Eğitim- Sen’den maskesiz, sosyal mesafesiz sınav tepkisi

GÜNDEM 21.05.2020 - 13:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Eğitim- Sen’den maskesiz, sosyal mesafesiz sınav tepkisi

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada sınavlarda oturma düzenlerinin mesafe dikkate alınmadan planlandığını duyurdu.

haberimizvar.net-Sönmez, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Okulların bu eğitim öğretim yılı için tamamlandığı açıklandı. LGS 20 Haziranda YKS ise 27,28 Haziranda yapılacak. Öğrencilerin ısrarla YKS tarihinin öne çekilmemesi talebine rağmen bu talepler dikkate alınmadı ve sınavlar öne çekildi. Şimdi yapılması gereken ise pandemi koşulları dikkate alınarak, öğrencilerin sağlıkları önemsenerek sınav koşullarının oluşturulmasıdır. ZATEN 20 KİŞİLİK SINIFLARDA SINAV OLUYORDU Ne yazık ki  LGS de her sınıfta en az 20 öğrenci olacak şekilde planlamaların yapıldığı görülmektedir. Normal şartlardaki sınavlarda da zaten bir sınıfta 20 öğrenci sınava giriyordu. Bu durum sınavlarda pandemi ile ilgili bir önlem alınmadığını gösterir.  Oysa Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavlardaki sosyal mesafe ile ilgili şöyle demişti: Aslında dünyada örnekleri var, birer sıra atlayarak ya da çapraz oturmayla ilgili örnekler var. Biz de onları paylaşıyoruz Bilim Kurulu’yla. Bu senaryoları dikkate alarak bir sanal yerleştirme yaptık. Öğrencilerimiz için kaç derslik gerekiyor, ne kadar sıramız sınıfımız gerekiyor bunların hepsinin çalışması bitti. AÇIKLAMADA UYUM YOK Sınavlarda 20 kişilik sınıfların oluşturuluyor olması bu açıklama ile uyumlu değildir. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise,’ Sınav salonlarında oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacaktır’ demişti. Bütün bu açıklamaların sadece kamuoyunu yatıştırmaya dönük açıklamalar olduğunu görülmektedir. Bu koşullarda her sınıfta 20 öğrencinin sınava girmesi risklidir. Milli Eğitim Bakanının kendi açıklamasında da olduğu gibi en az birer sıra atlayarak oturma düzeninin oluşturulması gerekmektedir. Bu doğrultuda her sınıfta en fazla 10 öğrenci ile sınav yapmanın koşulları mevcuttur.  Sağlık Bakanı öğrencilerin maskesiz sınavlara girebileceklerini açıklamıştır. Bu durumda sosyal mesafeye dikkat etmek daha önemli hale gelmiştir. ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNEMLİ Öğrencilerimizin sağlığı herşeyden önemlidir.  Sınavlarda oturma düzeni oluşturulurken sosyal mesafeye dikkat edecek şekilde planlama yapılmalıdır. Sınav yapılacak binaların önlerinde öğrencilere, görevlilere ve velilere dezenfektan ve maske dağıtımı ücretsiz olarak yapılmalıdır. Ayrıca her sınıfta dezenfektan, peçete ve maske bulundurulmalıdır. “    
Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada sınavlarda oturma düzenlerinin mesafe dikkate alınmadan planlandığını duyurdu.

haberimizvar.net-Sönmez, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Okulların bu eğitim öğretim yılı için tamamlandığı açıklandı. LGS 20 Haziranda YKS ise 27,28 Haziranda yapılacak. Öğrencilerin ısrarla YKS tarihinin öne çekilmemesi talebine rağmen bu talepler dikkate alınmadı ve sınavlar öne çekildi. Şimdi yapılması gereken ise pandemi koşulları dikkate alınarak, öğrencilerin sağlıkları önemsenerek sınav koşullarının oluşturulmasıdır.

ZATEN 20 KİŞİLİK SINIFLARDA SINAV OLUYORDU

Ne yazık ki  LGS de her sınıfta en az 20 öğrenci olacak şekilde planlamaların yapıldığı görülmektedir. Normal şartlardaki sınavlarda da zaten bir sınıfta 20 öğrenci sınava giriyordu. Bu durum sınavlarda pandemi ile ilgili bir önlem alınmadığını gösterir.  Oysa Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavlardaki sosyal mesafe ile ilgili şöyle demişti: Aslında dünyada örnekleri var, birer sıra atlayarak ya da çapraz oturmayla ilgili örnekler var. Biz de onları paylaşıyoruz Bilim Kurulu’yla. Bu senaryoları dikkate alarak bir sanal yerleştirme yaptık. Öğrencilerimiz için kaç derslik gerekiyor, ne kadar sıramız sınıfımız gerekiyor bunların hepsinin çalışması bitti.

AÇIKLAMADA UYUM YOK

Sınavlarda 20 kişilik sınıfların oluşturuluyor olması bu açıklama ile uyumlu değildir. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise,’ Sınav salonlarında oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacaktır’ demişti. Bütün bu açıklamaların sadece kamuoyunu yatıştırmaya dönük açıklamalar olduğunu görülmektedir. Bu koşullarda her sınıfta 20 öğrencinin sınava girmesi risklidir. Milli Eğitim Bakanının kendi açıklamasında da olduğu gibi en az birer sıra atlayarak oturma düzeninin oluşturulması gerekmektedir. Bu doğrultuda her sınıfta en fazla 10 öğrenci ile sınav yapmanın koşulları mevcuttur.  Sağlık Bakanı öğrencilerin maskesiz sınavlara girebileceklerini açıklamıştır. Bu durumda sosyal mesafeye dikkat etmek daha önemli hale gelmiştir.

ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNEMLİ

Öğrencilerimizin sağlığı herşeyden önemlidir.  Sınavlarda oturma düzeni oluşturulurken sosyal mesafeye dikkat edecek şekilde planlama yapılmalıdır. Sınav yapılacak binaların önlerinde öğrencilere, görevlilere ve velilere dezenfektan ve maske dağıtımı ücretsiz olarak yapılmalıdır. Ayrıca her sınıfta dezenfektan, peçete ve maske bulundurulmalıdır. “  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.