Antalya AKP'de kayıp büyük

SİYASET 06.08.2022 - 12:41, Güncelleme: 06.08.2022 - 12:48
 

Antalya AKP'de kayıp büyük

ORC'nin mayıs ayından bu yana Antalya’da yaptığı ankette AKP’de yaşanan büyük kaybı ortaya koydu. AKP’nin Antalya’da yüzde 10, MHP’nin ise yüzde 4,8 oy kaybı var.

haberimizvar.net- 2018 Genel Seçim sonuçlarını en isabetli tahminle bilen kamuoyu araştırma şirketi ORC, Mayıs ayından bu yana 33 ilde yaptığı seçmen anketlerinin sonuçlarını açıkladı. Ağırlıklı olarak AKP’nin 'kaleleri' olarak tanınan illerden oluşan merkezlerde iktidar partisinin yaşadığı büyük oy kayıplarının dikkat çektiği anketlerde, Millet İttifakı partilerinin Cumhur İttifakı partilerine göre de ya önde olduğu ya da başa baş bir duruma ulaştığı ortaya çıktı. ANTALYA’DA DİKKAT ÇEKİCİ KAYIP Antalya'da da Haziran anketine göre Cumhur İttifakı'nda kayıp yüzde 14'ü geçiyor, Millet İttifakı'nın iki büyük partisinde ise yüzde 13'e yakın yeni seçmen tercihi var. CHP, anket sonuçlarına göre, yüzde 31.7 oranıyla Antalya’da birinci parti durumunda. 2018 seçimlerinde oy aranı yüzde 29,1 olan CHP, son ankette oyunu yüzde 2,6 arttırdı. Antalya’da ikinci parti olan İYİ Parti’nin oy oranı ise, yüzde 26,8. Son seçimlerde yüzde 16.9 oy alan İYİ Parti, bu süreçte oyunu yüzde 9,9 arttırarak, AKP’yi terk edenleri kendine çekiyor. Antalya’da 3. parti konumuna düşen AKP, son seçimlere göre yüzde 10 oy kaybına uğradı. Son seçimlerde Antalya’da yüzde 35 oy oranına sahip olan AKP, bugün yüzde 25 oy oranıyla kan kaybediyor.  Yüzde 6.5 oy oranıyla Antalya’da 4. parti HDP oldu. MHP ise, son seçimlerde aldığı yüzde 10.1 oyunu yüzde 4,8’ini kaybetti. MHP, Antalya’da 5. parti olarak yüzde 5,3 oy oranına sahip. Antalya’da yüzde 1,2 oy oranıyla Deva Partisi 6. parti, yüzde 0,9 oy oranıyla Memleket Parti 7. parti, yüzde 0,8 oy oranıyla Saadet Partisi 8. parti, yüzde 0,7 oy oranıyla Gelecek Partisi 9. parti olarak sıralamada yer aldı. Diğer partilerin Antalya’da oy toplamı yüzde 1,1. GENEL DURUM ORC Araştırma'nın Temmuz ayı Türkiye geneli anketine göre ise altılı masayı oluşturan partilerin oyları yüzde 52'ye ulaşıyor. HDP'nin ve Cumhur İttifakı'nda yer almayacaklarını açıklayan diğer muhalefet partilerinin oyları da eklenince muhalefetin toplam oyu yüzde 60 sınırını geçiyor. 
ORC'nin mayıs ayından bu yana Antalya’da yaptığı ankette AKP’de yaşanan büyük kaybı ortaya koydu. AKP’nin Antalya’da yüzde 10, MHP’nin ise yüzde 4,8 oy kaybı var.

haberimizvar.net- 2018 Genel Seçim sonuçlarını en isabetli tahminle bilen kamuoyu araştırma şirketi ORC, Mayıs ayından bu yana 33 ilde yaptığı seçmen anketlerinin sonuçlarını açıkladı. Ağırlıklı olarak AKP’nin 'kaleleri' olarak tanınan illerden oluşan merkezlerde iktidar partisinin yaşadığı büyük oy kayıplarının dikkat çektiği anketlerde, Millet İttifakı partilerinin Cumhur İttifakı partilerine göre de ya önde olduğu ya da başa baş bir duruma ulaştığı ortaya çıktı.

ANTALYA’DA DİKKAT ÇEKİCİ KAYIP

Antalya'da da Haziran anketine göre Cumhur İttifakı'nda kayıp yüzde 14'ü geçiyor, Millet İttifakı'nın iki büyük partisinde ise yüzde 13'e yakın yeni seçmen tercihi var.

CHP, anket sonuçlarına göre, yüzde 31.7 oranıyla Antalya’da birinci parti durumunda. 2018 seçimlerinde oy aranı yüzde 29,1 olan CHP, son ankette oyunu yüzde 2,6 arttırdı.

Antalya’da ikinci parti olan İYİ Parti’nin oy oranı ise, yüzde 26,8. Son seçimlerde yüzde 16.9 oy alan İYİ Parti, bu süreçte oyunu yüzde 9,9 arttırarak, AKP’yi terk edenleri kendine çekiyor.

Antalya’da 3. parti konumuna düşen AKP, son seçimlere göre yüzde 10 oy kaybına uğradı. Son seçimlerde Antalya’da yüzde 35 oy oranına sahip olan AKP, bugün yüzde 25 oy oranıyla kan kaybediyor. 

Yüzde 6.5 oy oranıyla Antalya’da 4. parti HDP oldu. MHP ise, son seçimlerde aldığı yüzde 10.1 oyunu yüzde 4,8’ini kaybetti. MHP, Antalya’da 5. parti olarak yüzde 5,3 oy oranına sahip.

Antalya’da yüzde 1,2 oy oranıyla Deva Partisi 6. parti, yüzde 0,9 oy oranıyla Memleket Parti 7. parti, yüzde 0,8 oy oranıyla Saadet Partisi 8. parti, yüzde 0,7 oy oranıyla Gelecek Partisi 9. parti olarak sıralamada yer aldı. Diğer partilerin Antalya’da oy toplamı yüzde 1,1.

GENEL DURUM

ORC Araştırma'nın Temmuz ayı Türkiye geneli anketine göre ise altılı masayı oluşturan partilerin oyları yüzde 52'ye ulaşıyor. HDP'nin ve Cumhur İttifakı'nda yer almayacaklarını açıklayan diğer muhalefet partilerinin oyları da eklenince muhalefetin toplam oyu yüzde 60 sınırını geçiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.