İbradı’da Üzüm Bayramı kutlamaları

YEREL 28.08.2022 - 14:27, Güncelleme: 28.08.2022 - 14:27
 

İbradı’da Üzüm Bayramı kutlamaları

Antalya’nın İbradı İlçesi’nde birlik ve beraberliği artırmak için her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üzüm Bayramı kutlandı.

haberimizvar.net- Festival kapsamında birçok stant ve sanat atölyeleri açılarak bölgenin yöresel ürünlerinin tanıtımı da yapıldı. Bölgede yetişen en iyi üzüm seçilip ve ödülleri verildi. Ayrıca Üzüm Güzeli Yarışması da yapıldı. İbradı Folklor Ekibi ‘nin 'Geçmişten bugüne İbradı Halk Oyunları' gösterilerinin de yer aldığı etkinlikte pekmez kaynatma seremonisi canlandırıldı. Birçok sanatçının yer aldığı festivalde İlke Türkdoğan'ın yanı sıra yöresel sanatçı Sami Demircioğlu da sahne aldı. İbradı'nın yöresel kıyafetleriyle sahne alan Sevil Demircioğlu, Gülay Diri ise tef eşliğinde yörenin otantik müziklerini seslendirdi. İbradı’lılar gönüllerince eğlendi. Festivale İbradı Belediyesi'nin kardeş belediyesi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da hazır bulunurken, İyi Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Genel Başkanı Metin Ergun, Genel Merkez Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan,  İyi Parti Kurucular Kurulu üyelerinden Musa Ertugan ve Başak Karataş, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, İyi Parti ilçe Başkanları S. Selçuk Yamansoy, Hüseyin Ergen, Nail Kartal, Kadir Bodur, Alper Arıkan, Büyükşehir ve İbradı Meclis Üyesi Özcan Balcı, Muratpaşa Meclis üyesi Kamil Korkmaz’ın yanı sıra il yönetiminden ve partililer katılım sağladı. Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, festivalin ilçedeki birlik ve beraberliği artıracağını belirterek, “İbradımız alternatif turizmde her geçen gün yükselen çıtasıyla doğa, tarihi ve kültürüyle Antalya'mızda, ülkemizde önemli bir cazgır merkezi olmuştur. Her geçen gün ziyaretçi sayısı artarak devam etmektedir. Herkesi bekliyoruz”  dedi    
Antalya’nın İbradı İlçesi’nde birlik ve beraberliği artırmak için her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üzüm Bayramı kutlandı.

haberimizvar.net- Festival kapsamında birçok stant ve sanat atölyeleri açılarak bölgenin yöresel ürünlerinin tanıtımı da yapıldı. Bölgede yetişen en iyi üzüm seçilip ve ödülleri verildi. Ayrıca Üzüm Güzeli Yarışması da yapıldı. İbradı Folklor Ekibi ‘nin 'Geçmişten bugüne İbradı Halk Oyunları' gösterilerinin de yer aldığı etkinlikte pekmez kaynatma seremonisi canlandırıldı. Birçok sanatçının yer aldığı festivalde İlke Türkdoğan'ın yanı sıra yöresel sanatçı Sami Demircioğlu da sahne aldı. İbradı'nın yöresel kıyafetleriyle sahne alan Sevil Demircioğlu, Gülay Diri ise tef eşliğinde yörenin otantik müziklerini seslendirdi. İbradı’lılar gönüllerince eğlendi.

Festivale İbradı Belediyesi'nin kardeş belediyesi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da hazır bulunurken, İyi Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Genel Başkanı Metin Ergun, Genel Merkez Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan,  İyi Parti Kurucular Kurulu üyelerinden Musa Ertugan ve Başak Karataş, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, İyi Parti ilçe Başkanları S. Selçuk Yamansoy, Hüseyin Ergen, Nail Kartal, Kadir Bodur, Alper Arıkan, Büyükşehir ve İbradı Meclis Üyesi Özcan Balcı, Muratpaşa Meclis üyesi Kamil Korkmaz’ın yanı sıra il yönetiminden ve partililer katılım sağladı.

Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, festivalin ilçedeki birlik ve beraberliği artıracağını belirterek, “İbradımız alternatif turizmde her geçen gün yükselen çıtasıyla doğa, tarihi ve kültürüyle Antalya'mızda, ülkemizde önemli bir cazgır merkezi olmuştur. Her geçen gün ziyaretçi sayısı artarak devam etmektedir. Herkesi bekliyoruz”  dedi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.