CHP heyeti Barzani’yle görüştü

GÜNDEM 05.09.2021 - 17:52, Güncelleme: 05.09.2021 - 17:52
 

CHP heyeti Barzani’yle görüştü

Erbil ve Kerkük’te ziyaretlerde bulunacak olan CHP heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Barzani, Türkiye ile sürekli iyi ilişkiler geliştirmeyi arzuladığını kaydetti.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyet, Irak’ın Erbil kentine ziyarette bulundu. CHP heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani görüştü. Heyet daha sonra, eski IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani ile de bir araya geldi.   KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SELAMI  IKBY Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede CHP heyeti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını Barzani’ye iletti. Türkiye’nin tarihsel değişimine değinen Oğuz Kaan Salıcı, demokrasi talebinin bölgenin değişimi için önemli bir faktör olacağını, dolayısıyla adalet ve ilerleme adına bölgede demokrasi yanlısı güçlerin dostane ilişkiler içerisinde olmasının önemli olduğunu dile getirdi. Kürdistan Bölgesi’nin Irak ve bölgedeki önemine değinen Salıcı, iki taraf arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini arzuladıklarını kaydetti.  TÜRKİYE’YLE İYİ İLİŞKİLER ARZUSU  Salıcı’nın, ziyaret amaçlarının Türkiye ve IKBY arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve CHP’nin ortak öneme sahip konulardaki görüşünü ifade etmek olduğunu söylediği aktarıldı. Açıklamada Barzani’yle ilgili de,  “Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin, her zaman zenginliğin bir sembolü olan çok uluslu, farklı etnik ve dinleri içinde barındıran ülke konumundaki Türkiye ile sürekli iyi ilişkiler geliştirmeyi arzuladığını kaydetti” denildi.   TÜRKMEN CEPHESİ’YLE GÖRÜŞÜLECEK  CHP heyetinin, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi temsilcileri ve Yezidi inanç önderleri ile görüşeceği, daha sonra Kerkük’e geçerek Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ile bir araya geleceği duyuruldu.  
Erbil ve Kerkük’te ziyaretlerde bulunacak olan CHP heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Barzani, Türkiye ile sürekli iyi ilişkiler geliştirmeyi arzuladığını kaydetti.

haberimizvar.net-   CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyet, Irak’ın Erbil kentine ziyarette bulundu. CHP heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani görüştü. Heyet daha sonra, eski IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani ile de bir araya geldi. 

 KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SELAMI

 IKBY Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede CHP heyeti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını Barzani’ye iletti. Türkiye’nin tarihsel değişimine değinen Oğuz Kaan Salıcı, demokrasi talebinin bölgenin değişimi için önemli bir faktör olacağını, dolayısıyla adalet ve ilerleme adına bölgede demokrasi yanlısı güçlerin dostane ilişkiler içerisinde olmasının önemli olduğunu dile getirdi. Kürdistan Bölgesi’nin Irak ve bölgedeki önemine değinen Salıcı, iki taraf arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini arzuladıklarını kaydetti.

 TÜRKİYE’YLE İYİ İLİŞKİLER ARZUSU

 Salıcı’nın, ziyaret amaçlarının Türkiye ve IKBY arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve CHP’nin ortak öneme sahip konulardaki görüşünü ifade etmek olduğunu söylediği aktarıldı. Açıklamada Barzani’yle ilgili de,  “Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin, her zaman zenginliğin bir sembolü olan çok uluslu, farklı etnik ve dinleri içinde barındıran ülke konumundaki Türkiye ile sürekli iyi ilişkiler geliştirmeyi arzuladığını kaydetti” denildi. 

 TÜRKMEN CEPHESİ’YLE GÖRÜŞÜLECEK

  CHP heyetinin, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi temsilcileri ve Yezidi inanç önderleri ile görüşeceği, daha sonra Kerkük’e geçerek Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ile bir araya geleceği duyuruldu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.