'Antalya'nın terası'nda eşsiz manzara

YEREL 02.04.2021 - 13:30, Güncelleme: 02.04.2021 - 13:30
 

'Antalya'nın terası'nda eşsiz manzara

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Yılmaz Sevgül'ün tırmanış rotasını belirlediği Hurma kayalıkları, tırmanış tutkunlarına eşsiz manzara sunuyor. 'Antalya'nın terası' olarak ünlenen kayalıkların zirvesine çıkanlar manzaranın tadını çıkartıyor.

haberimizvar.net- Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'ndeki kayalıklar, doğa tutkunları başta olmak üzere kaya tırmanıcılarına ev sahipliği yapıyor. Hurma kayalıkları olarak bilinen ve tırmanma rotası öğretim görevlisi Yılmaz Sevgül tarafından hazırlanan bölgeye gelen pek çok dağcı ve doğa tutkunu, tırmanış yapıyor. Tırmanma rotası boyunca fotoğraf çeken dağcılar, Antalya'yı kuşbakışı görme fırsatı yakalıyor. Yüzey yapısı nedeniyle kaya tırmanıcılarının ilgi gösterdiği kayalıklar, manzarasıyla da ilgi odağı oluyor. ANTALYA'NIN TERASI Konumu nedeniyle Antalya'nın terası olarak adlandırılan kayalıkların zirvesinden turistik şehrin ve Beydağları'nın her yerini görmek mümkün. Yaz kış tırmanış yapılabilen kayalıklardaki bitki örtüsü de oldukça zengin. Yabani kuş türlerine ev sahipliği yapan Hurma kayalıkları, bir günlerini doğaya ayırmak isteyenler için ideal bir rota konumunda. Akdeniz Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (ADDK) üyesi doğa tutkunu Tuncer Koç da kayalıkları keşfeden dağcılar arasında. Hurma kayalıkları rotasının şehre yakın olmasıyla dikkati çektiğini anlatan Koç, "Bu gibi rotalar birçok ülkede elle tutulmakta ve üzerinde çok güzel yürüyüş parkurları, kamp alanları oluşturulmaktadır. Rota çok heyecanlı. Hurma kayalıklarını oluşturan ilk tepe, geçmişte şehri gözetlemek için kullanılmış. Bu nedenle tarihi gözetleme kulesi yapılmış. Şehrin terası olarak adlandırılan nokta, geçmişte askeri yönden stratejik bir noktaymış" dedi. Dik bir tırmanışla 15 dakika içinde küçük tepenin zirvesine ulaşıldığını aktaran Koç, "Tarihin arasında Antalya manzarasının tadını çıkardıktan sonra bir diğer tepe Arapuçtu tepesine doğru inişli çıkışlı alan dağcıları bekliyor. Antalya'nın yanı başında denizin hemen üstünden yükselen, inişli çıkışlı, yer yer uçurumların olduğu gittikçe zorlaşan sırt boyunca sol yanınız Antalya manzaralı, sağ taraf ise yer yer uçurumların olduğu tehlikeli bir bölgenin geçiş rotası üzerinde" diye konuştu.   
Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Yılmaz Sevgül'ün tırmanış rotasını belirlediği Hurma kayalıkları, tırmanış tutkunlarına eşsiz manzara sunuyor. 'Antalya'nın terası' olarak ünlenen kayalıkların zirvesine çıkanlar manzaranın tadını çıkartıyor.

haberimizvar.net- Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'ndeki kayalıklar, doğa tutkunları başta olmak üzere kaya tırmanıcılarına ev sahipliği yapıyor. Hurma kayalıkları olarak bilinen ve tırmanma rotası öğretim görevlisi Yılmaz Sevgül tarafından hazırlanan bölgeye gelen pek çok dağcı ve doğa tutkunu, tırmanış yapıyor. Tırmanma rotası boyunca fotoğraf çeken dağcılar, Antalya'yı kuşbakışı görme fırsatı yakalıyor. Yüzey yapısı nedeniyle kaya tırmanıcılarının ilgi gösterdiği kayalıklar, manzarasıyla da ilgi odağı oluyor.

