TCDD bizimdir

GÜNDEM 14.04.2021 - 15:26, Güncelleme: 14.04.2021 - 15:26
 

TCDD bizimdir

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, TCDD’nin dönüştürme adı altında şirketleştirilmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

haberimizvar.net-Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, TCDD’nin dönüştürme adı altında şirketleştirilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. “AKP iktidarı, bir kamu işletmesi olan TCDD’yi zarar ettiği gerekçesiyle “dönüştürme” adı altında “şirketleştirmeyi” gündemine almıştır. Kamu hizmetlerini ticarileştirerek vatandaşları “müşteriye”, kamu hizmeti üreten kurumları “ticari işletmeye” dönüştürülmesinin karşısındayız. Kamu emekçileri her türlü özelleştirmeye ve güvencesizliğe karşı duracaktır” diyen Balık, şöyle konuştu: “AKP iktidarının kamu kaynaklarını tasfiye edecek politikalar yürüttüğünün farkındayız. Hükümetin, verimliliği, üretimi ya da hizmeti önemsediğinden değil asıl amaç kamusal yaşamı ve kamusal hizmeti tamamen özelleştirmektir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD ile TÜBİTAK-Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü “Demiryolu KİT’leri Kurumsal Dönüşüm Projesi” adıyla bir çalışma hazırlamıştır.  Ancak tüm özelleştirilmeler iptal edilmeli kamucu politikalara tekrar dönülmelidir. Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin birikimleri ve kurumları AKP iktidarı döneminde özelleştirme adı altında yağmalanmakta ve talan edilmektedir. AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana kamu kaynakları özelleştirilmesini başarı saymıştır.  Birçok sektörde yaptığı özelleşmelerle sermayeyi ihya etmiştir.  İktidarı uyarıyoruz; İktidar, kamu açıklarını daraltmak ve kısarak değil satarak kapatmaya çalışmaktadır.  AKP iktidarının seçim yatırımına başladığını kalan kamu kurumlarını özelleştirmek istemesiyle anlamaktayız.  İktidar uzun süredir TCDD’i satma düşüncesinin farkındayız ancak karşısında yer alıyoruz. TCDD’nin özelleştirilerek gayrimenkulleri ve tesisleri yok pahasına kimlere peşkeş çekilecektir. TCDD’nin zenginliği kimlere geçecek ya da kimlere pazarlanacaktır. Ülkemizde iş cinayetleri hız kesmeden devam etmektedir. Ülkemizde her ay farklı iş koşullarında iş cinayetleri yaşanmaktadır. Özelleştirmeler birlikte insanlık dışı, çağdışı ilkel koşullar artmaya başlamıştır. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak; sermayenin iştahını kabartan özelleştirmeler binlerce işçi ve emekçi için sefalet ve güvencesizlik olduğunu belirtiyoruz; ulusal çıkarlar gözetilmeden, yerli ve yabancı sermayenin egemenliğinin yolunu açan, ülkemiz zenginliklerini halkın yararına değil sermeyenin talanına sunan özelleştirmelerin karşısındayız.”
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, TCDD’nin dönüştürme adı altında şirketleştirilmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, TCDD’nin dönüştürme adı altında şirketleştirilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. “AKP iktidarı, bir kamu işletmesi olan TCDD’yi zarar ettiği gerekçesiyle “dönüştürme” adı altında “şirketleştirmeyi” gündemine almıştır. Kamu hizmetlerini ticarileştirerek vatandaşları “müşteriye”, kamu hizmeti üreten kurumları “ticari işletmeye” dönüştürülmesinin karşısındayız. Kamu emekçileri her türlü özelleştirmeye ve güvencesizliğe karşı duracaktır” diyen Balık, şöyle konuştu: “AKP iktidarının kamu kaynaklarını tasfiye edecek politikalar yürüttüğünün farkındayız. Hükümetin, verimliliği, üretimi ya da hizmeti önemsediğinden değil asıl amaç kamusal yaşamı ve kamusal hizmeti tamamen özelleştirmektir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD ile TÜBİTAK-Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü “Demiryolu KİT’leri Kurumsal Dönüşüm Projesi” adıyla bir çalışma hazırlamıştır.  Ancak tüm özelleştirilmeler iptal edilmeli kamucu politikalara tekrar dönülmelidir.

Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin birikimleri ve kurumları AKP iktidarı döneminde özelleştirme adı altında yağmalanmakta ve talan edilmektedir. AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana kamu kaynakları özelleştirilmesini başarı saymıştır.  Birçok sektörde yaptığı özelleşmelerle sermayeyi ihya etmiştir. 

İktidarı uyarıyoruz; İktidar, kamu açıklarını daraltmak ve kısarak değil satarak kapatmaya çalışmaktadır. 

AKP iktidarının seçim yatırımına başladığını kalan kamu kurumlarını özelleştirmek istemesiyle anlamaktayız. 

İktidar uzun süredir TCDD’i satma düşüncesinin farkındayız ancak karşısında yer alıyoruz. TCDD’nin özelleştirilerek gayrimenkulleri ve tesisleri yok pahasına kimlere peşkeş çekilecektir. TCDD’nin zenginliği kimlere geçecek ya da kimlere pazarlanacaktır. Ülkemizde iş cinayetleri hız kesmeden devam etmektedir. Ülkemizde her ay farklı iş koşullarında iş cinayetleri yaşanmaktadır. Özelleştirmeler birlikte insanlık dışı, çağdışı ilkel koşullar artmaya başlamıştır. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak; sermayenin iştahını kabartan özelleştirmeler binlerce işçi ve emekçi için sefalet ve güvencesizlik olduğunu belirtiyoruz; ulusal çıkarlar gözetilmeden, yerli ve yabancı sermayenin egemenliğinin yolunu açan, ülkemiz zenginliklerini halkın yararına değil sermeyenin talanına sunan özelleştirmelerin karşısındayız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.