İstanbul Üniversitesi’nde belgeli yolsuzluk

GÜNDEM 09.10.2021 - 10:43, Güncelleme: 09.10.2021 - 10:43
 

İstanbul Üniversitesi’nde belgeli yolsuzluk

İstanbul Üniversitesi’nde işçiyken koordinatör olarak görevlendirilen F.A.’ya ihale verildiği iddiası doğrulandı. Firmaya 2019-2020 yıllarında bir kez ihale verildiği belirlendi, ancak “mevzuata aykırı olmadığı” kılıfıyla soruşturma açılmamasına karar verildi.

haberimizvar.net- İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan usulsüzlükleri bildirdiği için görev yeri 10 ayda 8 kez değiştirilen memur Y.Ö.’nün iddiaları üniversite tarafından incelendi. Y.Ö.’nün, işçiyken koordinatör olarak görevlendirilen F.A.’nın firmasına ihale verildiği iddiası doğrulandı. Firmaya 2019-2020 yıllarında bir kez ihale verildiği belirlendi ancak “mevzuata aykırı olmadığı” değerlendirildi, soruşturma açılmamasına karar verildi. Memur Y.Ö.’nün görev yeri, üniversitedeki usulsüzlükleri bildirdiği 10 ayda 8 kez değiştirilmiş, “ticari sır niteliğindeki bilgileri açıkladığı” gerekçesiyle maaştan kesme cezası verilmişti. Son gelişmeye göre, Y.Ö.’nün usulsüzlük iddialarında adı geçen kişilerle ilgili inceleme yapıldığı ortaya çıktı. Üniversite yönetiminin görevlendirdiği araştırmacı Faruk Taşçı imzalı inceleme raporunda Y.Ö.’nün iddialarından bazıları doğrulandı.  SORUŞTURMAYA GEREK YOK Y.Ö., üniversitede işçi olarak görev yaparken, üniversitenin Sağlık Kültür Daire Başkanlığı’na koordinatör olarak atanan F.A.’nın sahibi olduğu Skor adlı firmaya ihale verildiğini iddia etmişti. İnceleme raporuna göre bu iddia doğrulandı. 2019-2020 yıllarında firmaya bir kez ihale verildiği belirtildi, ihale “mevzuata uygun” olarak değerlendirildi ve soruşturmaya gerek görülmedi. Fakat üniversite kaynaklarından edinilen bilgiye göre usulsüzlük iddiaları ile ilgili çalışmada, 2019 yılı öncesinde verilen ihaleler incelenmedi. Skor isimli firmanın üniversiteye kestiği; 16 Mart 2018 tarihli 77 bin 705 liralık ve 29 Ocak 2018 tarihli 4 bin 878 liralık iki ayrı fatura da paylaşıldı. İncelemede; Y.Ö.’nün, F.A.’nın bir yemek firmasına verdiği ihale karşılığında firmadan kendisine araç tahsis edildiği iddiası da “asılsız” bulundu. ÜNİVERSİTEDE NE OLMUŞTU? İstanbul Üniversitesi’nin; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda usulsüzlük yapıldığına dair bilgi ve belgeleri rektörlüğe bildiren memur Y.Ö.’ye, “ticari sır niteliğindeki bilgileri ifşa ettiği” gerekçesiyle maaştan kesme cezası verildi. Y.Ö., usulsüzlük yaptığını iddia ettiği kişileri Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) da bildirdi. İsimlerinin usulsüzlüğe karıştığını bildirdiği Y.P. ve F.A.’nın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Bakırköy 1. Aile Mahkemesi, iki isim hakkında uzaklaştırma kararı verdi.  
İstanbul Üniversitesi’nde işçiyken koordinatör olarak görevlendirilen F.A.’ya ihale verildiği iddiası doğrulandı. Firmaya 2019-2020 yıllarında bir kez ihale verildiği belirlendi, ancak “mevzuata aykırı olmadığı” kılıfıyla soruşturma açılmamasına karar verildi.

haberimizvar.net- İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan usulsüzlükleri bildirdiği için görev yeri 10 ayda 8 kez değiştirilen memur Y.Ö.’nün iddiaları üniversite tarafından incelendi. Y.Ö.’nün, işçiyken koordinatör olarak görevlendirilen F.A.’nın firmasına ihale verildiği iddiası doğrulandı. Firmaya 2019-2020 yıllarında bir kez ihale verildiği belirlendi ancak “mevzuata aykırı olmadığı” değerlendirildi, soruşturma açılmamasına karar verildi. Memur Y.Ö.’nün görev yeri, üniversitedeki usulsüzlükleri bildirdiği 10 ayda 8 kez değiştirilmiş, “ticari sır niteliğindeki bilgileri açıkladığı” gerekçesiyle maaştan kesme cezası verilmişti. Son gelişmeye göre, Y.Ö.’nün usulsüzlük iddialarında adı geçen kişilerle ilgili inceleme yapıldığı ortaya çıktı. Üniversite yönetiminin görevlendirdiği araştırmacı Faruk Taşçı imzalı inceleme raporunda Y.Ö.’nün iddialarından bazıları doğrulandı. 

SORUŞTURMAYA GEREK YOK

Y.Ö., üniversitede işçi olarak görev yaparken, üniversitenin Sağlık Kültür Daire Başkanlığı’na koordinatör olarak atanan F.A.’nın sahibi olduğu Skor adlı firmaya ihale verildiğini iddia etmişti. İnceleme raporuna göre bu iddia doğrulandı. 2019-2020 yıllarında firmaya bir kez ihale verildiği belirtildi, ihale “mevzuata uygun” olarak değerlendirildi ve soruşturmaya gerek görülmedi. Fakat üniversite kaynaklarından edinilen bilgiye göre usulsüzlük iddiaları ile ilgili çalışmada, 2019 yılı öncesinde verilen ihaleler incelenmedi. Skor isimli firmanın üniversiteye kestiği; 16 Mart 2018 tarihli 77 bin 705 liralık ve 29 Ocak 2018 tarihli 4 bin 878 liralık iki ayrı fatura da paylaşıldı. İncelemede; Y.Ö.’nün, F.A.’nın bir yemek firmasına verdiği ihale karşılığında firmadan kendisine araç tahsis edildiği iddiası da “asılsız” bulundu.

ÜNİVERSİTEDE NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi’nin; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda usulsüzlük yapıldığına dair bilgi ve belgeleri rektörlüğe bildiren memur Y.Ö.’ye, “ticari sır niteliğindeki bilgileri ifşa ettiği” gerekçesiyle maaştan kesme cezası verildi. Y.Ö., usulsüzlük yaptığını iddia ettiği kişileri Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) da bildirdi. İsimlerinin usulsüzlüğe karıştığını bildirdiği Y.P. ve F.A.’nın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Bakırköy 1. Aile Mahkemesi, iki isim hakkında uzaklaştırma kararı verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.