‘GEÇİNEMİYORUZ’ EYLEMİ

GÜNDEM 18.11.2021 - 18:23, Güncelleme: 18.11.2021 - 18:23
 

‘GEÇİNEMİYORUZ’ EYLEMİ

Kamu Emekcileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu üyeleri, Antalya Defterdarlığı önündeki yapılan eylemde sorunlarını anlattı ve hükümetin 2022 bütçesini eleştirdi.

haberimizvar.net-  “Geçinemiyoruz, halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz” başlıklı çağrı ile bir araya gelen KESK Antalya Şubeler Platformu üyeleri, Antalya Defterdarlığı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. 2022 yılı bütçesini değerlendiren KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol “Mevcut gelir dağılımı adaletsizliğini daha da derinleştiren, yıllardır omuzlarımıza yıkılan vergi yükünü daha fazla artıran, bizim cebimizden alıp işverenlere-patronlara, yandaş müteahhitlere teşvik, prim desteği , ‘hazine garantisi’, faiz olarak aktarmayı temel alan bu bütçeyi kabul etmemiz mümkün değildir” denildi.  AYNI TAS, AYNI HAMAM Sabit gelirli kesimlerin her gece acaba yarın nelere zam gelecek, döviz, altın rekor yenileyecek mi, eriyen maaşlarımızla nasıl geçineceğiz endişesi ile yattığını ve yeni zamlarla uyandığını kaydeden Mol,  “Bu süreçte TBMM’de hepimizin geleceğini yakından ilgilendiren 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşülüyor. Kaynakların dağıtılması ve bütçe gelirlerinin toplanması ülke gerçekleri üzerine planlanması gerekirken yoksul halkın ve emekçilerin taleplerinin yer almadığı, işsizliğin, yoksulluğun ve hayat pahalılığının yok sayıldığı aynı tas aynı hamam bir bütçe tasarısı ile karşı karşıyayız.” dedi GELİR ADALETİ SAĞLANSIN Kamu çalışanlarının taleplerini sıralayan Mol, açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Bizler iktidardaki partinin memuru değil kamu emekçisiyiz, ürettiğimiz kamu hizmetinin karşılığında maaş alıyoruz. İnsanca bir yaşam sürdürebileceğimiz maaş kadar çalıştığımız kurumlarda adalet ve eşitliğin hayata geçmesi öncelikli talebimizdir. İki seçim arasına sıkıştırılan ek gösterge talebimizde de durum farklı değil, öncelikle siyasi iktidar tarafından sınırlanan şekliyle 3600 ek göstergenin kamuda eşitsizliği derinleştireceği ortadadır. Tüm kamu emekçilerinin çalışırken elde ettiği gelirlerinin emekliliğe de yansıtılmasının güvence altına alınması esas talebimizdir. Adil bir ek gösterge sistemi pansuman tedavi ile geçiştirilemeyeceği gibi geleceğimizin seçim malzemesi yapılmasına da izin vermeyeceğiz. Aynı zamanda emek hırsızlığına dönüşen, kadrolaşmanın aracına dönüşen mülakat uygulamalarının kaldırılması kariyer ve liyakat ilkesinin hayata geçmesi için mücadele etmeye devam ediyoruz. Yarattığımız değerlerin, oluşturduğumuz kaynakların insanca bir yaşam, çalışma koşulları ve iş güvencesi, parasız kamusal hizmet olarak geri dönmesini istiyoruz.”
Kamu Emekcileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu üyeleri, Antalya Defterdarlığı önündeki yapılan eylemde sorunlarını anlattı ve hükümetin 2022 bütçesini eleştirdi.

haberimizvar.net-  “Geçinemiyoruz, halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz” başlıklı çağrı ile bir araya gelen KESK Antalya Şubeler Platformu üyeleri, Antalya Defterdarlığı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. 2022 yılı bütçesini değerlendiren KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol “Mevcut gelir dağılımı adaletsizliğini daha da derinleştiren, yıllardır omuzlarımıza yıkılan vergi yükünü daha fazla artıran, bizim cebimizden alıp işverenlere-patronlara, yandaş müteahhitlere teşvik, prim desteği , ‘hazine garantisi’, faiz olarak aktarmayı temel alan bu bütçeyi kabul etmemiz mümkün değildir” denildi. 

AYNI TAS, AYNI HAMAM
Sabit gelirli kesimlerin her gece acaba yarın nelere zam gelecek, döviz, altın rekor yenileyecek mi, eriyen maaşlarımızla nasıl geçineceğiz endişesi ile yattığını ve yeni zamlarla uyandığını kaydeden Mol,  “Bu süreçte TBMM’de hepimizin geleceğini yakından ilgilendiren 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşülüyor. Kaynakların dağıtılması ve bütçe gelirlerinin toplanması ülke gerçekleri üzerine planlanması gerekirken yoksul halkın ve emekçilerin taleplerinin yer almadığı, işsizliğin, yoksulluğun ve hayat pahalılığının yok sayıldığı aynı tas aynı hamam bir bütçe tasarısı ile karşı karşıyayız.” dedi
GELİR ADALETİ SAĞLANSIN
Kamu çalışanlarının taleplerini sıralayan Mol, açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Bizler iktidardaki partinin memuru değil kamu emekçisiyiz, ürettiğimiz kamu hizmetinin karşılığında maaş alıyoruz. İnsanca bir yaşam sürdürebileceğimiz maaş kadar çalıştığımız kurumlarda adalet ve eşitliğin hayata geçmesi öncelikli talebimizdir. İki seçim arasına sıkıştırılan ek gösterge talebimizde de durum farklı değil, öncelikle siyasi iktidar tarafından sınırlanan şekliyle 3600 ek göstergenin kamuda eşitsizliği derinleştireceği ortadadır. Tüm kamu emekçilerinin çalışırken elde ettiği gelirlerinin emekliliğe de yansıtılmasının güvence altına alınması esas talebimizdir. Adil bir ek gösterge sistemi pansuman tedavi ile geçiştirilemeyeceği gibi geleceğimizin seçim malzemesi yapılmasına da izin vermeyeceğiz. Aynı zamanda emek hırsızlığına dönüşen, kadrolaşmanın aracına dönüşen mülakat uygulamalarının kaldırılması kariyer ve liyakat ilkesinin hayata geçmesi için mücadele etmeye devam ediyoruz. Yarattığımız değerlerin, oluşturduğumuz kaynakların insanca bir yaşam, çalışma koşulları ve iş güvencesi, parasız kamusal hizmet olarak geri dönmesini istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.