Müzik yasağı için dava

GÜNDEM 28.06.2021 - 17:03, Güncelleme: 28.06.2021 - 17:03
 

Müzik yasağı için dava

Genelgeler ile Anayasa’ya aykırı düzenleme yapılamayacağını belirten Ankara Barosu, müzik kısıtlamasının iptali için Danıştay’a dava açtı.

haberimizvar.net- Ankara Barosu, pandemi tedbirleri kapsamında saat 24.00’ten sonra müzik yasağının iptali için Danıştay’da dava açtı. Ankara Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, sanatın ve sanatçının korunmasının Anayasa’nın 64’üncü maddesi uyarınca devletin yükümlülüğünde olduğu bildirildi. GENELGE ANAYASAYA AYKIRI Açıklamada, “Genelgeler ile Anayasa’ya aykırı düzenleme yapılamayacağı gibi, anılan düzenlemenin halk sağlığını korumak ile ilişkilendirilmesi de mümkün değildir. Müziği, sahneyi, konseri, sanatı yasaklayarak yaşam tarzına müdahale içeren bir anlayışı ortaya koyan İçişleri Bakanlığı’nın saat 24.00’ten sonra müzik yasağı getiren 27 Haziran tarihli ‘Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’nin ilgili maddelerinin Anayasa’ya aykırı olması nedeniyle yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Danıştay’da dava açılmıştır” denildi.
Genelgeler ile Anayasa’ya aykırı düzenleme yapılamayacağını belirten Ankara Barosu, müzik kısıtlamasının iptali için Danıştay’a dava açtı.

haberimizvar.net-  Ankara Barosu, pandemi tedbirleri kapsamında saat 24.00’ten sonra müzik yasağının iptali için Danıştay’da dava açtı. Ankara Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, sanatın ve sanatçının korunmasının Anayasa’nın 64’üncü maddesi uyarınca devletin yükümlülüğünde olduğu bildirildi.

GENELGE ANAYASAYA AYKIRI

Açıklamada, “Genelgeler ile Anayasa’ya aykırı düzenleme yapılamayacağı gibi, anılan düzenlemenin halk sağlığını korumak ile ilişkilendirilmesi de mümkün değildir. Müziği, sahneyi, konseri, sanatı yasaklayarak yaşam tarzına müdahale içeren bir anlayışı ortaya koyan İçişleri Bakanlığı’nın saat 24.00’ten sonra müzik yasağı getiren 27 Haziran tarihli ‘Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’nin ilgili maddelerinin Anayasa’ya aykırı olması nedeniyle yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Danıştay’da dava açılmıştır” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.