23 kişiye Boğaziçi davası

GÜNDEM 24.03.2021 - 15:18, Güncelleme: 24.03.2021 - 15:18
 

23 kişiye Boğaziçi davası

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto için 2 Şubat'ta İstanbul Kadıköy'de düzenlenen eyleme katılan 23 kişiye dava açıldı

haberimizvar.net- Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör eylemlerine destek için İstanbul Kadıköy'de düzenlenen protesto gösterisine katılan 2'si tutuklu 23 kişi hakkında, "görevi yaptırmamak için direnme", "toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından dava açıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Kadıköy Kaymakamlığı'nın 2 Şubat tarihinden itibaren 7 gün süreyle ilçede açık alanlarda toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, basın açıklaması, bildiri dağıtma gibi etkinlikleri yasakladığı aktarıldı ve aynı gün saat 17.30 sıralarında İskele Meydanı'nda toplanan 50 kişilik grubun izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak istediği kaydedildi. İddianamede, bu gruba, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığı belirtilerek dağılmaları yönünde ihtarda bulunulduğu ancak grubun dağılmayıp sloganlar atarak yürümeye başladığı ifade edildi. Rıhtım Sokak'ta eyleme devam eden göstericiler, kolluk kuvvetlerinin görevlerini yerine getirmesini engelleyecek şekilde hareket ederek mukavemette bulunmakla suçlandı.
Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto için 2 Şubat'ta İstanbul Kadıköy'de düzenlenen eyleme katılan 23 kişiye dava açıldı

haberimizvar.net-  Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör eylemlerine destek için İstanbul Kadıköy'de düzenlenen protesto gösterisine katılan 2'si tutuklu 23 kişi hakkında, "görevi yaptırmamak için direnme", "toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Kadıköy Kaymakamlığı'nın 2 Şubat tarihinden itibaren 7 gün süreyle ilçede açık alanlarda toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, basın açıklaması, bildiri dağıtma gibi etkinlikleri yasakladığı aktarıldı ve aynı gün saat 17.30 sıralarında İskele Meydanı'nda toplanan 50 kişilik grubun izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak istediği kaydedildi.

İddianamede, bu gruba, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığı belirtilerek dağılmaları yönünde ihtarda bulunulduğu ancak grubun dağılmayıp sloganlar atarak yürümeye başladığı ifade edildi. Rıhtım Sokak'ta eyleme devam eden göstericiler, kolluk kuvvetlerinin görevlerini yerine getirmesini engelleyecek şekilde hareket ederek mukavemette bulunmakla suçlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.