Pandalar artık tehlikede değil

GÜNDEM 09.07.2021 - 13:18, Güncelleme: 09.07.2021 - 13:18
 

Pandalar artık tehlikede değil

Çin, pandaların nesli tükenme tehlikesi altındaki türler arasından çıktığını açıkladı. Doğada sayıları 1800’e yükseldiği için pandaların kategorisinin değiştirildiği, ‘hassas’ türler kategorisine dahil edildiği belirtildi.

haberimizvar.net-  Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN), 2016’da, pandaları tehlike altındaki türler kategorisinden çıkarıp ‘hassas’ statüsüne geçirmişti. Ancak Çinli yetkililer, buna sıcak bakmamış, bu adımın pandaları korumaya yönelik çalışmalarda, alınan önlemlerde esnemeye sebebiyet vereceğini savunmuştu. Ancak şimdi pandaları ulusal hazine olarak kabul eden, başka ülkelere yollayarak ‘panda diplomasisi’ yürüten Çin’in IUCN’inkine benzer kriterler güden kendi listesinde de sevimli hayvanların kategorisi değişti. Ekoloji ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Doğa ve Ekoloji Koruma Dairesi’nin başkanı Cui Şuhong, pandaların kategorisinin yükseltilmesinin Çin’deki yaşam koşullarının iyileştirildiğinin, yaşam alanlarının korunduğunun somut göstergesi olduğunu söyledi. Uzmanlar, uzun zamandır uygulanan koruma ve yetiştirme proje ve programlarının sonuç verdiğini vurgulayarak bu başarıda bambu ormanlarının yeniden oluşturulmasının önemli rolü olduğunun altını çizdi. Haber, Çin’deki sosyal medya kullancılarını tüm hayvanseverleri olduğu gibi sevindirdi. Biri, “Yılların emeği işe yaradı. Bravo” yazarkan çoğu pandaların sayılarının yükselmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi.  
Çin, pandaların nesli tükenme tehlikesi altındaki türler arasından çıktığını açıkladı. Doğada sayıları 1800’e yükseldiği için pandaların kategorisinin değiştirildiği, ‘hassas’ türler kategorisine dahil edildiği belirtildi.

haberimizvar.net-  Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN), 2016’da, pandaları tehlike altındaki türler kategorisinden çıkarıp ‘hassas’ statüsüne geçirmişti. Ancak Çinli yetkililer, buna sıcak bakmamış, bu adımın pandaları korumaya yönelik çalışmalarda, alınan önlemlerde esnemeye sebebiyet vereceğini savunmuştu.

Ancak şimdi pandaları ulusal hazine olarak kabul eden, başka ülkelere yollayarak panda diplomasisi’ yürüten Çin’in IUCN’inkine benzer kriterler güden kendi listesinde de sevimli hayvanların kategorisi değişti.

Ekoloji ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Doğa ve Ekoloji Koruma Dairesi’nin başkanı Cui Şuhong, pandaların kategorisinin yükseltilmesinin Çin’deki yaşam koşullarının iyileştirildiğinin, yaşam alanlarının korunduğunun somut göstergesi olduğunu söyledi.

Uzmanlar, uzun zamandır uygulanan koruma ve yetiştirme proje ve programlarının sonuç verdiğini vurgulayarak bu başarıda bambu ormanlarının yeniden oluşturulmasının önemli rolü olduğunun altını çizdi.

Haber, Çin’deki sosyal medya kullancılarını tüm hayvanseverleri olduğu gibi sevindirdi. Biri, “Yılların emeği işe yaradı. Bravo” yazarkan çoğu pandaların sayılarının yükselmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.