YKS tercih sonuçları açıklandı

GÜNDEM 31.08.2021 - 09:50, Güncelleme: 31.08.2021 - 09:50
 

YKS tercih sonuçları açıklandı

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite yerleştirme sonuçlarına, ‘sonuc.osym.gov.tr’ adresinden ulaşılabilecek.

haberimizvar.net- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını gecikmeli olarak bu sabah açıkladı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada, “5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-YKS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler” dedi. KAYITLAR 4 EYLÜL’DE BAŞLIYOR YKS tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtlarını iki şekilde yaptırabilecek. Üniversite kayıtları 6-10 Eylül, elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Kayıtların tamamlanmasının ardından ek yerleştirme işlemine geçilecek. Ek yerleştirmeye; Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı asgari 170 olan adaylar başvurabilecek.  
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite yerleştirme sonuçlarına, ‘sonuc.osym.gov.tr’ adresinden ulaşılabilecek.

haberimizvar.net- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını gecikmeli olarak bu sabah açıkladı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada, “5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021- YKS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler” dedi.

KAYITLAR 4 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

YKS tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtlarını iki şekilde yaptırabilecek. Üniversite kayıtları 6-10 Eylül, elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Kayıtların tamamlanmasının ardından ek yerleştirme işlemine geçilecek. Ek yerleştirmeye; Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı asgari 170 olan adaylar başvurabilecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.