Öğrenci yurdundan çıkan silahlar ‘hassas konu’

GÜNDEM 29.06.2021 - 00:13, Güncelleme: 29.06.2021 - 00:13
 

Öğrenci yurdundan çıkan silahlar ‘hassas konu’

‘Öğrenci yurdundan çıkan silahlar’ başlıklı habere ilişkin açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Bunlar çok hassas meseleler. Geçmiş zamanlarda Türkiye’de bu tip yanlışlar üzerinden büyük krizler çıkarıldı” dedi.

haberimizvar.net  AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Odatv’nin “Öğrenci yurdundan çıkan silahlar” başlıklı haberine değinen Çelik, “Bunlar çok hassas meseleler. Geçmiş zamanlarda Türkiye’de büyük krizler çıkarıldı bu tip yanlışlar üzerinden. Bir zamanlar Türkiye’deki vesayetin birinci kuvveti basındı” dedi.   AFGANİSTAN İSTİSMAR EDİLİYOR   Afganistan’da Kabil Havalimanı misyonuna dair Türkiye’nin yürüttüğü müzakerelerin çok istismar edilen bir konu olduğunu savunan Çelik, birçok muhalefet partisinde geçmişte diplomatlık görevi yapmış kişiler olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin NATO bünyesinde Afganistan’da muharip olmayan bir unsur olarak faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Çelik, bu çerçevede Kabil Havaalanı’nın güvenliği ve işletilmesinin NATO Kararlı Destek Misyonu kapsamında 2013’ten beri Türkiye tarafından yürütüldüğünü dile getirdi.   ÖĞRENCİ YURDUNA LİBYA CEVABI   “Öğrenci yurdundan çıkan silahlar” başlıklı habere ilişkin soru üzerine Çelik, Suriye’ye, Libya’ya yapılan yardımlar meselesinde de benzer kara propagandalarla karşılaştıklarını savundu. Çelik, “Bunlar çok hassas meseleler. Basın demokrasinin dördüncü kuvveti olmakla vesayetin birinci kuvveti olmak arasında çok gidip gelmiştir Türkiye’de. Bir zamanlar Türkiye’deki vesayetin birinci kuvveti basındı” diye konuştu.   ÇELİK’TEN BASINA ‘TEDBİR’ İMASI   Ömer Çelik şunları söyledi: “Birincisi, bu kadar kolay, suçlayıcı haber nasıl yapılıyor? İkincisi, özür dilenmesi lazım. Üçüncüsü de bir daha bunların yapılmaması için ne tür tedbirlerin alındığının açık şekilde paylaşılması lazım. Bunlar vahim sonuçlar doğurabilecek son derece sıkıntılı yaklaşımlar. Eğer Kadın ve Demokrasi Derneği güçlü bir açıklama yapmasa sesini duyuramasa, sosyal medya olmasa yapılan haber kişileri ne kadar zor duruma düşürecek” dedi. 
‘Öğrenci yurdundan çıkan silahlar’ başlıklı habere ilişkin açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Bunlar çok hassas meseleler. Geçmiş zamanlarda Türkiye’de bu tip yanlışlar üzerinden büyük krizler çıkarıldı” dedi.

haberimizvar.net

 AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Odatv’nin “Öğrenci yurdundan çıkan silahlar” başlıklı haberine değinen Çelik, “Bunlar çok hassas meseleler. Geçmiş zamanlarda Türkiye’de büyük krizler çıkarıldı bu tip yanlışlar üzerinden. Bir zamanlar Türkiye’deki vesayetin birinci kuvveti basındı” dedi.

 

AFGANİSTAN İSTİSMAR EDİLİYOR

 

Afganistan’da Kabil Havalimanı misyonuna dair Türkiye’nin yürüttüğü müzakerelerin çok istismar edilen bir konu olduğunu savunan Çelik, birçok muhalefet partisinde geçmişte diplomatlık görevi yapmış kişiler olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin NATO bünyesinde Afganistan’da muharip olmayan bir unsur olarak faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Çelik, bu çerçevede Kabil Havaalanı’nın güvenliği ve işletilmesinin NATO Kararlı Destek Misyonu kapsamında 2013’ten beri Türkiye tarafından yürütüldüğünü dile getirdi.

 

ÖĞRENCİ YURDUNA LİBYA CEVABI

 

“Öğrenci yurdundan çıkan silahlar” başlıklı habere ilişkin soru üzerine Çelik, Suriye’ye, Libya’ya yapılan yardımlar meselesinde de benzer kara propagandalarla karşılaştıklarını savundu. Çelik, “Bunlar çok hassas meseleler. Basın demokrasinin dördüncü kuvveti olmakla vesayetin birinci kuvveti olmak arasında çok gidip gelmiştir Türkiye’de. Bir zamanlar Türkiye’deki vesayetin birinci kuvveti basındı” diye konuştu.

 

ÇELİK’TEN BASINA ‘TEDBİR’ İMASI

 

Ömer Çelik şunları söyledi: “Birincisi, bu kadar kolay, suçlayıcı haber nasıl yapılıyor? İkincisi, özür dilenmesi lazım. Üçüncüsü de bir daha bunların yapılmaması için ne tür tedbirlerin alındığının açık şekilde paylaşılması lazım. Bunlar vahim sonuçlar doğurabilecek son derece sıkıntılı yaklaşımlar. Eğer Kadın ve Demokrasi Derneği güçlü bir açıklama yapmasa sesini duyuramasa, sosyal medya olmasa yapılan haber kişileri ne kadar zor duruma düşürecek” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.