Uğur Mumcu Antalya’da anıldı

GÜNDEM 25.01.2021 - 15:08, Güncelleme: 25.01.2021 - 15:08
 

Uğur Mumcu Antalya’da anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 28. Yıldönümünde Antalya’da anıldı

HABERİMİZVAR.NET- Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde yapılan anma töreninde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “ Mustafa Fehmi Kubilayları, Muammer Aksoyları, Uğur Mumcuları, Bahriye Üçokları, Ahmet Taner Kışlalıları, Abdi İpekçileri, Bedri Karafakioğluları,  Gaffar Okkanları, Necip Hablemitoğluları, Mustafa Yücel Özbilginleri, Kuddusi Okkırları, İlhan Selçukları, Albay Ali Tatarları ve binlerce vatanseveri; bağımsızlığımız için Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği için şehit verdik ve ne yazık ki hala vermeye devam ediyoruz… Onlar; Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği için Adalet ve Demokrasi için kısacası Tam Bağımsız Türkiye için şehit oldular… Hepsini saygı ile anıyor ve ışıklar içinde yatsınlar diyoruz. Emperyalistler bundan 100 yıl önce 1919’da Vatanımızı açıkça işgal etmişlerdi şimdi ise farklı araçlarla saldırıyorlar. Bu büyük tehlikeyi gören ve Türk Milletini uyaran aydınlarımız, vatanseverlerimiz ise ya şehit edilmekte ya hapse atılmakta ya da şiddet uygulanmaktadır. Onlar ufkun ötesini yani bugünün Türkiye’sini görerek mücadeleye başlamışlardı. Artık Türkiye bağımsız değildir. Adalet ve demokrasi de yoktur. Hukuk yoktur. Onun için bütün dosyalar faili meçhul olarak kalmıştır” dedi. UĞURLAR ÖLMEZ Daş’ın ardından söz alan CHP İl Başkanı Nusret Bayar ise Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Bayar, “24 Ocak 1993'te hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu; eserleriyle, cesaretiyle, aydınlık bir Türkiye için verdiği mücadele ile yaşamaya, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.  Onu katlederek, onu ve onun görüşlerini susturmaya yok etmeye çalışanlar şunu bilsinler ki Uğurlar asla ölmez! Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti için verdiğimiz mücadelede Uğur Mumcular, Bahriye Üçoklar, Turan Dursunlar, Ahmet Taner Kışlalılar, Muammer Aksoylar, Hrant Dinkler, Metin Göktepeler, Çetin Emeçler ve nice demokrasi şehidimiz milyonların kalbinde yaşamaya devam ediyor! Mücadelemiz zorlu bir mücadeledir. Engebelerle, sarp kayalıklarla, umuda aşka ve özgürlüğe düşman insanlarla doludur” diye konuştu.      
Gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 28. Yıldönümünde Antalya’da anıldı

HABERİMİZVAR.NET- Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde yapılan anma töreninde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “ Mustafa Fehmi Kubilayları, Muammer Aksoyları, Uğur Mumcuları, Bahriye Üçokları, Ahmet Taner Kışlalıları, Abdi İpekçileri, Bedri Karafakioğluları,  Gaffar Okkanları, Necip Hablemitoğluları, Mustafa Yücel Özbilginleri, Kuddusi Okkırları, İlhan Selçukları, Albay Ali Tatarları ve binlerce vatanseveri; bağımsızlığımız için Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği için şehit verdik ve ne yazık ki hala vermeye devam ediyoruz… Onlar; Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği için Adalet ve Demokrasi için kısacası Tam Bağımsız Türkiye için şehit oldular… Hepsini saygı ile anıyor ve ışıklar içinde yatsınlar diyoruz. Emperyalistler bundan 100 yıl önce 1919’da Vatanımızı açıkça işgal etmişlerdi şimdi ise farklı araçlarla saldırıyorlar. Bu büyük tehlikeyi gören ve Türk Milletini uyaran aydınlarımız, vatanseverlerimiz ise ya şehit edilmekte ya hapse atılmakta ya da şiddet uygulanmaktadır. Onlar ufkun ötesini yani bugünün Türkiye’sini görerek mücadeleye başlamışlardı. Artık Türkiye bağımsız değildir. Adalet ve demokrasi de yoktur. Hukuk yoktur. Onun için bütün dosyalar faili meçhul olarak kalmıştır” dedi.

UĞURLAR ÖLMEZ

Daş’ın ardından söz alan CHP İl Başkanı Nusret Bayar ise Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Bayar, “24 Ocak 1993'te hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu; eserleriyle, cesaretiyle, aydınlık bir Türkiye için verdiği mücadele ile yaşamaya, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.  Onu katlederek, onu ve onun görüşlerini susturmaya yok etmeye çalışanlar şunu bilsinler ki Uğurlar asla ölmez! Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti için verdiğimiz mücadelede Uğur Mumcular, Bahriye Üçoklar, Turan Dursunlar, Ahmet Taner Kışlalılar, Muammer Aksoylar, Hrant Dinkler, Metin Göktepeler, Çetin Emeçler ve nice demokrasi şehidimiz milyonların kalbinde yaşamaya devam ediyor! Mücadelemiz zorlu bir mücadeledir. Engebelerle, sarp kayalıklarla, umuda aşka ve özgürlüğe düşman insanlarla doludur” diye konuştu.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.