ATSO çevre için harekete geçti

GÜNDEM 10.08.2021 - 16:27, Güncelleme: 10.08.2021 - 16:27
 

ATSO çevre için harekete geçti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), çevreci dönüşümü hızlandırmak için yürütülen Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu'na (TDEP) katıldı.

haberimizvar.net- ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO'nun 2021-2024 yılı Stratejik Planı Çevreci Dönüşüm hedefleri kapsamında, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği ile yürütülen Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu'na (TDEP) katıldığını söyledi. ATSO 2021-2024 yılı Stratejik Planı kapsamındaki çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Başkan Davut Çetin, planda dijital dönüşüm, çevreci dönüşüm, yaratıcı ekonomi dönüşümü, özgün yerel ekonomi ve sosyal-kurumsal dönüşümü 5 öncelikli alan olarak belirlediklerini belirtti. Çevreci dönüşüm hedeflerinin belirlenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden ATSO Başkanı Çetin, "ATSO ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne bağlı odaların işbirliğinde, Antalya ekonomisi için çevreci dönüşüm yol haritasını hazırlamak ve döngüsel ekonomi gibi gelişme alanlarında bilgi üretmek amacıyla kurduğumuz Antalya Ekonomisi Çevreci Dönüşüm Kurulu'nu geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtmıştık. Bu Kurul, 10 çalışma grubu ile çalışmalarına devam etmekte" dedi. DİRENÇLİ EKONOMİ Çevreci üretimle yerel ekonomiyi desteklemenin bir yolunun da döngüsel ekonomi olduğuna işaret eden ATSO Başkanı Çetin, "Şimdi de çevreci dönüşüm çalışmalarında Antalya için döngüsel ekonomi ve iklim değişikliğine dirençli ekonomi alanlarında ilerleme hedefi koyduk. Odamız için de sıfır atık, yenilenebilir enerji hedefleri belirledik. Döngüsel ekonomi sıfır atık ekonomisi olarak biliniyor, ama aslında bir bölgede atıkları girdi olarak yeniden dönüştüren, hammaddeyi işleyerek satan, yani katma değeri en yüksek düzeye çıkaran ekonomi modelidir. Bir kentin kendi etini, sütünü, tahılını kendisinin işlemesi döngüsel ekonomi kapsamına girmektedir. Döngüsel ekonomi modelinin çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu nedenle İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği ile yürütülen Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu'na (TDEP) ATSO olarak katılıyoruz" şeklinde konuştu.ATSO Başkanı Çetin, TDEP'a katılarak üyelerinin döngüsel ekonomiye geçişlerine destek olacağını belirtti.             
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), çevreci dönüşümü hızlandırmak için yürütülen Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu'na (TDEP) katıldı.

haberimizvar.net-  ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO'nun 2021-2024 yılı Stratejik Planı Çevreci Dönüşüm hedefleri kapsamında, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği ile yürütülen Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu'na (TDEP) katıldığını söyledi. ATSO 2021-2024 yılı Stratejik Planı kapsamındaki çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Başkan Davut Çetin, planda dijital dönüşüm, çevreci dönüşüm, yaratıcı ekonomi dönüşümü, özgün yerel ekonomi ve sosyal-kurumsal dönüşümü 5 öncelikli alan olarak belirlediklerini belirtti. Çevreci dönüşüm hedeflerinin belirlenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden ATSO Başkanı Çetin, " ATSO ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne bağlı odaların işbirliğinde, Antalya ekonomisi için çevreci dönüşüm yol haritasını hazırlamak ve döngüsel ekonomi gibi gelişme alanlarında bilgi üretmek amacıyla kurduğumuz Antalya Ekonomisi Çevreci Dönüşüm Kurulu'nu geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtmıştık. Bu Kurul, 10 çalışma grubu ile çalışmalarına devam etmekte" dedi.
DİRENÇLİ EKONOMİ
Çevreci üretimle yerel ekonomiyi desteklemenin bir yolunun da döngüsel ekonomi olduğuna işaret eden ATSO Başkanı Çetin, "Şimdi de çevreci dönüşüm çalışmalarında Antalya için döngüsel ekonomi ve iklim değişikliğine dirençli ekonomi alanlarında ilerleme hedefi koyduk. Odamız için de sıfır atık, yenilenebilir enerji hedefleri belirledik. Döngüsel ekonomi sıfır atık ekonomisi olarak biliniyor, ama aslında bir bölgede atıkları girdi olarak yeniden dönüştüren, hammaddeyi işleyerek satan, yani katma değeri en yüksek düzeye çıkaran ekonomi modelidir. Bir kentin kendi etini, sütünü, tahılını kendisinin işlemesi döngüsel ekonomi kapsamına girmektedir. Döngüsel ekonomi modelinin çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu nedenle İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği ile yürütülen Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu'na (TDEP) ATSO olarak katılıyoruz" şeklinde konuştu. ATSO Başkanı Çetin, TDEP'a katılarak üyelerinin döngüsel ekonomiye geçişlerine destek olacağını belirtti. 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.