İstanbul Havaalanı’nda vade uzadı, faiz düştü

GÜNDEM 13.07.2021 - 19:07, Güncelleme: 13.07.2021 - 19:07
 

İstanbul Havaalanı’nda vade uzadı, faiz düştü

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA Havalimanı, borcunu Katar sermayeli QNB Finansbank’ın da aralarında olduğu kreditörlerle görüşmeler gerçekleştirerek refinanse etti. Şirketin, Çin’deki finansman arayışının ise şimdilik durduğu belirtildi.

haberimizvar.net- İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA Havalimanı, 5,8 milyar Euro (6.9 milyar dolar) borcunu mevcut kreditörlerle yaptığı görüşmeler sonucunda refinanse etti. Mayıs ayında anlaşmaya varıldığı bildirilirken kredinin vadesinin 2 yıl uzatıldı, faizler ise düşürüldü. Bloomberg’in haberine göre İGA Havalimanı firması, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank, QNB Finansbank ve Garanti Bankası’ndan 2015’te vade sonu 2031’de olan kredi anlaşması imzalamıştı. ÇİN’DE FİNANSMAN ARAYIŞI DURDU Aynı kredinin refinansmanı için Çinli bankalarla da görüşme yaptığı bilinen şirket hakkında konuşan kaynaklar, Çin’den finansman arayışının şimdilik ilerlemediğini belirtti. Bir İGA yetkilisi de refinansman anlaşmasına ilişkin detayları doğruladı. Halkbank yorum yapmazken diğer bankalar ilk etapta konuya ilişkin sorulara dönüş yapmadı. ÖDEME DE ALMADI, KİRA DA ÖDEMEDİ Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen havayolu işletmecilerine verilen destek çerçevesinde İGA, karşılıklı mahsuplaşma esasıyla devletten garanti ödemeleri almazken, karşılığında devlete kira da ödememişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 yıl için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini ifade etmişti.  
İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA Havalimanı, borcunu Katar sermayeli QNB Finansbank’ın da aralarında olduğu kreditörlerle görüşmeler gerçekleştirerek refinanse etti. Şirketin, Çin’deki finansman arayışının ise şimdilik durduğu belirtildi.

haberimizvar.net- İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA Havalimanı, 5,8 milyar Euro (6.9 milyar dolar) borcunu mevcut kreditörlerle yaptığı görüşmeler sonucunda refinanse etti. Mayıs ayında anlaşmaya varıldığı bildirilirken kredinin vadesinin 2 yıl uzatıldı, faizler ise düşürüldü. Bloomberg’in haberine göre İGA Havalimanı firması, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank, QNB Finansbank ve Garanti Bankası’ndan 2015’te vade sonu 2031’de olan kredi anlaşması imzalamıştı.

ÇİN’DE FİNANSMAN ARAYIŞI DURDU

Aynı kredinin refinansmanı için Çinli bankalarla da görüşme yaptığı bilinen şirket hakkında konuşan kaynaklar, Çin’den finansman arayışının şimdilik ilerlemediğini belirtti. Bir İGA yetkilisi de refinansman anlaşmasına ilişkin detayları doğruladı. Halkbank yorum yapmazken diğer bankalar ilk etapta konuya ilişkin sorulara dönüş yapmadı.

ÖDEME DE ALMADI, KİRA DA ÖDEMEDİ

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen havayolu işletmecilerine verilen destek çerçevesinde İGA, karşılıklı mahsuplaşma esasıyla devletten garanti ödemeleri almazken, karşılığında devlete kira da ödememişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 yıl için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini ifade etmişti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.