YKS sonuçları açıklandı

EĞİTİM 28.07.2021 - 11:45, Güncelleme: 28.07.2021 - 11:45
 

YKS sonuçları açıklandı

YKS sonuçları, ÖSYM takvimine göre yaklaşık 1 hafta önce açıklandı. TYT ve AYT oturumlarında Adana dikkatleri üstüne çekti. TYT birincisinin yanı sıra AYT sayısal ve sözel birincisi de Adana’dan çıktı.

haberimizvar.net-  Üniversiteye giriş sınavı YKS’nin sonuçları Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Öğrenciler 2020 YKS sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM aday işlemleri sisteminden öğrenebiliyor. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim. 2021-YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına İmkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık. Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim” dedi.  YKS BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU  ÖSYM Başkanı Aygün, YKS’de birinci olan öğrencilere ilişkin paylaşımda da bulundu. Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Adana’dan çıktı. Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) birincilik, sayısalda Adana, eşit ağırlıkta Konya, sözelde Adana illerinden oldu. Yabancı Dil Testi’nde ise, birincilik Almancada Balıkesir, Arapçada Konya, Fransızcada İstanbul, Rusçada Bursa ve İngilizcede İstanbul’dan çıktı. Aygün, adayları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.  YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?  ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS tercihleri için tarih verdi. Aygün, YKS tercih işlemlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Sınav merkezi, 2021 Üniversite tercih kılavuzunu sitesinde yayımlayacak.  
YKS sonuçları, ÖSYM takvimine göre yaklaşık 1 hafta önce açıklandı. TYT ve AYT oturumlarında Adana dikkatleri üstüne çekti. TYT birincisinin yanı sıra AYT sayısal ve sözel birincisi de Adana’dan çıktı.

haberimizvar.net-  Üniversiteye giriş sınavı YKS’nin sonuçları Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Öğrenciler 2020 YKS sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM aday işlemleri sisteminden öğrenebiliyor. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim. 2021-YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına İmkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık. Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 YKS BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU

  ÖSYM Başkanı Aygün, YKS’de birinci olan öğrencilere ilişkin paylaşımda da bulundu. Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Adana’dan çıktı. Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) birincilik, sayısalda Adana, eşit ağırlıkta Konya, sözelde Adana illerinden oldu. Yabancı Dil Testi’nde ise, birincilik Almancada Balıkesir, Arapçada Konya, Fransızcada İstanbul, Rusçada Bursa ve İngilizcede İstanbul’dan çıktı. Aygün, adayları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

  ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS tercihleri için tarih verdi. Aygün, YKS tercih işlemlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Sınav merkezi, 2021 Üniversite tercih kılavuzunu sitesinde yayımlayacak.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.