Siz yeni anayasa yapamazsınız

SİYASET 04.02.2021 - 16:46, Güncelleme: 04.02.2021 - 16:46
 

Siz yeni anayasa yapamazsınız

İktidarın yeni bir anayasa yapamayacağını söyleyen İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, “Anayasayı sizin değiştirmeniz için artık çok geç. Önce milletin gasp ettiğiniz egemenlik yetkisini TBMM’ye devredin” dedi.

haberimizvar.net- – Yeni anayasa tartışmasına CHP’den istifa ederek Muharrem İnce’nin kuracağı yeni partiye katılan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da katıldı. Anayasanın egemenliği anlatan 6’ncı maddesini hatırlatan Küçükkuru, iktidarın yeni anayasa yapamayacağını söyledi. Küçükkuru şunları söyledi: “Önce Türk milletinin gasp ettiğiniz egemenlik yetkisini TBMM’ye devredin. Sonra millet iradesini kullanır. Anayasayı sizin değiştirmeniz için artık çok geç. Daha önce neredeydiniz? Bu mevcut anayasayla suç işlediğinizin yeni mi farkına vardınız? Yeni anayasa yapamazsınız. Yapabilseydiniz baştan yapar suç işlemezdiniz” dedi. ALTINCI MADDE NE DİYOR? Anayasanın ‘egemenlik’ başlıklı 6’ncı maddesi şöyle diyor: “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz”.
İktidarın yeni bir anayasa yapamayacağını söyleyen İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, “Anayasayı sizin değiştirmeniz için artık çok geç. Önce milletin gasp ettiğiniz egemenlik yetkisini TBMM’ye devredin” dedi.

haberimizvar.net- – Yeni anayasa tartışmasına CHP’den istifa ederek Muharrem İnce’nin kuracağı yeni partiye katılan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da katıldı. Anayasanın egemenliği anlatan 6’ncı maddesini hatırlatan Küçükkuru, iktidarın yeni anayasa yapamayacağını söyledi. Küçükkuru şunları söyledi: “Önce Türk milletinin gasp ettiğiniz egemenlik yetkisini TBMM’ye devredin. Sonra millet iradesini kullanır. Anayasayı sizin değiştirmeniz için artık çok geç. Daha önce neredeydiniz? Bu mevcut anayasayla suç işlediğinizin yeni mi farkına vardınız? Yeni anayasa yapamazsınız. Yapabilseydiniz baştan yapar suç işlemezdiniz” dedi.

ALTINCI MADDE NE DİYOR?

Anayasanın ‘egemenlik’ başlıklı 6’ncı maddesi şöyle diyor: “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.