Yanartaş artık ‘hassas’ bölge

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.06.2021 - 13:41, Güncelleme: 02.06.2021 - 13:41
 

Yanartaş artık ‘hassas’ bölge

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Antalya ve İzmir’deki iki alanın koruma statüsü değiştirilerek alanlar “kesin korunacak hassas alan” ilan edildi.

haberimizvar.net- Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Antalya'nın Kemer ilçesindeki Çıralı-Yanartaş Doğal Sit Alanı ile İzmir'in Ödemiş ilçesindeki 10. Grup Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucu, sınır ve koordinatları belirlenen alanın "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. Kararda, kesin korunacak hassas alanların krokisi ile coğrafi sınır ve koordinatlarına ilişkin bilgiler de yer aldı. Yanartaş ve Çıralı’nın yr aldığı olimpos gçmişte yangınlarla gündeme gelmişti.
Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Antalya ve İzmir’deki iki alanın koruma statüsü değiştirilerek alanlar “kesin korunacak hassas alan” ilan edildi.

haberimizvar.net- Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Antalya'nın Kemer ilçesindeki Çıralı- Yanartaş Doğal Sit Alanı ile İzmir'in Ödemiş ilçesindeki 10. Grup Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucu, sınır ve koordinatları belirlenen alanın "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. Kararda, kesin korunacak hassas alanların krokisi ile coğrafi sınır ve koordinatlarına ilişkin bilgiler de yer aldı. Yanartaş ve Çıralı’nın yr aldığı olimpos gçmişte yangınlarla gündeme gelmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.