Manavgat ve Akseki yanıyor 18 köy boşaltıldı

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.07.2021 - 11:36, Güncelleme: 29.07.2021 - 12:13
 

Manavgat ve Akseki yanıyor 18 köy boşaltıldı

Manavgat’taki yangının kontrol altına alındığını açıklayan Bakan Pakdemirli, “Ancak Akseki’de devam eden bir yangın var” dedi. 18 köyün boşaltıldığını söyleyen Pakdemirli, Oymapınar’da mahsur kalan 10 kişinin hayati tehlikesi olmadığını duyurdu.

haberimizvar.net- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınının 21 saat sonra kontrol altına alındığını açıkladı. Bölgede bulunan Bakan Pakdemirli “Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki’de devam eden bir yangın var” açıklamasını yaptı. Akseki’deki orman yangınında 82 yaşındaki bir vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklayan Pakdemirli, Oymapınar Barajı’nda 10 kişinin mahsur kaldığını belirtti. Pakdemirli, “Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Helikopterleri gönderemiyoruz ancak yol açık ve alınacaklar oradan. Antalya’da 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Adana Kozan’da 6 köy, Mersin’in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Önceliğimiz yerleşim yerleri” dedi.  700 KONAKLAMA YERİ AYARLANDI Manavgat’ta kriz masası oluşturularak evleri boşaltılan vatandaşlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. Yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 51 kişinin taburcu edildiği bildirildi. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki mahallelerinin kuzey kısımları boşaltıldı. Yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi. TÜM BOYUTLARIYLA ARAŞTIRILACAK Manavgat ilçesindeki yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En kısa zamanda yangını kontrol altına almak suretiyle bir an önce temennimiz o ki cana hiçbir şey gelmeden bu yangını söndürmüş olalım. Geniş bir alanda süren yangının en kısa zamanda sönmesi temennimizdir. Olay tüm boyutları ile araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır” dedi.      İLGİLİ HABERLER İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ: ;  
Manavgat’taki yangının kontrol altına alındığını açıklayan Bakan Pakdemirli, “Ancak Akseki’de devam eden bir yangın var” dedi. 18 köyün boşaltıldığını söyleyen Pakdemirli, Oymapınar’da mahsur kalan 10 kişinin hayati tehlikesi olmadığını duyurdu.

haberimizvar.net- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınının 21 saat sonra kontrol altına alındığını açıkladı. Bölgede bulunan Bakan Pakdemirli “ Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki’de devam eden bir yangın var” açıklamasını yaptı. Akseki’deki orman yangınında 82 yaşındaki bir vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklayan Pakdemirli, Oymapınar Barajı’nda 10 kişinin mahsur kaldığını belirtti. Pakdemirli, “Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Helikopterleri gönderemiyoruz ancak yol açık ve alınacaklar oradan. Antalya’da 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Adana Kozan’da 6 köy, Mersin’in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Önceliğimiz yerleşim yerleri” dedi. 

700 KONAKLAMA YERİ AYARLANDI


Manavgat’ta kriz masası oluşturularak evleri boşaltılan vatandaşlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. Yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 51 kişinin taburcu edildiği bildirildi.
Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki mahallelerinin kuzey kısımları boşaltıldı. Yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi.

TÜM BOYUTLARIYLA ARAŞTIRILACAK

Manavgat ilçesindeki yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En kısa zamanda yangını kontrol altına almak suretiyle bir an önce temennimiz o ki cana hiçbir şey gelmeden bu yangını söndürmüş olalım. Geniş bir alanda süren yangının en kısa zamanda sönmesi temennimizdir. Olay tüm boyutları ile araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır” dedi. 

 

 

İLGİLİ HABERLER İÇİN GÖRSELE TIKLAYINIZ: ;































 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.