Deniz Poyraz önergesi reddedildi

GÜNDEM 22.06.2021 - 23:05, Güncelleme: 22.06.2021 - 23:05
 

Deniz Poyraz önergesi reddedildi

Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü İzmir il binasına yapılan silahlı saldırıyla ilgili HDP’nin verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

haberimizvar.net İzmir İl Binasına yapılan ve Deniz Poyraz’ın katledildiği silahlı saldırının tüm boyutlarıyla araştırılması için HDP tarafından Meclis’e verilen araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. HDP grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak siyasi iklimin sebep olduğu toplumsal kutuplaşmanın bu katliam girişiminde oynadığı rolün tüm boyutlarının detaylı şekilde araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi verdi.   HDP HEDEF HALİNE GETİRİLDİ   Araştırma önergesinin gerekçesinde, “Partimize yönelik yapılan katliam girişimi etkin bir adli soruşturmanın konusu olmak zorundadır. Bunun yanı sıra adli soruşturmanın boyutlarını aşacak şekilde araştırılması gereken bir katliam girişimi ve Anayasal ihlal ile karşı karşıyayız. Çünkü partimize yönelik gerçekleştirilen katliam girişimi aynı zamanda siyasal iklimin toplumsal ayrıştırma ve iktidarın düşmanlaştıran/toplumu kutuplaştırıcı söyleminin bir parçasıdır. AKP-MHP ittifakı, siyasi rakibi olan HDP’yi her düzlemde hedefleştirmiş, yargı kurumlarının üzerinde baskı kurmaya varacak düzeyde çağrılar yapmış, kimi zaman açık ya da gizli tehditler dile getirmiştir. Bütün bu yaratılan atmosfer partimizi hedef haline getirmiştir. Bu hedefleştirme sadece siyaset alanında değil basın yayın eliyle de katmerleştirilmiş, adeta toplumda HDP düşmanlığı örgütlenmiştir. Partimizin hedef haline getirilmesi ile demokratik siyaset hakkı engellenmek istenmiş, bu durum tüm Türkiye’yi ve siyasi partileri ilgilendiren bir konu haline gelmiştir” denildi. 
Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü İzmir il binasına yapılan silahlı saldırıyla ilgili HDP’nin verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

haberimizvar.net

İzmir İl Binasına yapılan ve Deniz Poyraz’ın katledildiği silahlı saldırının tüm boyutlarıyla araştırılması için HDP tarafından Meclis’e verilen araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. HDP grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak siyasi iklimin sebep olduğu toplumsal kutuplaşmanın bu katliam girişiminde oynadığı rolün tüm boyutlarının detaylı şekilde araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi verdi.

 

HDP HEDEF HALİNE GETİRİLDİ

 

Araştırma önergesinin gerekçesinde, “Partimize yönelik yapılan katliam girişimi etkin bir adli soruşturmanın konusu olmak zorundadır. Bunun yanı sıra adli soruşturmanın boyutlarını aşacak şekilde araştırılması gereken bir katliam girişimi ve Anayasal ihlal ile karşı karşıyayız. Çünkü partimize yönelik gerçekleştirilen katliam girişimi aynı zamanda siyasal iklimin toplumsal ayrıştırma ve iktidarın düşmanlaştıran/toplumu kutuplaştırıcı söyleminin bir parçasıdır. AKP-MHP ittifakı, siyasi rakibi olan HDP’yi her düzlemde hedefleştirmiş, yargı kurumlarının üzerinde baskı kurmaya varacak düzeyde çağrılar yapmış, kimi zaman açık ya da gizli tehditler dile getirmiştir. Bütün bu yaratılan atmosfer partimizi hedef haline getirmiştir. Bu hedefleştirme sadece siyaset alanında değil basın yayın eliyle de katmerleştirilmiş, adeta toplumda HDP düşmanlığı örgütlenmiştir. Partimizin hedef haline getirilmesi ile demokratik siyaset hakkı engellenmek istenmiş, bu durum tüm Türkiye’yi ve siyasi partileri ilgilendiren bir konu haline gelmiştir” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.