Bakan Kurum’a ‘yardım’ sorusu: 432 milyon kimin cebinde?

EKONOMİ 10.09.2021 - 18:03, Güncelleme: 10.09.2021 - 18:03
 

Bakan Kurum’a ‘yardım’ sorusu: 432 milyon kimin cebinde?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı araç yardımının yüzde 97’sinin AKP ve MHP belediyelerine yapıldığının ortaya çıkmasının ardından, Bakanlığın nakdi yardımlarını TBMM gündemine taşıyan CHP’li Torun, “432 milyonu kimlerin cebine aktardınız” diye sordu.

haberimizvar.net- CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel seçimlerden sonra 973 belediyeye yapılan toplam 432 milyon liralık nakdi yardıma ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Bakanlığın son üç yılda belediyelere hibe ettiği 2 bin 628 aracın yüzde 97’sinin Cumhur İttifakı’nın elindeki ve kayyum atanan belediyelere gönderdiğini anımsatan Torun, bu kez Bakanlığın belediyelere yaptığı nakdi yardımları gündeme getirdi.  BAKANLIK YARDIMLARI SAKLIYOR  Torun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, belediyelere yaptığı araç yardımlarıyla ilgili gizlediği verileri kısa süre önce ortaya çıkardık. Şimdi yeni bir skandalla karşı karşıyayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son 2,5 yılda, belediyelere 432 milyon lira nakdi yardımda bulunmuş. Ancak Bakanlık, bu paranın hangi belediyelere gönderildiğini milletimizden saklıyor” dedi.  432 MİLYON KİMLERE AKTARILDI?  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini söyleyen Torun, “Bakanlığa son kez soruyoruz: Hangi belediyeye ne kadar nakdi yardım yaptınız? Bu 432 milyon lirayı kimlerin cebine aktardınız? Buna yanıt vermemek, halkın parasının yine iktidar belediyelerine gönderildiğinin itirafı olacaktır” diye konuştu.  ADALETSİZLİKTE ŞAHA KALKTILAR  Torun şunları dile getirdi: “Açıkça söylüyoruz ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelere yapılan yardımlarla ilgili Cumhuriyet tarihinde görülmeyen bir hukuksuzluğa imza atmış ve görev suçu işlemiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, artık Cumhur İttifakı Bakanlığı olmuştur. Bu iktidar, partizanlıkta, adaletsizlikte şaha kalkmıştır”.  MAZLUMLARIN AHI, İNDİRİR ŞAHI  “Bu iktidar, açıkça CHP’li belediyelerde yaşayan vatandaşların hizmet almasını engelleyerek, oy alamadığı vatandaştan intikam almanın derdine düşmüştür. Ama unutmayın: Mazlumun ahı, indirir şahı. Bu adaletsizlikler, gideceğini gören iktidarın son çırpınışlarıdır. Milletimize sesleniyoruz: Hangi baskılarla mücadele ettiğimize şahit oluyorsunuz. Ama sizlere söz veriyoruz: Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz tüm engelleri sizinle birlikte aştık, bundan sonra da aşacağız. Milletimiz de kendisine hizmet götürülmesini engelleyen bu iktidarın yaptıklarını görüyor ve sandık geldiğinde tüm bunların hesabını soracak”.  
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı araç yardımının yüzde 97’sinin AKP ve MHP belediyelerine yapıldığının ortaya çıkmasının ardından, Bakanlığın nakdi yardımlarını TBMM gündemine taşıyan CHP’li Torun, “432 milyonu kimlerin cebine aktardınız” diye sordu.

haberimizvar.net-  CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel seçimlerden sonra 973 belediyeye yapılan toplam 432 milyon liralık nakdi yardıma ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Bakanlığın son üç yılda belediyelere hibe ettiği 2 bin 628 aracın yüzde 97’sinin Cumhur İttifakı’nın elindeki ve kayyum atanan belediyelere gönderdiğini anımsatan Torun, bu kez Bakanlığın belediyelere yaptığı nakdi yardımları gündeme getirdi.

 BAKANLIK YARDIMLARI SAKLIYOR

 Torun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, belediyelere yaptığı araç yardımlarıyla ilgili gizlediği verileri kısa süre önce ortaya çıkardık. Şimdi yeni bir skandalla karşı karşıyayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son 2,5 yılda, belediyelere 432 milyon lira nakdi yardımda bulunmuş. Ancak Bakanlık, bu paranın hangi belediyelere gönderildiğini milletimizden saklıyor” dedi.

 432 MİLYON KİMLERE AKTARILDI?

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini söyleyen Torun, “Bakanlığa son kez soruyoruz: Hangi belediyeye ne kadar nakdi yardım yaptınız? Bu 432 milyon lirayı kimlerin cebine aktardınız? Buna yanıt vermemek, halkın parasının yine iktidar belediyelerine gönderildiğinin itirafı olacaktır” diye konuştu.

 ADALETSİZLİKTE ŞAHA KALKTILAR

 Torun şunları dile getirdi: “Açıkça söylüyoruz ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelere yapılan yardımlarla ilgili Cumhuriyet tarihinde görülmeyen bir hukuksuzluğa imza atmış ve görev suçu işlemiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, artık Cumhur İttifakı Bakanlığı olmuştur. Bu iktidar, partizanlıkta, adaletsizlikte şaha kalkmıştır”.

 MAZLUMLARIN AHI, İNDİRİR ŞAHI

 “Bu iktidar, açıkça CHP’li belediyelerde yaşayan vatandaşların hizmet almasını engelleyerek, oy alamadığı vatandaştan intikam almanın derdine düşmüştür. Ama unutmayın: Mazlumun ahı, indirir şahı. Bu adaletsizlikler, gideceğini gören iktidarın son çırpınışlarıdır. Milletimize sesleniyoruz: Hangi baskılarla mücadele ettiğimize şahit oluyorsunuz. Ama sizlere söz veriyoruz: Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz tüm engelleri sizinle birlikte aştık, bundan sonra da aşacağız. Milletimiz de kendisine hizmet götürülmesini engelleyen bu iktidarın yaptıklarını görüyor ve sandık geldiğinde tüm bunların hesabını soracak”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.