ANTALYA'NIN TERASI

Konumu nedeniyle Antalya'nın terası olarak adlandırılan kayalıkların zirvesinden turistik şehrin ve Beydağları'nın her yerini görmek mümkün. Yaz kış tırmanış yapılabilen kayalıklardaki bitki örtüsü de oldukça zengin. Yabani kuş türlerine ev sahipliği yapan Hurma kayalıkları, bir günlerini doğaya ayırmak isteyenler için ideal bir rota konumunda.

Akdeniz Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (ADDK) üyesi doğa tutkunu Tuncer Koç da kayalıkları keşfeden dağcılar arasında. Hurma kayalıkları rotasının şehre yakın olmasıyla dikkati çektiğini anlatan Koç, "Bu gibi rotalar birçok ülkede elle tutulmakta ve üzerinde çok güzel yürüyüş parkurları, kamp alanları oluşturulmaktadır. Rota çok heyecanlı. Hurma kayalıklarını oluşturan ilk tepe, geçmişte şehri gözetlemek için kullanılmış. Bu nedenle tarihi gözetleme kulesi yapılmış. Şehrin terası olarak adlandırılan nokta, geçmişte askeri yönden stratejik bir noktaymış" dedi.

Dik bir tırmanışla 15 dakika içinde küçük tepenin zirvesine ulaşıldığını aktaran Koç, "Tarihin arasında Antalya manzarasının tadını çıkardıktan sonra bir diğer tepe Arapuçtu tepesine doğru inişli çıkışlı alan dağcıları bekliyor. Antalya'nın yanı başında denizin hemen üstünden yükselen, inişli çıkışlı, yer yer uçurumların olduğu gittikçe zorlaşan sırt boyunca sol yanınız Antalya manzaralı, sağ taraf ise yer yer uçurumların olduğu tehlikeli bir bölgenin geçiş rotası üzerinde" diye konuştu. 
AKDENIZ UNIVERSITESI BEDEN EGITIMI VE SPOR EGITIMI BOLUMU OGRETIM GOREVLISI YILMAZ SEVGUL'UN TIRMANIS ROTASINI BELIRLEDIGI HURMA KAYALIKLARI, TIRMANIS TUTKUNLARINA ESSIZ  <a href=MANZARA SUNUYOR. 'ANTALYA'NIN TERASI' OLARAK UNLENEN KAYALIKLARIN ZIRVESINE CIKANLAR MANZARANIN TADINI CIKARTIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_04/2021_04_02/47bd5b2e920961d36e7d089c41bee127.jpg" />


AKDENIZ UNIVERSITESI BEDEN EGITIMI VE SPOR EGITIMI BOLUMU OGRETIM GOREVLISI YILMAZ SEVGUL'UN TIRMANIS ROTASINI BELIRLEDIGI HURMA KAYALIKLARI, TIRMANIS TUTKUNLARINA ESSIZ  <a href=MANZARA SUNUYOR. 'ANTALYA'NIN TERASI' OLARAK UNLENEN KAYALIKLARIN ZIRVESINE CIKANLAR MANZARANIN TADINI CIKARTIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_04/2021_04_02/3c7d504368984a9567aa09301b7e98f9.jpg" />

AKDENIZ UNIVERSITESI BEDEN EGITIMI VE SPOR EGITIMI BOLUMU OGRETIM GOREVLISI YILMAZ SEVGUL'UN TIRMANIS ROTASINI BELIRLEDIGI HURMA KAYALIKLARI, TIRMANIS TUTKUNLARINA ESSIZ  <a href=MANZARA SUNUYOR. 'ANTALYA'NIN TERASI' OLARAK UNLENEN KAYALIKLARIN ZIRVESINE CIKANLAR MANZARANIN TADINI CIKARTIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_04/2021_04_02/a0e60d94b132f302ada137f633922015.jpg" />

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.