Bize inanmayanlar bu ateşe baksın

GÜNDEM 28.07.2021 - 22:53, Güncelleme: 28.07.2021 - 22:53
 

Bize inanmayanlar bu ateşe baksın

Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın yakılması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığımız keşfin değerini azaltmaya çalışanlar bu yanan ateşe iyi baksınlar. Karadeniz’de açtığımız kuyular ilk değildir, son da olmayacak” dedi.

haberimizvar.net- Karadeniz’de keşfedildiği açıklanan doğalgaz törenle yakıldı. ‘Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karadeniz’de açtığımız kuyular ilk değildir, son da olmayacak. Karadeniz gazının ilk fazını 2023’e yetiştirmek için hem masa başında, hem de sahada büyük bir emek harcanıyor. Bu gazın karaya çıkarılması için yürütülen çalışmalar, yan sanayinin gelişimi için de önemli katkı sağlayacak. Kullanılacak ekipmanın büyük bir kısmı yerli olacaktır” dedi. KENDİ GEMİLERİMİZLE YAPIYORUZ Erdoğan şunları söyledi: “İlk keşiften yaklaşık 2 ay sonra, ilave keşfi de gemimizde açıklamıştık. Keşif ile ilgili son müjdemizi Haziran ayının başında vermiştik. Daha önce bu işler uluslararası şirketlerle kiralama ile yürütülüyordu. Artık bu işleri kendi gemilerimiz ve insan kaynağımız ile yapıyoruz. Yakın zamanda Karadeniz gazının devreye girmesiyle, kaynaktaki dışa bağımlılığımızı önemli oranda azaltacağız”. BURADA YANAN ATEŞE İYİ BAKIN “Yaptırımlarla, tehditlerle, şantajlarla, yıldırmalarla bizi engellemeye çalıştılar ancak hiçbirine eyvallah etmedik. Sondaj konusunda ulaştığımız teknik yeterlilikle dışa bağımlılığımızı sona erdirdik. Bugün sismik araştırma ve sondaj çalışmalarında son 1 yılda geldiğimiz önemli bir dönüm noktasını geride bırakacağız. Sondaj konusunda ulaştığımız teknik yeterlilikle dışa bağımlılığımızı sona erdirdik. Yaptığımız keşfin değerini azaltmaya çalışanlar bugün burada yanan ateşe iyi baksınlar”. ELİMİZİ TUTAN KAZANÇLI ÇIKTI “Biz karşılıklı saygı ve haklara saygı çerçevesinde kapalı kapılar arkasında ne diyorsak dışarı da onu diyen bir ülkeyiz. Kendi gazımızın bölge refahına sağlayacağı katkının farkındayız. Türkiye ile işbirliği yapan bu zamana kadar kaybetmedi, yine kaybetmeyecektir. Bölgesinin siyasi ve ekonomi bakımından en güçlü ülkesi olan Türkiye’nin uzattığı dost elini tutanlar bugüne kadar hep kazançlı çıktı”. 
Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın yakılması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığımız keşfin değerini azaltmaya çalışanlar bu yanan ateşe iyi baksınlar. Karadeniz’de açtığımız kuyular ilk değildir, son da olmayacak” dedi.

haberimizvar.net- Karadeniz’de keşfedildiği açıklanan doğalgaz törenle yakıldı. ‘Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karadeniz’de açtığımız kuyular ilk değildir, son da olmayacak. Karadeniz gazının ilk fazını 2023’e yetiştirmek için hem masa başında, hem de sahada büyük bir emek harcanıyor. Bu gazın karaya çıkarılması için yürütülen çalışmalar, yan sanayinin gelişimi için de önemli katkı sağlayacak. Kullanılacak ekipmanın büyük bir kısmı yerli olacaktır” dedi.

KENDİ GEMİLERİMİZLE YAPIYORUZ

Erdoğan şunları söyledi: “İlk keşiften yaklaşık 2 ay sonra, ilave keşfi de gemimizde açıklamıştık. Keşif ile ilgili son müjdemizi Haziran ayının başında vermiştik. Daha önce bu işler uluslararası şirketlerle kiralama ile yürütülüyordu. Artık bu işleri kendi gemilerimiz ve insan kaynağımız ile yapıyoruz. Yakın zamanda Karadeniz gazının devreye girmesiyle, kaynaktaki dışa bağımlılığımızı önemli oranda azaltacağız”.

BURADA YANAN ATEŞE İYİ BAKIN

“Yaptırımlarla, tehditlerle, şantajlarla, yıldırmalarla bizi engellemeye çalıştılar ancak hiçbirine eyvallah etmedik. Sondaj konusunda ulaştığımız teknik yeterlilikle dışa bağımlılığımızı sona erdirdik. Bugün sismik araştırma ve sondaj çalışmalarında son 1 yılda geldiğimiz önemli bir dönüm noktasını geride bırakacağız. Sondaj konusunda ulaştığımız teknik yeterlilikle dışa bağımlılığımızı sona erdirdik. Yaptığımız keşfin değerini azaltmaya çalışanlar bugün burada yanan ateşe iyi baksınlar”.

ELİMİZİ TUTAN KAZANÇLI ÇIKTI

“Biz karşılıklı saygı ve haklara saygı çerçevesinde kapalı kapılar arkasında ne diyorsak dışarı da onu diyen bir ülkeyiz. Kendi gazımızın bölge refahına sağlayacağı katkının farkındayız. Türkiye ile işbirliği yapan bu zamana kadar kaybetmedi, yine kaybetmeyecektir. Bölgesinin siyasi ve ekonomi bakımından en güçlü ülkesi olan Türkiye’nin uzattığı dost elini tutanlar bugüne kadar hep kazançlı çıktı”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.