Çok sayıda gözaltı /Barış mitingi engellendi

GÜNDEM 05.09.2021 - 18:02, Güncelleme: 05.09.2021 - 18:02
 

Çok sayıda gözaltı /Barış mitingi engellendi

İstanbul’da yapılacak olan 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. Polis eylem yapmak isteyenlere saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

haberimizvar.net-  İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nin, bugün yapacağı 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginin engellenmesi üzerine Taksim Tünel’de eylem yapanlara polis izin vermedi. Dünya Barış Günü’nün Bakırköy Pazar Alanı’nda kutlanması için İstanbul Valiliği’ne yapılan başvuru kabul edilmiş, ancak yapılması planlanan miting İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. Valilik de daha sonra verdiği izni geri çekmişti.  GAZETECİLERİN ÇEKMESİ ENGELLENDİ  İznin iptal edilmesi sonrasında toplanan tertip komitesi ve mitingi örgütleyen İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Tünel’de yüzlerce polis tarafından engellendi. Gazeteciler ve HDP’li Musa Piroğlu ablukaya alındı. Daha sonra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel başkanı Şahin Tümüklü gözaltına alındı. Tünel’in önüne girmek isteyen bir gruba polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı anlarını çekmek isteyen gazeteciler, polisler kalkanlarını kaldırarak görüntülerin çekilmesini engelledi.  
İstanbul’da yapılacak olan 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. Polis eylem yapmak isteyenlere saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

haberimizvar.net-   İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nin, bugün yapacağı 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginin engellenmesi üzerine Taksim Tünel’de eylem yapanlara polis izin vermedi. Dünya Barış Günü’nün Bakırköy Pazar Alanı’nda kutlanması için İstanbul Valiliği’ne yapılan başvuru kabul edilmiş, ancak yapılması planlanan miting İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. Valilik de daha sonra verdiği izni geri çekmişti.

 GAZETECİLERİN ÇEKMESİ ENGELLENDİ

 İznin iptal edilmesi sonrasında toplanan tertip komitesi ve mitingi örgütleyen İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Tünel’de yüzlerce polis tarafından engellendi. Gazeteciler ve HDP’li Musa Piroğlu ablukaya alındı. Daha sonra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel başkanı Şahin Tümüklü gözaltına alındı. Tünel’in önüne girmek isteyen bir gruba polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı anlarını çekmek isteyen gazeteciler, polisler kalkanlarını kaldırarak görüntülerin çekilmesini engelledi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.