Yanlıştan dönüldü

GÜNDEM 25.12.2020 - 16:02, Güncelleme: 25.12.2020 - 16:02
 

Yanlıştan dönüldü

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze sınavları iptal etmesinin ardından açıklama yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Bakanlık yanlıştan döndü. Şimdi sıra liselere geçiş sınavının düzenlemesine geldi” dedi

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve liselerde 4 Ocak’tan sonra yapmayı düşündüğü sınavları ikinci dönem başına erteledi. Konu hakkında açıklama yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, bakanlığın yanlıştan döndüğünü söyledi. “Milli Eğitim Bakanlığı pandemi sürecinde krizi sağlıklı bir şekilde yönetemedi” diyen Sönmez, “Daha çok eğitimin ihtiyaçları üzerinden değil, siyasetin belirlemeleri üzerinden kararlar verdi. Çünkü kararları almadan önce eğitim emekçilerinin sendikaları ile veli örgütleri ile, bilim insanları ile değerlendirmeler yapmadan acele kararlar alıyor ve bu tepkiler sonucunda bu kararlardan dönmek zorunda kalıyor. Yinede öğrencilerin, eğitim emekçilerinin sağlığını tehdit edecek sınav yanlışından dönülmüş olması sevindirici bir gelişmedir” dedi.  LGS DE DÜZENLENMELİ  “Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzeltmesi gereken bir yanlış karar daha var. O da uzaktan eğitime erişim sağlayamamış milyonlarca öğrencinin önümüzdeki süreçte gireceği lise giriş sınavları ve üniversite giriş sınavların da sorumlu olacakları müfredatları yeniden düzenlemektir” diyen Sönmez açıklamasına şöyle devam etti: “Milyonlarca öğrencinin tablet, internet vb. eksikliklerden kaynaklı olarak uzaktan eğitime katılamadıkları ortadayken, bu öğrencilerin bütün müfredattan sorumlu olmaları eşitsizliği daha da derinleştirecektir. Zaten merkezi sınavlarda dezavantajlı olan yoksul ailelerin çocukları göremedikleri müfredatlardan sorumlu tutularak tamamen dışlanmış olacaklardır. Lise giriş sınavlarında ve üniversite sınavlarında uzaktan eğitim süresince görülen  müfredatlar dahil edilmemelidir.” İZLEME KURULU DA İPTAL İSTEMİŞTİ Sönmez, Eğitim Sen öncülüğünde oluşturulan Eğitim İzleme Kurulu’nun da sınavların ertelenmesini talep ettiğini hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığına bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Alınacak kararlar eğitimin bileşenleri ile tartışılıp olgunlaştırıldıktan sonra karara dönüştürülmelidir” dedi.  İLGİLİ HABER: Yüzyüze sınavlar iptal
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze sınavları iptal etmesinin ardından açıklama yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Bakanlık yanlıştan döndü. Şimdi sıra liselere geçiş sınavının düzenlemesine geldi” dedi

haberimizvar.net-  Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve liselerde 4 Ocak’tan sonra yapmayı düşündüğü sınavları ikinci dönem başına erteledi. Konu hakkında açıklama yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, bakanlığın yanlıştan döndüğünü söyledi. “ Milli Eğitim Bakanlığı pandemi sürecinde krizi sağlıklı bir şekilde yönetemedi” diyen Sönmez, “Daha çok eğitimin ihtiyaçları üzerinden değil, siyasetin belirlemeleri üzerinden kararlar verdi. Çünkü kararları almadan önce eğitim emekçilerinin sendikaları ile veli örgütleri ile, bilim insanları ile değerlendirmeler yapmadan acele kararlar alıyor ve bu tepkiler sonucunda bu kararlardan dönmek zorunda kalıyor. Yinede öğrencilerin, eğitim emekçilerinin sağlığını tehdit edecek sınav yanlışından dönülmüş olması sevindirici bir gelişmedir” dedi. 

LGS DE DÜZENLENMELİ 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzeltmesi gereken bir yanlış karar daha var. O da uzaktan eğitime erişim sağlayamamış milyonlarca öğrencinin önümüzdeki süreçte gireceği lise giriş sınavları ve üniversite giriş sınavların da sorumlu olacakları müfredatları yeniden düzenlemektir” diyen Sönmez açıklamasına şöyle devam etti: “Milyonlarca öğrencinin tablet, internet vb. eksikliklerden kaynaklı olarak uzaktan eğitime katılamadıkları ortadayken, bu öğrencilerin bütün müfredattan sorumlu olmaları eşitsizliği daha da derinleştirecektir. Zaten merkezi sınavlarda dezavantajlı olan yoksul ailelerin çocukları göremedikleri müfredatlardan sorumlu tutularak tamamen dışlanmış olacaklardır. Lise giriş sınavlarında ve üniversite sınavlarında uzaktan eğitim süresince görülen  müfredatlar dahil edilmemelidir.”
İZLEME KURULU DA İPTAL İSTEMİŞTİ
Sönmez, Eğitim Sen öncülüğünde oluşturulan Eğitim İzleme Kurulu’nun da sınavların ertelenmesini talep ettiğini hatırlatarak, “ Milli Eğitim Bakanlığına bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Alınacak kararlar eğitimin bileşenleri ile tartışılıp olgunlaştırıldıktan sonra karara dönüştürülmelidir” dedi. 

İLGİLİ HABER:
Yüzyüze sınavlar iptal

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.