Apple ve Hyundai ortaklık için imzaya yakın

KÜLTÜR 12.01.2021 - 14:12, Güncelleme: 12.01.2021 - 14:12
 

Apple ve Hyundai ortaklık için imzaya yakın

Hyundai ve Apple sürücüsüz elektrikli otomobil konusunda ortaklık anlaşması imzalamaya çok yakın. İmzalanacak anlaşmayla birlikte 2024 yılında ABD'de üretimin başlaması planlanıyor.

haberimizvar.net Hyundai Motor ve Apple ortak olarak sürücüsüz elektrikli araç üretimi için Mart ayında sözleşme imzalamayı planlıyor. Korea IT News gazetesinin haberinde ortaklığın 2024 yılında ABD'de üretime başlamayı planladığı ifade edildi. ABD'de yapılacak yeni fabrikada 2024 yılında 100 bin araç üretilecek. Tesisin tam kapasitesinin ise 400 bin araç olacağı belirtildi.  Cuma günü Hyundai Apple ile bu konuya ilişkin öngörüşmeler yürütüldüğünü açıklamış, açıklamanın ardından şirket hisseleri yüzde 20 değer kazanmıştı. Reuters'da geçen ay yayımlanan haberde Apple'ın sürücüsüz araç teknolojisinde mesafe katettiği ve 2024 yılında kendi geliştirdiği pillerle binek araç üretimine başlamayı düşündüğü bildirilmişti. Hyundai hisseleri sabah gerçekleştirilen işlemlerde yüzde 14.6 yükselirken Hyundai'nin otomobil parçaları üreten iştiraki Hyundai Mobis hisseleri yüzde 12.7 yükseldi. Kiya hisseleri yüzde 9.1 artıdan işlem görürken Güney Kore borsaları da yüzde 2 artıda bulunuyor.
Hyundai ve Apple sürücüsüz elektrikli otomobil konusunda ortaklık anlaşması imzalamaya çok yakın. İmzalanacak anlaşmayla birlikte 2024 yılında ABD'de üretimin başlaması planlanıyor.

haberimizvar.net

Hyundai Motor ve Apple ortak olarak sürücüsüz elektrikli araç üretimi için Mart ayında sözleşme imzalamayı planlıyor.

Korea IT News gazetesinin haberinde ortaklığın 2024 yılında ABD'de üretime başlamayı planladığı ifade edildi.

ABD'de yapılacak yeni fabrikada 2024 yılında 100 bin araç üretilecek. Tesisin tam kapasitesinin ise 400 bin araç olacağı belirtildi. 

Cuma günü Hyundai  Apple ile bu konuya ilişkin öngörüşmeler yürütüldüğünü açıklamış, açıklamanın ardından şirket hisseleri yüzde 20 değer kazanmıştı.

Reuters'da geçen ay yayımlanan haberde Apple'ın sürücüsüz araç teknolojisinde mesafe katettiği ve 2024 yılında kendi geliştirdiği pillerle binek araç üretimine başlamayı düşündüğü bildirilmişti.

Hyundai hisseleri sabah gerçekleştirilen işlemlerde yüzde 14.6 yükselirken Hyundai'nin otomobil parçaları üreten iştiraki Hyundai Mobis hisseleri yüzde 12.7 yükseldi. Kiya hisseleri yüzde 9.1 artıdan işlem görürken Güney Kore borsaları da yüzde 2 artıda bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.