Karşılıksız çek tutarı 175 milyon TL

GÜNDEM 20.04.2020 - 14:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Karşılıksız çek tutarı 175 milyon TL

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre Antalya’da Mart ayında parasal değeri 175 milyon liranın üzerinde karşılıksız çek çıktı.

haberimizvar.net-Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin verilerine göre, Mart ayında karşılıksız çeklerde adeta patlama yaşandı. Verilere göre, ülke çapına Mart ayında kesilen çeklerin 24 bin 759’u karşılıksız çıktı. Karşılıksız çeklerin tutarı ise 1 milyar 454 milyon 999 bin lirayı buldu. ANTALYA 5. SIRADA Antalya’da karşılıksız çekler yine ticari hayata büyük sorunlarına yaşanmasına sebep oldu. TBB verilerine göre; bankalara 2020 yılının ilk çeyreğinde ibraz edilen 348 bin keşideciye ait 3,7 milyon adet çekin toplam tutarı 235 milyar TL oldu. 2020 yılı Ocak – Mart döneminde, karşılıksız işlemi yapılan keşideci sayısının ve adetinin en yüksek olduğu 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olurken tutarının, en yüksek olduğu 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu. Antalya 175 milyon TL’lik çek tutarıyla sıralamaya girdi.  
Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre Antalya’da Mart ayında parasal değeri 175 milyon liranın üzerinde karşılıksız çek çıktı.

haberimizvar.net-Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin verilerine göre, Mart ayında karşılıksız çeklerde adeta patlama yaşandı. Verilere göre, ülke çapına Mart ayında kesilen çeklerin 24 bin 759’u karşılıksız çıktı. Karşılıksız çeklerin tutarı ise 1 milyar 454 milyon 999 bin lirayı buldu.

ANTALYA 5. SIRADA

Antalya’da karşılıksız çekler yine ticari hayata büyük sorunlarına yaşanmasına sebep oldu. TBB verilerine göre; bankalara 2020 yılının ilk çeyreğinde ibraz edilen 348 bin keşideciye ait 3,7 milyon adet çekin toplam tutarı 235 milyar TL oldu. 2020 yılı Ocak – Mart döneminde, karşılıksız işlemi yapılan keşideci sayısının ve adetinin en yüksek olduğu 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olurken tutarının, en yüksek olduğu 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu. Antalya 175 milyon TL’lik çek tutarıyla sıralamaya girdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.