Suriyeliler için 410 milyon dolar kredi

GÜNDEM 21.08.2021 - 16:09, Güncelleme: 21.08.2021 - 16:09
 

Suriyeliler için 410 milyon dolar kredi

Japonya Dışişleri Bakanı, Japonya'nın Suriyeli göçmenler için Türkiye'deki yerel yönetimlere 45 milyar yen (yaklaşık 410 milyon dolar) üst limitli kredi sağlayacağı açıkladı.

haberimizvar.net- Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toshimitsu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Görüşmeler sırasında iki Bakan tarafından, Suriyeli göçmenlerin ülkeye girişinden etkilenen Türkiye’nin yerel yönetimlerine sosyal altyapı sağlanması amacıyla temin edilecek 45 milyar Japon Yeni (yaklaşık 410 milyon dolar) üst limitli kredi ile ilgili karşılıklı resmi belgeler imzalanmıştır" denildi. Kredinin faizi Japon Yeni cinsinden 6 Ay LIBOR + 95 bp (Faiz oranı alt sınırı: Yüzde 0,1), ödeme süresi ise 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 25 yıl olarak belirtildi. 'ŞU ANA KADAR 550 MİLYON DOLAR VERDİK' Motegi, önceki gün bir gazetede yayımlanan yazısında, şu ana kadar göçmenlerle ilgili Türkiye’ye 550 milyon ABD Doları tutarında destek sağlandığını açıklamıştı. “Yaklaşık 4 milyon sığınmacıyı ağırlayan Türkiye'nin yaptığı insani yardımlar Japonya tarafından son derece saygıyla karşılanmaktadır” diyen Motegi, söz konusu destek için “Bu miktar NATO üye ülkeleri dışında en yüksek yardım tutarıdır” demişti. 
Japonya Dışişleri Bakanı, Japonya'nın Suriyeli göçmenler için Türkiye'deki yerel yönetimlere 45 milyar yen (yaklaşık 410 milyon dolar) üst limitli kredi sağlayacağı açıkladı.

haberimizvar.net- Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toshimitsu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Görüşmeler sırasında iki Bakan tarafından, Suriyeli göçmenlerin ülkeye girişinden etkilenen Türkiye’nin yerel yönetimlerine sosyal altyapı sağlanması amacıyla temin edilecek 45 milyar Japon Yeni (yaklaşık 410 milyon dolar) üst limitli kredi ile ilgili karşılıklı resmi belgeler imzalanmıştır" denildi. Kredinin faizi Japon Yeni cinsinden 6 Ay LIBOR + 95 bp (Faiz oranı alt sınırı: Yüzde 0,1), ödeme süresi ise 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 25 yıl olarak belirtildi.

'ŞU ANA KADAR 550 MİLYON DOLAR VERDİK'
Motegi, önceki gün bir gazetede yayımlanan yazısında, şu ana kadar göçmenlerle ilgili Türkiye’ye 550 milyon ABD Doları tutarında destek sağlandığını açıklamıştı. “Yaklaşık 4 milyon sığınmacıyı ağırlayan Türkiye'nin yaptığı insani yardımlar Japonya tarafından son derece saygıyla karşılanmaktadır” diyen Motegi, söz konusu destek için “Bu miktar NATO üye ülkeleri dışında en yüksek yardım tutarıdır” demişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.