Bakın ne cevap verdiler ?!

GÜNDEM 29.08.2020 - 11:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Bakın ne cevap verdiler ?!

Antalya’da boşanma aşamasındaki eşinin darp, taciz, tehdit ve hakaretlerinden geçen yıl takılan elektronik kelepçe sayesinde kurtulan 1 çocuk annesi Keziban A. yasal süre bitip eşinden kelepçe çıkarılınca korkularıyla yeniden yüzleşti. Sığındığı ailesinin yanında adeta hapis hayatı yaşayan talihsiz kadın, eşine yeniden kelepçe takılmasını istemek üzere gittiği Antalya Valiliği Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) ise şok bir yanıtla karşılaştı.

haberimizvar.net-Bir çocuk annesi Keziban A.’nın dramını www.haberimizvar.net’te ‘Kelepçe gitti, korku geldi’ başlığıyla duyurmuştuk. Son iki gündür ulusal ve yerel birçok medya kuruluşunda da haberi çıkan Keziban A., ülke genelinde sayıları hergeçen gün biraz daha artan onbinlerce mağdur kadından biri. Evliliğinin ilk yılından itibaren şiddet gördüğü eşine çocuğu için yıllarca katlanan ancak birkaç yıl once eşinin iffetine saldırması üzerine daha fazla dayanamayıp evi terkeden Keziban A. o günden beri kaçak hayatı yaşıyor. Daha once iki kez boşanma davası açan ancak araya girenler ve yine çocuğu yüzünden vazgeçen Keziban A.’nın üçüncü kez açtığı boşanma davası ise hala sürüyor. Yaşamını idame ettirebilmek için eşinden köşe bucak kaçan, farklı illerde çalışarak hayatını sürdürmek isteyen talihsiz kadının yaşadıkları geçtiğimiz yıl da yine ulusal ve yerel medyada haber olmuş, bunun üzerine Antalya Valiliği Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) devreye girerek eşi Y.A.’ya elektronik kelepçe takılmıştı.   ‘KELEPÇE YOK, GİT KORUMA İSTE’ Ancak bir süre önce yasal süre sona erdi ve Y.A.’daki kelepçe çıkarıldı. İddiaya gore Keziban A., kelepçenin çıkarılması sonrası kabus günlerine geri döndü. Y.A., telefonunun ve adresini bulduğu Keziban. A.’yı yine tehdit etmeye, hakaretler savurmaya başladı. Sığındığı evde kendince önlemler alan, tüm kapılara ilave kilitler yaptıran vet el örgüler içerisindeki evin bahçesinde adeta hapsolan talihsiz kadın, önceki gün once jandarmaya, ardından Antalya Valiliği bünyesindeki ŞÖNİM’e başvurdu. Eşine yeniden elektronik kelepçe takılmasını isteyen ve bu yönde dilekçe veren talihsiz kadının dilekçesi geri çevrildi. Aldığı cevap karşısında şok olan ve ne yapacağını şaşıran Keziban A., “ŞÖNİM’de soyadını bilmediğim Işılay adlı kadın memur bana, elektronik kelepçenin Türkiye’de sadece 30 tane olduğunu, ve bu yüzden her talebe cevap veremediklerini söyledi. Hatta Çalışma Bakanlığı bu tür dilekçeleri almayın diye talimat göndermiş. Bana ‘Kelepçe takılması zor, istersen git jandarmadan yakın koruma talep et’ dediler. Yakın korumanın ücreti varmış. Ben zaten ailemin yanında sığıntı yaşıyorum. Böyle bir ücreti nasıl karşılayayım. Ne yapacağımı şaşırdım. Huzur içinde, güven içinde yaşamak istiyorum” diye dert yandı.  
Antalya’da boşanma aşamasındaki eşinin darp, taciz, tehdit ve hakaretlerinden geçen yıl takılan elektronik kelepçe sayesinde kurtulan 1 çocuk annesi Keziban A. yasal süre bitip eşinden kelepçe çıkarılınca korkularıyla yeniden yüzleşti. Sığındığı ailesinin yanında adeta hapis hayatı yaşayan talihsiz kadın, eşine yeniden kelepçe takılmasını istemek üzere gittiği Antalya Valiliği Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) ise şok bir yanıtla karşılaştı.

haberimizvar.net-Bir çocuk annesi Keziban A.’nın dramını www.haberimizvar.net’te ‘Kelepçe gitti, korku geldi’ başlığıyla duyurmuştuk. Son iki gündür ulusal ve yerel birçok medya kuruluşunda da haberi çıkan Keziban A., ülke genelinde sayıları hergeçen gün biraz daha artan onbinlerce mağdur kadından biri. Evliliğinin ilk yılından itibaren şiddet gördüğü eşine çocuğu için yıllarca katlanan ancak birkaç yıl once eşinin iffetine saldırması üzerine daha fazla dayanamayıp evi terkeden Keziban A. o günden beri kaçak hayatı yaşıyor. Daha once iki kez boşanma davası açan ancak araya girenler ve yine çocuğu yüzünden vazgeçen Keziban A.’nın üçüncü kez açtığı boşanma davası ise hala sürüyor. Yaşamını idame ettirebilmek için eşinden köşe bucak kaçan, farklı illerde çalışarak hayatını sürdürmek isteyen talihsiz kadının yaşadıkları geçtiğimiz yıl da yine ulusal ve yerel medyada haber olmuş, bunun üzerine Antalya Valiliği Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) devreye girerek eşi Y.A.’ya elektronik kelepçe takılmıştı.

 

‘KELEPÇE YOK, GİT KORUMA İSTE’

Ancak bir süre önce yasal süre sona erdi ve Y.A.’daki kelepçe çıkarıldı. İddiaya gore Keziban A., kelepçenin çıkarılması sonrası kabus günlerine geri döndü. Y.A., telefonunun ve adresini bulduğu Keziban. A.’yı yine tehdit etmeye, hakaretler savurmaya başladı. Sığındığı evde kendince önlemler alan, tüm kapılara ilave kilitler yaptıran vet el örgüler içerisindeki evin bahçesinde adeta hapsolan talihsiz kadın, önceki gün once jandarmaya, ardından Antalya Valiliği bünyesindeki ŞÖNİM’e başvurdu. Eşine yeniden elektronik kelepçe takılmasını isteyen ve bu yönde dilekçe veren talihsiz kadının dilekçesi geri çevrildi. Aldığı cevap karşısında şok olan ve ne yapacağını şaşıran Keziban A., “ŞÖNİM’de soyadını bilmediğim Işılay adlı kadın memur bana, elektronik kelepçenin Türkiye’de sadece 30 tane olduğunu, ve bu yüzden her talebe cevap veremediklerini söyledi. Hatta Çalışma Bakanlığı bu tür dilekçeleri almayın diye talimat göndermiş. Bana ‘Kelepçe takılması zor, istersen git jandarmadan yakın koruma talep et’ dediler. Yakın korumanın ücreti varmış. Ben zaten ailemin yanında sığıntı yaşıyorum. Böyle bir ücreti nasıl karşılayayım. Ne yapacağımı şaşırdım. Huzur içinde, güven içinde yaşamak istiyorum” diye dert yandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.