Yılkı atları ateş hattında

GÜNDEM 04.08.2021 - 10:27, Güncelleme: 04.08.2021 - 10:27
 

Yılkı atları ateş hattında

Antalya ve Muğla’daki orman yangınları için ‘gereğinden fazla süren yangınlar’ ifadesini kullanan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “38 ilde 163 yangın çıktı. 152’si söndürüldü 5 ilimizde 18 ilçe, 78 köy ve 2 bin 219 çiftçimiz yangınlardan etkilenmiş durumda” dedi.

haberimizvar.net- Antalya’nın Akseki ilçesinde 4 gündür süren yangının, İbradı’nın yılkı atlarıyla ünlü Eynif Ovası’na doğru ilerlediği bildirildi. Köylüler yangını kendi çabalarıyla durdurmaya çalışıyor. Sosyal medyadan yardım çağrıları yapılırken, yangının Eynif’e ulaşması durumunda 1500’e yakın yılkı atı ve birçok canlının yaşamını yitireceği dile getirildi. Aynı zamanda civar köyler ve ünlü Düğmeli Evler de tehlike altında. Yangının Katrancı Dağları’na sıçradığı da bölgeden alınan bilgiler arasında. Eğer yangın Eynif Ovası’na ulaşırsa Isparta ve Konya’ya doğru ilerlemesinin muhtemel olduğunu söyledi. ORMANA TEHLİKE ALTINDA İbradı’nın tarihi köylerinden Ormana’nın da yangın tehdidi altında olduğuna ilişkin sosyal medya paylaşımları yapıldı. Şu an resmi olarak hiçbir müdahalede bulunulmadığını söyleyen yöre halkı, İbradı merkez ve Ürünlü, Başlar gibi köylerden gelen insanların yangını söndürmeye çalıştığını aktardı. Yangın Gündoğmuş üzerinden ilerlediğini dile getiren halk, alevlerin şu an Eynif Ovası’na yaklaşmış durumda olduğunu belirtti. ANTALYA’DAN GÖNÜLLÜ EKİP İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’nun çağrısı üzerine gönüllüler bugun yangın şeridi oluşturmak için bölgeye gidecek. Antalya merkezden kalkacak araçlarla İbradı’ya gidecek olanların tırmık, kürek, su taşıma kapasitesi yüksek depo, tanker, varil gibi eşyalar, kova, yangın topu, yangın tüpü, eldiven ve dumandan korunmak için tülbent, ince bez getirmeleri istendi.  
Antalya ve Muğla’daki orman yangınları için ‘gereğinden fazla süren yangınlar’ ifadesini kullanan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “38 ilde 163 yangın çıktı. 152’si söndürüldü 5 ilimizde 18 ilçe, 78 köy ve 2 bin 219 çiftçimiz yangınlardan etkilenmiş durumda” dedi.

haberimizvar.net- Antalya’nın Akseki ilçesinde 4 gündür süren yangının, İbradı’nın yılkı atlarıyla ünlü Eynif Ovası’na doğru ilerlediği bildirildi. Köylüler yangını kendi çabalarıyla durdurmaya çalışıyor. Sosyal medyadan yardım çağrıları yapılırken, yangının Eynif’e ulaşması durumunda 1500’e yakın yılkı atı ve birçok canlının yaşamını yitireceği dile getirildi. Aynı zamanda civar köyler ve ünlü Düğmeli Evler de tehlike altında. Yangının Katrancı Dağları’na sıçradığı da bölgeden alınan bilgiler arasında. Eğer yangın Eynif Ovası’na ulaşırsa Isparta ve Konya’ya doğru ilerlemesinin muhtemel olduğunu söyledi.

ORMANA TEHLİKE ALTINDA

İbradı’nın tarihi köylerinden Ormana’nın da yangın tehdidi altında olduğuna ilişkin sosyal medya paylaşımları yapıldı. Şu an resmi olarak hiçbir müdahalede bulunulmadığını söyleyen yöre halkı, İbradı merkez ve Ürünlü, Başlar gibi köylerden gelen insanların yangını söndürmeye çalıştığını aktardı. Yangın Gündoğmuş üzerinden ilerlediğini dile getiren halk, alevlerin şu an Eynif Ovası’na yaklaşmış durumda olduğunu belirtti.

ANTALYA’DAN GÖNÜLLÜ EKİP

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’nun çağrısı üzerine gönüllüler bugun yangın şeridi oluşturmak için bölgeye gidecek. Antalya merkezden kalkacak araçlarla İbradı’ya gidecek olanların tırmık, kürek, su taşıma kapasitesi yüksek depo, tanker, varil gibi eşyalar, kova, yangın topu, yangın tüpü, eldiven ve dumandan korunmak için tülbent, ince bez getirmeleri istendi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.