Erdoğan’dan Pelikan hamlesi

EKONOMİ 11.07.2021 - 17:11, Güncelleme: 11.07.2021 - 17:16
 

Erdoğan’dan Pelikan hamlesi

Erdoğan’ın Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak ve Hilal Kaplan’ın liderliğini yaptığı ‘Pelikancılar’ diye bilinen Bosphorus Global’den desteğini çektiği iddia edildi.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak ile Hilal Kaplan’ın liderliğini yaptığı ‘Pelikancılar’ diye bilinen Bosphorus Global yapısına verdiği desteği geri çektiği iddia edildi. Gazeteci Çağlar Cilara, TV5’te katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulunarak “Serhat Albayrak, Berat Albayrak ve onlara bağlı yapıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan, desteğini geri çekti.” dedi. ALBAYRAK ÇEVRESİ DAĞILMAYA BAŞLADI Berat Albayrak’ın istifasıyla birlikte Albayrak ekosisteminin dağılmaya başladığını belirten Cilara, “SETA’cıların devlet politikalarını belirlemede etkisizleştirildiğini görmeye başladık. SETA’nın iktidara yönelik eleştirilerine rastladık. Örneğin Sabah gazetesinde AK Parti’nin ekonomi politikalarını eleştiren bir sürü yazı yayınlandı, bunu çıkarırım size. Son birkaç ay içinde çıktı bunlar” ifadelerini kullandı. GÜÇ MERKEZİ FAHRETTİN ALTUN’A KAYIYOR Bu ekibin medya alanından tasfiye olmaya başlayınca biraz da paniklemeye başladığı ifade eden Cilara, güç merkezinin İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a doğru kaymaya başladığını açıkladı. Cilara, “Fahrettin Altun’un medya sempozyumuna Sabah gazetesi tek satır bile yer vermedi. Bir sürü hikaye var orada Sabah gazetesinin anlatabileceği. Ama görmezden geldiler“ diye yazdı. ERDOĞAN O YAPIDAN DESTEĞİNİ ÇEKTİ AKP’ye yakın isimlerden edindiği bilgiyi açıklayan Cilara, “Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu ekip üzerindeki desteğini geri çekti. Özellikle isminin burada kullanılması yasak olan bir yapıdan bahsediliyor ya (Pelikan) içinde Sabah yazarlarının da bulunduğu yapıdan. O yapı üzerinden de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğini geri çektiğine dair bir bilgi var bende. Bunu bana AK Parti’ye yakın isimler söyledi. Serhat Albayrak ve Berat Albayrak’a yakın o yapıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan desteğini çekti” ifadelerini kullandı.  
Erdoğan’ın Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak ve Hilal Kaplan’ın liderliğini yaptığı ‘Pelikancılar’ diye bilinen Bosphorus Global’den desteğini çektiği iddia edildi.

haberimizvar.net-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak ile Hilal Kaplan’ın liderliğini yaptığı ‘Pelikancılar’ diye bilinen Bosphorus Global yapısına verdiği desteği geri çektiği iddia edildi. Gazeteci Çağlar Cilara, TV5’te katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulunarak “Serhat Albayrak, Berat Albayrak ve onlara bağlı yapıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan, desteğini geri çekti.” dedi.

ALBAYRAK ÇEVRESİ DAĞILMAYA BAŞLADI

Berat Albayrak’ın istifasıyla birlikte Albayrak ekosisteminin dağılmaya başladığını belirten Cilara, “SETA’cıların devlet politikalarını belirlemede etkisizleştirildiğini görmeye başladık. SETA’nın iktidara yönelik eleştirilerine rastladık. Örneğin Sabah gazetesinde AK Parti’nin ekonomi politikalarını eleştiren bir sürü yazı yayınlandı, bunu çıkarırım size. Son birkaç ay içinde çıktı bunlar” ifadelerini kullandı.

GÜÇ MERKEZİ FAHRETTİN ALTUN’A KAYIYOR

Bu ekibin medya alanından tasfiye olmaya başlayınca biraz da paniklemeye başladığı ifade eden Cilara, güç merkezinin İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a doğru kaymaya başladığını açıkladı. Cilara, “Fahrettin Altun’un medya sempozyumuna Sabah gazetesi tek satır bile yer vermedi. Bir sürü hikaye var orada Sabah gazetesinin anlatabileceği. Ama görmezden geldiler“ diye yazdı.

ERDOĞAN O YAPIDAN DESTEĞİNİ ÇEKTİ

AKP’ye yakın isimlerden edindiği bilgiyi açıklayan Cilara, “ Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu ekip üzerindeki desteğini geri çekti. Özellikle isminin burada kullanılması yasak olan bir yapıdan bahsediliyor ya (Pelikan) içinde Sabah yazarlarının da bulunduğu yapıdan. O yapı üzerinden de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğini geri çektiğine dair bir bilgi var bende. Bunu bana AK Parti’ye yakın isimler söyledi. Serhat Albayrak ve Berat Albayrak’a yakın o yapıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan desteğini çekti” ifadelerini kullandı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.