şubelerine giderek söz konusu destekten faydalanabilecekleri bilgisi verildi. Açıklamaya göre yaşlı, engelli, engelli yakını ve silikozis aylığı alanlar, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine yönelik yardımdan faydalanlar, öksüz-yetim, muhtaç asker çocuğu, şartlı eğitim, şartlı sağlık, çoklu doğum yardımı verilenler, tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik yardım programı kapsamında olan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1.000 TL ödeme yapılacak. Düzenli merkezi sosyal yardım ve aylıklardan evde ödeme seçeneğiyle yaralanan haneler, EİKP Destek Programı ödemelerinden de aynı şekilde faydalanabilecek.   38 BİN 714 KİŞİ FAYDALANACAK   Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında Antalya’da tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ödemeler yapılmaya başladı. Bu kapsamda Antalya merkez ve 19 ilçesinden tespit edilen 38 bin 714 kişiye 38 milyon 714 bin liralık destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Doğum tarihlerinin son rakamları dikkate alınarak yapılacak ödeme tarihleri şu şekilde: 0-5 ile bitenler 1 Nisan,  1-6 ile bitenler 2 Nisan,  2-7 ile bitenler 3 Nisan,  3-8 ile bitenler 4 Nisan, 4-9 ile bitenler 5 Nisan... 
Korona salgını nedeniyle Antalya’da 1-5 Nisan tarihleri arasında 38 bin 714 ihtiyaç sahibine 38 milyon 714 bin lira ödeme yapılacak.

haberimizvar.ent- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine verilecek olan ödemelerin hesaplara geçme tarihini açıkladı. 1-5 Nisan tarihleri arasında Antalya’dan 38 bin 714 kişiye 38 milyon 714 bin lira ödeme yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı (EİKP) kapsamında yapılacak desteklerin ödemelerine başlandı.  Antalya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan alınan bilgiye göre EİKP Destek Programı hak sahipleri, doğum yıllarının son rakamına göre belirlenmiş ödeme takvimine göre, 1 - 5 Nisan 2020 tarihleri arasında paralarını alacak.

 

KİMLERE DESTEK VERİLECEK?

 

İhtiyaç sahiplerinin PTT Kart kullanarak, PTT ve kamu bankaları ATM’lerinden, PTT Kartı olmayan hak sahiplerinin de PTT şubelerine giderek söz konusu destekten faydalanabilecekleri bilgisi verildi. Açıklamaya göre yaşlı, engelli, engelli yakını ve silikozis aylığı alanlar, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine yönelik yardımdan faydalanlar, öksüz-yetim, muhtaç asker çocuğu, şartlı eğitim, şartlı sağlık, çoklu doğum yardımı verilenler, tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik yardım programı kapsamında olan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1.000 TL ödeme yapılacak. Düzenli merkezi sosyal yardım ve aylıklardan evde ödeme seçeneğiyle yaralanan haneler, EİKP Destek Programı ödemelerinden de aynı şekilde faydalanabilecek.

 

38 BİN 714 KİŞİ FAYDALANACAK

 

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında Antalya’da tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ödemeler yapılmaya başladı. Bu kapsamda Antalya merkez ve 19 ilçesinden tespit edilen 38 bin 714 kişiye 38 milyon 714 bin liralık destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Doğum tarihlerinin son rakamları dikkate alınarak yapılacak ödeme tarihleri şu şekilde: 0-5 ile bitenler 1 Nisan,  1-6 ile bitenler 2 Nisan,  2-7 ile bitenler 3 Nisan,  3-8 ile bitenler 4 Nisan, 4-9 ile bitenler 5 Nisan... 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.