Turşuyu kurduk, uzaya çıkabiliriz

GÜNDEM 10.09.2021 - 13:41, Güncelleme: 10.09.2021 - 13:41
 

Turşuyu kurduk, uzaya çıkabiliriz

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin akademisyen ve öğrencileri 1.5 tonluk turşu kurdu. Rektör İbrahim Aydınlı, “Turşu bizim için önemli, havacılık ve uzay da önemli. Çünkü her şey birbirini tamamlıyor” diye konuştu.

haberimizvar.net- Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) akademisyen ve öğrencileri, yüz yüze eğitimin başlaması öncesi Çubuk Belediyesi’nin organize ettiği ‘İlk Ders Turşu’ etkinliğinde 1,5 ton turşu kurdu. AYBÜ Esenboğa Külliyesi’ndeki programa Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Çubuk turşusu konusunda uygulamalı eğitim alan katılımcılar, 2018’de dünyanın en büyük turşusunu kurma rekorunun kırıldığı 1.5 tonluk kavanoza turşu kurdu.  TURŞU İLE UZAY BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR  Etkinlikte konuşan Rektör Aydınlı, üniversite olarak 2019’da ilk açtıkları bölümlerden birinin Gıda Teknolojileri olduğunu, bulundukları bölgenin değerlerine sahip çıkarak geliştirmek istediklerini anlattı. Turşuya yönelik bilimsel çalışmalar yapacaklarını ifade eden Aydınlı, “Hem turşuda kullanılan malzemeler hem de kurulumu üzerine çalışmalar yapalım istiyoruz. Biz burada hiçbir şeyi atlamak istemiyoruz. Turşu bizim için önemli, havacılık ve uzay da önemli, buradaki termal de önemli. Çünkü her şey birbirini tamamlıyor” diye konuştu.  
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin akademisyen ve öğrencileri 1.5 tonluk turşu kurdu. Rektör İbrahim Aydınlı, “Turşu bizim için önemli, havacılık ve uzay da önemli. Çünkü her şey birbirini tamamlıyor” diye konuştu.

haberimizvar.net-  Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) akademisyen ve öğrencileri, yüz yüze eğitimin başlaması öncesi Çubuk Belediyesi’nin organize ettiği ‘İlk Ders Turşu’ etkinliğinde 1,5 ton turşu kurdu. AYBÜ Esenboğa Külliyesi’ndeki programa Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Çubuk turşusu konusunda uygulamalı eğitim alan katılımcılar, 2018’de dünyanın en büyük turşusunu kurma rekorunun kırıldığı 1.5 tonluk kavanoza turşu kurdu.

 TURŞU İLE UZAY BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR

 Etkinlikte konuşan Rektör Aydınlı, üniversite olarak 2019’da ilk açtıkları bölümlerden birinin Gıda Teknolojileri olduğunu, bulundukları bölgenin değerlerine sahip çıkarak geliştirmek istediklerini anlattı. Turşuya yönelik bilimsel çalışmalar yapacaklarını ifade eden Aydınlı, “Hem turşuda kullanılan malzemeler hem de kurulumu üzerine çalışmalar yapalım istiyoruz. Biz burada hiçbir şeyi atlamak istemiyoruz. Turşu bizim için önemli, havacılık ve uzay da önemli, buradaki termal de önemli. Çünkü her şey birbirini tamamlıyor” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.