Öğretmenlerden sınav tepkisi

EĞİTİM 02.08.2022 - 10:39, Güncelleme: 02.08.2022 - 10:39
 

Öğretmenlerden sınav tepkisi

Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesini ve öğretmenlerin kariyer sınav sürecinin durdurulmasını talep etti. Sönmez, diğer sendikaları çağrıda bulunarak “Bu konuda ortak hareket edelim” dedi

haberimizvar.net- Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim Sen), öğretmenlerin sosyal haklarını kısıtladığı öngörülen 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi ve öğretmenlere yönelik yaz dönemi seminer-sınav sürecinin durdurulması için diğer eğitim sendikalarına iş birliği çağrısında bulundu. Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, "Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi gündeme geldiği ilk günden beri tartışılmaktadır. Kanunlaştıktan hemen sonra düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne CHP tarafından başvuru yapılmıştır. AYM süreci devam ederken yönetmelik yayınlanmış, Sendikamız tarafından yönetmeliğin bütün maddelerine ilişkin Danıştay’a açılan iptal davasının da sonuçları beklenmeden seminer-sınav süreci başlatılmıştır. Böylece yaz aylarında öğretmenler kariyer basamakları sürecinin girdabına çekilmiştir" dedi. EMEK DEĞERSİZLEŞTİRİLİYOR Kamuoyunda Kariyer Sınavı olarak bilinen uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavının ve seminerlerinin acilen durdurulmasını isteyen   Sönmez,  "Eğitim emekçilerinin ve sendikamızın bütün eleştirilerine rağmen yasalaştırılan bu düzenlemenin, öğretmenlerin mesleki gelişimine somut hiçbir katkı sunmayacağı, seminerlerin içeriğiyle birlikte çok daha net bir şekilde açığa çıkmıştır. Görüyoruz ki; bu konuda yapmış olduğumuz eleştiriler ve öneriler,  öğretmenler tarafından günden güne daha fazla sahiplenilmeye başlanmıştır. Öğretmenlere nitelik kazandırmayan,  tersine öğretmen emeğini değersizleştiren bu seminer sürecini gözlemleyen öğretmenler doğal olarak tepkilerini daha fazla yükseltmeye başlamıştır." dedi. SENDİKALARA ÇAĞRI Diğer eğitim sendikalarına çağrı da bulunan Sönmez açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Bu gelişmelerin ışığında eğitim alanında örgütlü tüm sendikaları, öğretmenleri kariyer basamaklarıyla ayrıştıracak bu kanunu ve bağlı yönetmelikleri iptal ettirmek; seminer ve sınav sürecini durdurulabilmek için ortak tutum almaya davet ediyoruz. Ekonomik, özlük, mesleki, sosyal ve demokratik hakları bir bütünlük içinde yasalaştıran yeni bir meslek kanununun yeniden düzenlenebilmesi için mücadele etmek ve hem kamu hem de özel sektör öğretmenlerinin taleplerini ortak bir tutum etrafında savunabilmek bizlerin varlık gerekçesidir. Tek bir sendikanın alacağı kararlar geniş öğretmen kitlesinin sorunlarını çözmeye yetmeyecektir. Bu noktada ortak tutumu örgütlemek ivedi bir göreve dönüşmüştür. Seminer ve sınav süreci ile ilgili olarak okulların açılacağı eylül ayından sınavların yapılacağı tarihe kadar tartışmaların giderek artacağı açıktır. Bu nedenle ortak tutum geliştirmek için gerekli adımları atacağız. Eğitim emekçilerinin haklarını koruma noktasında birlikte tutum geliştirmekten başka çıkar yol olmadığı açıktır. Öğretmenlik meslek kanunu iptal edilmeli ve eğitim emekçilerinin haklarını bir bütün olarak gören yeni bir yasa tartışmaya açılmalıdır"   
Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesini ve öğretmenlerin kariyer sınav sürecinin durdurulmasını talep etti. Sönmez, diğer sendikaları çağrıda bulunarak “Bu konuda ortak hareket edelim” dedi

haberimizvar.net- Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim Sen), öğretmenlerin sosyal haklarını kısıtladığı öngörülen 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi ve öğretmenlere yönelik yaz dönemi seminer-sınav sürecinin durdurulması için diğer eğitim sendikalarına iş birliği çağrısında bulundu. Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, "Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi gündeme geldiği ilk günden beri tartışılmaktadır. Kanunlaştıktan hemen sonra düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne CHP tarafından başvuru yapılmıştır. AYM süreci devam ederken yönetmelik yayınlanmış, Sendikamız tarafından yönetmeliğin bütün maddelerine ilişkin Danıştay’a açılan iptal davasının da sonuçları beklenmeden seminer-sınav süreci başlatılmıştır. Böylece yaz aylarında öğretmenler kariyer basamakları sürecinin girdabına çekilmiştir" dedi.

EMEK DEĞERSİZLEŞTİRİLİYOR

Kamuoyunda Kariyer Sınavı olarak bilinen uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavının ve seminerlerinin acilen durdurulmasını isteyen   Sönmez,  "Eğitim emekçilerinin ve sendikamızın bütün eleştirilerine rağmen yasalaştırılan bu düzenlemenin, öğretmenlerin mesleki gelişimine somut hiçbir katkı sunmayacağı, seminerlerin içeriğiyle birlikte çok daha net bir şekilde açığa çıkmıştır. Görüyoruz ki; bu konuda yapmış olduğumuz eleştiriler ve öneriler,  öğretmenler tarafından günden güne daha fazla sahiplenilmeye başlanmıştır. Öğretmenlere nitelik kazandırmayan,  tersine öğretmen emeğini değersizleştiren bu seminer sürecini gözlemleyen öğretmenler doğal olarak tepkilerini daha fazla yükseltmeye başlamıştır." dedi.

SENDİKALARA ÇAĞRI

Diğer eğitim sendikalarına çağrı da bulunan Sönmez açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Bu gelişmelerin ışığında eğitim alanında örgütlü tüm sendikaları, öğretmenleri kariyer basamaklarıyla ayrıştıracak bu kanunu ve bağlı yönetmelikleri iptal ettirmek; seminer ve sınav sürecini durdurulabilmek için ortak tutum almaya davet ediyoruz. Ekonomik, özlük, mesleki, sosyal ve demokratik hakları bir bütünlük içinde yasalaştıran yeni bir meslek kanununun yeniden düzenlenebilmesi için mücadele etmek ve hem kamu hem de özel sektör öğretmenlerinin taleplerini ortak bir tutum etrafında savunabilmek bizlerin varlık gerekçesidir. Tek bir sendikanın alacağı kararlar geniş öğretmen kitlesinin sorunlarını çözmeye yetmeyecektir. Bu noktada ortak tutumu örgütlemek ivedi bir göreve dönüşmüştür. Seminer ve sınav süreci ile ilgili olarak okulların açılacağı eylül ayından sınavların yapılacağı tarihe kadar tartışmaların giderek artacağı açıktır. Bu nedenle ortak tutum geliştirmek için gerekli adımları atacağız. Eğitim emekçilerinin haklarını koruma noktasında birlikte tutum geliştirmekten başka çıkar yol olmadığı açıktır. Öğretmenlik meslek kanunu iptal edilmeli ve eğitim emekçilerinin haklarını bir bütün olarak gören yeni bir yasa tartışmaya açılmalıdır" 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.