AKP ve MHP’den Peker önergesine ret

SİYASET 27.05.2021 - 10:26, Güncelleme: 27.05.2021 - 10:26
 

AKP ve MHP’den Peker önergesine ret

HDP’nin Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

haberimizvar.net-  Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi. TBMM Genel Kurulu’na sunulan önerge üzerine söz alan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “90’lı yıllarda ve 2015 sonrasında aktif olan organize suç örgütü tarafından sosyal medyada ortaya atılan iddialar var. Bu iddialarda bazı eski kamu görevlileri, kamuoyunda bilinen bazı şahısların bu suçlara karıştığı iddiaları var. Cinayet, kişi kaçırma, rüşvet gibi. HDP olarak bu iddiaların araştırılmasını istiyoruz” dedi. KATİLLER AÇIĞA ÇIKARILSIN Kenanoğlu şunları söyledi: “AKP iktidarındaki Roboski Katliamı’nın, Sur’daki, Nusaybin’deki vahşetin, Ankara Gar katliamının sorumlularının araştırılması açısından önemli. Gazi katliamının, Sivas katliamının ve bugünkü siyasilerle nasıl bir ilişkisinin olduğunun açığa çıkması açısından önemli… AKP iktidarında karakolda, sokakta, cezaevinde, helikopterde yapılan işkencelerin soruşturmak için bu komisyon önemli. Kemal Kurkut’un, Berkin Elvan’ın ve daha nicelerinin katillerinin açığa çıkarılması için gereklidir. Hrant Dink’in katledilmesinden sorumlu olan Erhan Tuncel’i suç örgütü elebaşına kimin emanet ettiğini araştırmak açısından önemlidir”. MAFYA KOALİSYONUNA SON Önerge hakkında konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de, “Suç oranları artıyor. Memleketimiz uyuşturucu ticaretinin merkezi haline gelmiştir. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Mafya liderleri il il gezip sizin döneminizde mitingler yaptılar. Siyasi parti genel başkanlarını ölümle tehdit ettiler. Siyasi destek olmadan suç liderleri bunu gerçekleştirebilirler mi? Bu tablonun sorumlusu kim? Niçin oldu bunlar? Siz mafya ile yürüdüğünüz için oldu. Lütfen mafya koalisyonuna son verin” ifadelerini kullandı. Önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. (Haber Merkezi)
HDP’nin Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

haberimizvar.net-  Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi. TBMM Genel Kurulu’na sunulan önerge üzerine söz alan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “90’lı yıllarda ve 2015 sonrasında aktif olan organize suç örgütü tarafından sosyal medyada ortaya atılan iddialar var. Bu iddialarda bazı eski kamu görevlileri, kamuoyunda bilinen bazı şahısların bu suçlara karıştığı iddiaları var. Cinayet, kişi kaçırma, rüşvet gibi. HDP olarak bu iddiaların araştırılmasını istiyoruz” dedi.

KATİLLER AÇIĞA ÇIKARILSIN

Kenanoğlu şunları söyledi: “AKP iktidarındaki Roboski Katliamı’nın, Sur’daki, Nusaybin’deki vahşetin, Ankara Gar katliamının sorumlularının araştırılması açısından önemli. Gazi katliamının, Sivas katliamının ve bugünkü siyasilerle nasıl bir ilişkisinin olduğunun açığa çıkması açısından önemli… AKP iktidarında karakolda, sokakta, cezaevinde, helikopterde yapılan işkencelerin soruşturmak için bu komisyon önemli. Kemal Kurkut’un, Berkin Elvan’ın ve daha nicelerinin katillerinin açığa çıkarılması için gereklidir. Hrant Dink’in katledilmesinden sorumlu olan Erhan Tuncel’i suç örgütü elebaşına kimin emanet ettiğini araştırmak açısından önemlidir”.

MAFYA KOALİSYONUNA SON

Önerge hakkında konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de, “Suç oranları artıyor. Memleketimiz uyuşturucu ticaretinin merkezi haline gelmiştir. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Mafya liderleri il il gezip sizin döneminizde mitingler yaptılar. Siyasi parti genel başkanlarını ölümle tehdit ettiler. Siyasi destek olmadan suç liderleri bunu gerçekleştirebilirler mi? Bu tablonun sorumlusu kim? Niçin oldu bunlar? Siz mafya ile yürüdüğünüz için oldu. Lütfen mafya koalisyonuna son verin” ifadelerini kullandı. Önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. (Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.